Детокс або як ефективно очистити організм у домашніх умовах
Категорія
Здоровий спосіб життя
Дата публікації

Детокс або як ефективно очистити організм у домашніх умовах

Детокс або як ефективно очистити організм у домашніх умовах
Джерело:  online.ua

Ненатуральні продукти, фрукти та овочі, оброблені хімікатами, погіршення екології – все це дуже шкодить нашому організму та призводить до того, що він буквально забруднюється, а корисні речовини просто перестає засвоювати. На допомогу приходить детокс, який виводить усі токсини. Гід Онлайн розповідає, як провести детокс вдома і чи потрібно регулярно очищати організм.

Спробуємо розібратися в джерелах токсинів, а також у тому, як очистити організм від їхнього шкідливого впливу. Перше, що спадає на думку — це сигарети. Пари нікотину проникають у легені, але слід знати, що від куріння страждає все тіло. Навіть якщо ви не курите, ви можете стати пасивним курцем, тобто ви вдихаєте дим від сигарети людини, що курить поруч. Причому, цим можуть заразитися і діти. Пасивне куріння чи не небезпечніше активного!

Наступне – алкоголь. Від алкоголю так само страждають усі органи. Куріння та алкоголізм поєднують загальні наслідки: рак легенів, печінки, землистий колір обличчя, мішки під очима, жовті зуби та нігті, жорстке волосся. Сміття також впливає на токсичність вдихуваного нами повітря.

Детокс вдома - як самостійно очистити організм

Фото: envato.com

Тепер перейдемо до способів детоксикації. Насамперед необхідно поправити раціон. Налягайте на крупи, овочі, бульйони, але намагайтеся скоротити споживання будь-якого м'яса.

Готуйте без солі, тому що вона затримує рідину в тілі. Після хоча б кількох днів такої дієти у вас покращиться травлення, колір обличчя, настрій. Якщо вважаєте, що впораєтеся, дотримуйтеся дієти без солі кілька тижнів.

Головний орган очищення організму – печінка. Кожен може їй допомогти. Не можна жодного алкоголю, сигарет та жирної, калорійної їжі. Хоча б тиждень харчуйтесь легкою їжею.

Ще одне важливе правило детоксикації - велика кількість рідини. Випивайте 1,5-2 літри води на день. Вранці натще - склянка теплої води з ложкою меду та/або скибочкою лимона. Протягом дня пийте овочеві та фруктові свіжі соки.

Для домашньої детоксикації розроблені спеціальні рецепти:

  1. Морква та яблуко (1:1) та щіпка імбиру – швидке очищення організму вам забезпечене.

  2. Змішати м'якоть лайма, пару ст.л. малини, кілька гілочок свіжої м'яти та додати 2 літри теплої води.

  3. Витиснути сік 1 грейпфрута, додати лід та розбавити літром води.

Безперечну користь при очищенні організму приносить лазня або сауна. Неважливо, суха пара або волога, важливо те, що вона приносить неоціненну користь, виводячи зайву рідину з тіла. А саме через надлишок рідини з'являються набряки.

Загалом сучасний світ вимагає від нас великих витрат, у тому числі й фізичних. Тому регулярно потрібно розвантажувати, очищати організм, проводити детоксикацію, і тоді багатьох проблем зі здоров'ям вдасться уникнути.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?