Хто такий графічний дизайнер та як їм стати
Категорія
Освіта
Дата публікації

Хто такий графічний дизайнер та як їм стати

Хто такий графічний дизайнер та як їм стати
Джерело:  online.ua

Для того, щоб продуктом зацікавився потенційний покупець, він має привабливо виглядати. Це може стосуватися етикетки на товарах, обкладинки популярного журналу, меню в ресторані чи навіть візитної картки. Саме за створення привабливого оформлення відповідають графічні дизайнери. Гід Онлайн розповідає все, що потрібно знати про професію графічний дизайнер - чим він займається та як їм стати.

Графічний дизайнер спеціалізується на оформленні засобами графіки простору, що нас оточує. Він може працювати з:

  • вивісками та рекламними банерами, плакатами;

  • фірмовими логотипами брендів та візуальною айдентикою;

  • інфографікою – презентаціями, звітами, навігаційними схемами.

Окрім цього, графічний дизайнер забезпечує зручність отримання інформації з інтернет-сайтів, журналів, газет, листівок, обкладинок книжок, каталогів товарів та продуктових упаковок. По суті, все інформаційне оточення, яке ми бачимо, пересуваючись містом, створене руками графічних дизайнерів.

Що потрібно для професії графічний дизайнер?

Фото: unsplash.com

Щоб оволодіти професією графічного дизайнера, потрібно мати базовий набір навичок. Необхідно бути знайомим за основами типографики та колористики, уміти створювати оригінальні композиції, які будуть гармонійно вписуватись в той чи інший дизайн. Також для роботи з графікою необхідно вміти працювати зі спеціалізованим програмним забезпеченням. Серед найбільш популярних програм для створення графіки можна виділити:

  • Lucidpress,

  • Adobe Photoshop,

  • Adobe Illustrator CC,

  • Corel Draw,

  • Pixlr,

  • Канва.

Також графічному дизайнеру знадобиться в його професії знання основ маркетингу, адже щоб товар успішно просувався на ринку та користувався популярністю у покупців, він повинен бути яскраво та грамотно оформлений. Також важливо розуміти психологію покупця – це, в першу чергу, бажання та вміння розмовляти з людьми, розуміти їх потреби та домовлятися з ними.

Не буде зайвим знання англійської та інших мов – пошук клієнтів не буде обмежений вітчизняними замовниками, а це означає, що можна буде користуватися міжнародними фріланс-біржами та іншими платформами для отримання вигідних замовлень.

Не варто забувати й про такі якості:

  • почуття стилю, розуміння сучасних модних тенденцій;

  • критичне мислення та вміння аналізувати;

  • навички тайм-менеджменту.

Від того, наскільки професійно графічний дизайнер оволодіє цими здібностями та освоїть необхідні інструменти, залежить його майбутня заробітна плата та репутація серед клієнтів.

Кому підходить професія графічний дизайнер?

Фото: pexels.com

Найбільш комфортним навчання та робота за професією графічний дизайнер буде для людей, які люблять та вміють втілювати свої задуми у графічному вигляді, стараються постійно навчатися новим методикам та технологіям, добре розуміються на мистецтві, знають та вміють використовувати різноманітні творчі прийоми.

Щоб стати успішним графічним дизайнером, недостатня наявність одного лише диплома. Знадобляться такі якості, як цілеспрямованість, уміння переборювати лінь, прагнення до лідерства. Адже графічний дизайнер – це в першу чергу професіонал, який прекрасно орієнтується в сучасній культурі, вміє працювати з широкою аудиторією громадян.

Варто зазначити, щоб стати графічним дизайнером, необов'язково мати вищу освіту. Потенційні роботодавці, перш за все, звертають увагу на наявність навичок і приклади робіт. Тому, графічні дизайнери на початку своєї кар’єри можуть займатися фрілансом, після чого вже отримати запрошення від солідної компанії.

Чим цікава професія графічний дизайнер?

Як і будь-яка професія, графічний дизайнер має перелік свої плюсів та мінусів. Вона має багато різних спеціалізацій, у тому числі брендинг, маркетинговий дизайн, дизайн інтерфейсів користувача, дизайн простору, дизайн упаковок, розробка шрифтів, тощо. При цьому спеціаліст може працювати в одному з цих напрямків, або ж суміщати декілька з них.

Серед інших плюсів професії, які роблять її одною з найпопулярніших у наш час, можна виділити:

  • високий попит, адже професійно оформлений дизайн товару – один з основоположних елементів успішного бізнесу;

  • висока заробітна плата – чим об'ємніші портфоліо та чим успішніші кейси, тим більше може заробити графічний дизайнер;

  • можливість реалізувати творчі свої задумки – у кожному плакаті, книзі чи банері відображається настрій, характер та емоції того, хто їх створював;

  • вільний графік – графічний дизайнер може працювати тоді, коли йому зручно, наприклад, вночі або на вихідні.

При цьому не потрібно тратити 3-6 років на те щоб отримати профільний диплом. Розібратися в графічному софті та образотворчому мистецтві можна й самому. Головне, щоб було бажання навчатися.

Як вивчитися на графічного дизайнера?

 Фото: pexels.com

Для того щоб стати професійним графічним редактором, потрібно пройти спеціалізоване навчання. Це можуть бути й різноманітні курси, онлайн-програми для дому, відвідування художніх шкіл, семінарів або ж вступ до професійних закладів (коледжів, технікумів, училищ) чи вищих учбових закладів. В першу чергу, потрібно старанно все запам’ятовувати, щоб потім мати змогу використати отримані навички на практиці.

Те, скільки курсів пройшов графічний дизайнер, та чи є в нього диплом університету, мало впливають на результат прийому на роботу. Головне – це вміння та досвід.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?