Хелловін 2021: що означає найстрашніше свято року і чому потрібно вирізати гарбуз
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

Хелловін 2021: що означає найстрашніше свято року і чому потрібно вирізати гарбуз

Хелловін 2021: що означає найстрашніше свято року і чому потрібно вирізати гарбуз
Джерело:  online.ua

Увесь світ 31 жовтня відзначає найжахливіше свято року - Хелловін. Українці вже кілька років приєднуються до його святкування – у нашій країні він набув цікавих традицій та звичаїв. У 2021 році на Хелловін розгулятися не вийде через загострення пандемії коронавірусу, але круто та весело провести час можна і в сімейному колі. Розповідаємо, як цікаво та весело організувати свято Хелловін вдома, щоб усі домочадці повірили у справжнє диво.

Джерело: ONLINE.UA

Якого числа Хелловін в Україні?

2021 року українці та весь світ відзначатимуть Хелловін у неділю, 31 жовтня. До речі, ця містична ніч буде найдовшою цього року - у ніч на 31 жовтня Україна перешла на зимовий час, годинник переводиться на годину назад, а це означає, що хелловінська доба триватиме 25 годин.

В Україні свято Хелловін відзначають порівняно недавно. Багато хто вважає це свято язичницьким, але воно вже давно втратило своє первісне значення. У цей день люди просто веселяться та радіють життю. Вони готують незвичайні декорації для прикраси будинку, цікаві костюми, які необов'язково мають бути жахливими, та тематичні частування.

Навіщо потрібно вирізати гарбуз на Хелловін?

 Фото: unsplash.com

Головний символ Хелловіна - це гарбуз "Джек-ліхтар". Світильник Джека має цікаву історію. Згідно з легендою, давно в Ірландії жив Джек з дуже капосним характером. Його не дуже любили через погані вчинки, які він робив по відношенню до оточуючих. Одного разу за душею Джека прийшов диявол, але він не хотів її віддавати і знайшов шлях для порятунку. Він змусив диявола залізти на яблуню та вирізав на дереві хрест, щоб той не міг злізти з дерева. Потім Джек запропонував дияволові угоду - допомогу в обмін на те, що той ніколи не забиратиме його душу.

Згодом Джек помер, але після смерті не зміг потрапити ні в рай через погані вчинки, ні в пекло через угоду з дияволом. При цьому проганяючи з пекла диявол кинув на Джека жменю розпеченого вугілля, яке той упіймав і склав у ріпу - це був єдиний продукт, яким він втамував голод. З цією ріпою, що світиться від вугілля, досі Джек бродить по світу в пошуках притулку для своєї душі.

Ось така історія у світильника Джека. Тільки тепер замість ріпи для нього використовують гарбуз, який зсередини підсвічують свічкою. Зробити такий "ліхтар" легко: виберіть гарбуз з плоским дном, видаліть насіння, зрізавши верхню частину, за допомогою маркера намалюйте мордочку Джека і виріжте її, всередину гарбуза вставте свічку. Все, ніякі злі духи вам більше не страшні!

Як святкують Хелловін в Україні?

Фото: unsplash.com

В Україні головними традиціями святкування Хелловіна стали ліхтарі з гарбуза, яскраві костюми та макіяж, а також тематичні частування. Створити атмосферу Хелловіна також допоможуть фільми жахів, за переглядом яких можна чудово провести час з сім'єю — такий сценарій свята сподобається навіть дітям.

Костюми на Хелловін можуть бути виготовлені з будь-яких підручних матеріалів. Образ не обов'язково повинен лякати – популярними сьогодні є костюми супергероїв чи будь-яких відомих персонажів фільмів та мультфільмів. Тут варто повністю увімкнути фантазію!

Яке ж свято без частування? Традиційно на Хелловін готують із закуски гарбуза, кукурудзи та яблук, і тематичні солодощі, наприклад, печиво. До речі, приготування печива Хелловін може стати відмінним сценарієм для проведення свята з дітьми. Влаштуйте на кухні веселу вечірку, на якій саморобні привиди літатимуть у хмарах борошна, а в кутку за всім, що відбувається, підглядатиме Джек-ліхтар.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?