Чим корисні кедрові горіхи та скільки їх можна їсти без шкоди для здоров’я
Категорія
Їжа
Дата публікації

Чим корисні кедрові горіхи та скільки їх можна їсти без шкоди для здоров’я

Чим корисні кедрові горіхи та скільки їх можна їсти без шкоди для здоров’я
Джерело:  online.ua

Кедрові горіхи багаті корисними мікроелементами й вітамінами. Вони допомагають уповільнити процеси старіння, схуднути, зарядитися енергією та підняти настрій. Що саме міститься у складі цих цілющих горішків і як правильно їх їсти без шкоди для здоров'я? Гід Онлайн розкаже, чим кедрові горіхи корисні для жінок, чоловіків, дітей, який у них склад, що можна приготувати та як правильно вибирати.

Які вітаміни містяться в кедрових горіхах?

Фото: envato.com

Кедрові горіхи несуть тільки користь для нашого організму, тому що в їх складі міститься багато вітамінів:

  • Групи B — B1 і B2. Покращують роботу мозку та пришвидшують мислення, а також зміцнюють нігті, волосся, роблять шкіру здоровою;

  • Вітамін Е — стимулює м’язову діяльність та є гарним антиоксидантом.

  • Магній, кальцій, фосфор, марганець — мікроелементи, необхідні людині для здорового розвитку організму;

  • Олеїнова кислота — допоможе запобігати розвитку атеросклерозу.

А також у складі горіхів можна знайти клітковину, вона позитивно впливає на роботу ШКТ, очищає організм, пришвидшує процес травлення.

Чим кедрові горіхи корисні для жінок?

Кедрові горіхи сприяють покращенню стану шкіри, зміцненню нігтів й волосся. Регулярне вживання горішків допомагає прибрати висипання, псоріаз на тілі та обличчі.

Також вітамінний склад горіхів позитивно впливає на гормональний фон та допомагає нормалізувати менструальний цикл. Горіхи позитивно впливають на кровообіг, запобігають розвитку варикозу.

Кедрові горіхи є дуже корисними для вагітних та годуючих мам. Вони допомагають покращити лактацію та стимулюють правильний розвиток здорового плоду, перешкоджають викидням.

Якщо ви хотіли схуднути, то горіхи вам у цьому допоможуть. Вони низькокалорійні, допомагають швидко насититися і та надовго знижують апетит.

Чим кедрові горіхи корисні для чоловіків?

Регулярне вживання горіхів допомагає знизити рівень холестерину в крові. Також склад горіхів допоможе укріпити судини і назавжди позбутися від серцево-судинних хвороб. До того ж горіхи покращують потенцію і допомагають подовжити статевий акт.

Вітамінний склад кедрового горіха допомагає чоловікам:

  • Скорегувати вуглеводно-жировий обмін;

  • Схуднути та знизити індекс маси тіла;

  • Покращити ліпідний склад крові.

Включити кедрові горіхи в раціон особливо важливо чоловікам, які щоденно мають фізичні навантаження. З ними вам вдасться заряджатися енергією та мати сили на будь-які звершення.

Чим кедрові горіхи корисні для дітей?

Фото: unsplash.com

Кедрові горіхи насичені амінокислотами, які у дітей ще не почали синтезуватися і можуть потрапити в організм лише з продуктами. Також у складі кедрових горішків багато міді, цинку, марганцю і вітамінів, які забезпечують здоровий ріст і розвиток організму.

Ще один плюс — після вживання дитина отримує необхідний запас енергії та покращує свою мозкову активність.

Як правильно їсти кедрові горіхи?

Здорова людина може вживати приблизно 30 г горішків на день. Це приблизно 3 столові ложки або половина склянки. Але з урахуванням особливостей організму добова норма може змінюватися. Людям, які планують набрати вагу можна їсти до 40 г на день. А людям, хворим на діабет, норма складає аж 70 г.

Важливо! Щоб отримати максимальну користь від горішків, їжте їх сирими. Адже після обсмаження вони втрачають усі корисні елементи.

Як правильно вибирати та зберігати кедрові горіхи?

Якщо у магазині чи на базарі ви берете першу ліпшу пачку горішків, то наражаєте себе на ризики придбати неякісний товар. Тому зберігайте інструкцію по вибору горіхів.

Перше правило: очищені горіхи мають зберігатися у щільному упакуванні, яка не пропускає світло. І коли купуєте горіхи на ринку на вагу слідкуйте, щоб вони зберігалися не на прилавку, а в закритій тарі.

Після відкриття пакування придивіться до горішків. Якщо на них є темні точки, скоріше за все вони зіпсовані і будуть гіркими на смак.

Як правильно зберігати вдома горіхи

Для початку очистіть горіхи (якщо вони у шкарлупі) добре просушіть і розкладіть у герметичні контейнери чи скляні баночки. Складаємо їх у темне місце, куди не потрапляють сонячні промені. Зберігати їх можна приблизно 6 місяців.

Як застосовувати кедрові горіхи в кулінарії?

Фото: envato.com

У кулінарії кедрові горішки вважаються справжнім делікатесним продуктом. Зазвичай їх додають у смачні салати. Гарно вони поєднуються з руколою, шпинатом, помідорами чері та різними сирами. Також вони часто стають одним з інгредієнтів різних соусів. Для прикладу, всім відомий соус песто — зірка італійської кухні. І одним з головних його головних інгредієнтів є саме кедрові горіхи.

Часто їх додають до піци чи пасти. Але важливо додати їх після термічної обробки, щоб вони не втратили свої корисні властивості. Також готують рис з шафраном, додають до курки та роблять настоянки. І у десерти також додають горішки: до печива, тортів, чізкейків та кексів.

Як приготувати соус песто з кедровими горіхами — відео

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?