Головні фуд-тренди 2022: які продукти та харчові звички увійдуть у моду
Категорія
Здоровий спосіб життя
Дата публікації

Головні фуд-тренди 2022: які продукти та харчові звички увійдуть у моду

Головні фуд-тренди 2022: які продукти та харчові звички увійдуть у моду
Джерело:  online.ua

Тренди, тренди, тренди! Вони повсюди. І навіть у сфері їжі існують власні тренди. За ними слідкують виробники продуктів харчування, власники закладів харчування та звичайні люди, які захоплюються кулінарією та дотримуються ЗОЖ. Формуються тренди на основі загальної ситуації у світі, смаків суспільства, популярних ідей в інших сферах. Гід Онлайн дізнався про головні тренди у сфері їжі у 2022 році - які продукти та харчові звички увійдуть у моду .

Фуд-звички, які будуть у тренді в 2022 році

Екологічність та турбота про природу

Фото: unsplash.com

Вже кілька років поспіль на піці трендів залишається тема екології. Вона стосується і фуд-сфери. Тому дуже важливо економити ресурси: купувати лише потрібні продукти, щоб не викидати непотрібне. Також потрібно намагатися не використовувати поліетиленові та пластикові пакети, вибирати продукти без пакування.

Зменшення позицій меню

Фото: unsplash.com

Цей тренд мотивує нас на мінімалізм. Виник він через пандемію та проблеми з постачанням продуктів. Тепер заклади з довгими меню-книжками на 10 сторінок втрачають актуальність. Головна мета тренду — зменшити кількість пропозицій, але зробити їх більш якісними. Тому у 2022 році набиратимуть популярність концептуальні заклади, присвячені певній тематиці.

Менше відходів

Фото: unsplash.com

Одна з головних проблем останніх років — це харчові відходи. Адже за рік до смітника іде майже мільярд тонн продуктів. Тому цей тренд стосується всіх: і великих компаній, і закладів харчування, і звичайних людей. Потрібно змінити свій підхід до споживання продуктів, щоб не викидати зайве.

Овочі та фрукти усьому голова — редутаріанство та веганство

Фото: unsplash.com

Піклування про природу і тварин точно буде трендом у 2022 році. Все більше і більше людей переходять на рослинну продукцію та веганство. Заклади харчування розширюють меню та додають позиції на основі рослинних інгредієнтів. А якщо ви ще не готові перейти на веганство повністю, то для вас добре підійде редутаріанство — скорочення споживання тваринних продуктів на користь екології.

Продукти, які будуть у тренді у 2022 році

Алкогольні напої без алкоголю

Фото: unsplash.com

Останнім часом обертів набирають алкогольні напої без вмісту спирту. У 2022 році цей тренд буде на піці популярності. Скоріш за все виробники зовсім скоро почнуть запускати нові продукти з нульовим вмістом алкоголю: пиво, вино, коктейлі. Такий тренд сподобається людям різного віку, які слідкують за своїм здоров’ям.

Соняшникове насіння — найкраще доповнення будь-якої страви

Фото: unsplash.com

Трендовим доданком до всіх страв у 2022 році стане насіння. Їм можна доповнити як сніданки (каші, сирники), салати, основні страви та навіть десерти. Вони є джерелом поживних речовин, ненасичених жирів, білків. А нейтральний смак робить їх універсальними, насіння легко поєднується з багатьма інгредієнтами.

Тримай коктейль не у келиху, а у пляшці

Фото: unsplash.com

Пандемія та карантин внесли свої корективи й у приготування коктейлів. У 2022 трендовими стануть напої у пляшках у форматі Take Away. Залити у пляшку можна будь-який популярний коктейль прямо у барі. До того ж тренд передбачає можливість законсервувати коктейль та продавати його масово, у супермаркетах чи торгових лавках.

Не забудьте додати куркуми

Фото: unsplash.com

Ця золота спеція отримає першість у 2022. Саме її додаватимуть у більшість страв. До того ж тепер всі шукатимуть нові шляхи до застосування. Якщо кава з куркумою — це вже буденність, то десерти, морозиво, напої точно зможуть вразити всіх.

Грибний сезон цілий рік

Фото: unsplash.com

«Дорогу грибам!» говорить новий тренд 2022. Раніше гриби були сезонним продуктом, а зараз будуть популярні цілий рік. По-перше, це пов’язано з трендом до скорочення вживання тваринних продуктів на користь рослинних. По-друге, вони є дуже корисними для організму людини. Тому запасайтеся грибами та додавайте до улюблених страв.

Хто замовляв склянку картопляного молока?

Фото: unsplash.com

Що-що? Чи це не помилка? Картопляне молоко? Так! У 2022 році саме картопляне молоко буде на піці трендів. Рослинне молоко, по типу вівсяного, рисового, мигдалевого вже встигло стати класикою. А от картопляне молоко точно сколихне світ.

Ось такими будуть фуд-тренди у 2022 році. Беріть на замітку звички та продукти, які отримають популярність цього року. Але не забувайте, що тренди — це лише тренди, вони вас ні до чого не зобов’язують.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?