Коктейлі на Новий рік 2022 — смачні та легкі святкові рецепти
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Коктейлі на Новий рік 2022 — смачні та легкі святкові рецепти

Коктейлі на Новий рік 2022 — смачні та легкі святкові рецепти
Джерело:  online.ua

Новий рік – це свято, яке варто провести зі смаком. Найкращий спосіб приємно вразити гостей та прикрасити святковий стіл оригінальними напоями – приготувати різноманітні коктейлі. ГастроГід Онлайн підготував рецепти смачних коктейлів на Новий рік 2022 - в нашій добірці є алкогольні та безалкогольні коктейлі, а також напої для дітей.

Алкогольні коктейлі на Новий рік 2022 - рецепти

Фото: envato.com

Один з найвідоміших алкогольних коктейлів – «Кривава мері». Для її приготування треба взяти високий келих та покрити його краї сіллю. Для цього треба зволожити краї келиха та занурити його у морську сіль. Далі слід покласти у келих кубики льоду.

Після цього у шейкері необхідно змішати:

  • горілку (50 мл),

  • томатний сік (50 мл),

  • соус Табаско (1 крапля),

  • Вустерський соус (2 краплі),

  • перець і сіль (додаються за смаком).

Потім всі ці інгредієнти потрібно інтенсивно збити та розлити по келихах. Коктейль можна прикрасити маслинами на шпажках, а також дрібно порізаною селерою.

Фото: envato.com

«Хот Тодді» готується таким чином. У кружку кладеться мед (1 чайна ложка), паличка кориці та скибочка лимону. Також можна додати гвоздику. Все це потрібно залити окропом (60 мл) і додати віскі (45 мл).

Напій має настоятися принаймні 5 хв, щоб аромат прянощів розкрився у повній мірі. Прикрашається такий коктейль зазвичай тертим мускатним горіхом. Вживати його потрібно гарячим.

Фото: unsplash.com

Щоб приготувати «Викрутку», необхідно наполовину заповнити склянку льодом, після чого влити туди апельсиновий сік (180 мл). В останню чергу до напою додається охолоджена горілка (45 мл). При цьому бажано підбирати горілку класу «люкс» або «преміум». Слід зазначити, що «Викрутка» – це найпростіший новорічний коктейль, який містить горілку.

Безалкогольні коктейлі на Новий рік 2022

Фото: envato.com

«Глінтвейн» може як містити алкоголь, так і бути без нього. Якщо ви хочете приготувати безалкогольний варіант, потрібно зробити як мінімум 4,5 літри окропу. Після закипання необхідно додати у каструлю ягоди та цукор (100 мг). Далі слід порізати два апельсини і вичавити їх сік в окрему ємність. Шкірку одного цитрусу треба залишити – вона додається до напою після повторного закипання.

Тримати на слабкому вогні «Глінтвейн» потрібно ще 10 хв, після чого вливається апельсиновий сік та додаються спеції – імбир, кориця, гвоздика, мускатний горіх. Напій відстоюється ще 20 хв, після чого проціджується.

Фото: piqsels.com

Ще один відомий коктейль, який може бути у безалкогольній варіації – «Мохіто». Щоб його приготувати, спочатку необхідно подрібнити лід (250 г) та порізати один лайм на скибочки. Порізаний лайм кладеться до келиху, туди ж додається м'ята, після чого все це заливається невеликою кількістю сиропу.

Потім зверху кладеться лід, знову додається сироп, і на останок – вливається газована вода. В якості прикраси можна використати листочки м'яти. Також можна увіткнути в келих красиву трубочку.

Фото: envato.com

Ще один смачний безалкогольний коктейль на Новий рік - «Фруктова спіраль». Для його приготування слід змішати ананасовий, апельсиновий та клюквовий соки, після чого додати гренадин (30 мл). Отриманий напій розливається в красиві святкові келихи, у які зверху кладеться лід. Прикрашається такий коктейль спіралькою лайму (звідси і назва), вишнею або скибочкою апельсину.

Дитячі коктейлі на Новий рік 2022

Фото: piqsels.com

Для дітей можна приготувати коктейль під назвою «Новорічна ягідка». Для цього потрібно помістити у міксер будь-які ягоди (200 г), очищену від кісточок вишню, малину та полуницю. Також туди слід додати стакан молока та дві столові ложки меду. Інгредієнти перемішуються до утворення однорідної маси, після чого розливаються до скляних ємностей.

Фото: envato.com

Також діти гарантовано оцінять коктейль «Банановий сніжок». Він також готується за допомогою міксеру. Основні інгредієнти – півтори склянки будь-яких ягід та половина банану. Після збивання суміші до неї слід додати йогурт (50 г) та апельсиновий сік (50 г). Після цього інгредієнти змішуються знову – доки не утвориться однорідна маса.

Фото: unsplash.com

«Вітамінний коктейль» буде не тільки смачним, а й корисним. Для його приготування використовується блендер, у який слід покласти ківі, виноград, ложку меду, декілька крапель лимонного соку та додати півсклянки води. Інгредієнти збиваються, доки не стануть однорідною масою.

Прості коктейлі на Новий рік 2022

Фото: envato.com

Дуже просто готується коктейль «Новорічний пунш». Достатньо взяти велику ємність і викласти в її центр морозиво. Зверху заливається апельсиновий сік. Далі йде лимонад, а в останню чергу – шампанське. Після цього слід дуже обережно перемішувати інгредієнти, доки не утвориться піна. Напій готовий! Залишилося розлити його у келихи та подати гостям. Варто пам’ятати, що всі інгредієнти мають бути охолодженими.

Фото: unsplash.com

Також можна приготувати «Пчілку». Для цього слід змішати за допомогою блендера ананасовий сік, грейпфрутовий сік, мед та джин. Після цього суміш збивається до утворення піни. Подається такий коктейль у великій ємності з льодом. Весь процес приготування «Пчілки» займає не більше п’яти хвилин, що ідеально, якщо у вас зібралася велика компанія.

Фото: unsplash.com

Дуже просто та швидко готується й «Оливковий блюз». Спочатку у широкий келих для мартіні наливається 60 мл охолодженого джину та додається кілька крапель оливкового соку. Потім оливки (достатньо 3 штуки на один коктейль) фаршируються сиром з цвіллю, нанизуються на шпажку та опускаються у напій. Час приготування такого коктейлю – теж не більше п’яти хвилин.

Смачні коктейлі на Новий рік 2022

Фото: envato.com

Один з найсмачніших коктейлів – «Шоколадний з лікером «Бейліс». Щоб отримати такий по-справжньому оригінальний напій, необхідно в блендері перемішати кубики льоду, лікер «Бейліс» (100 мл) та тільки що зварену каву (150 мл). Потім на дно бокалу наливається шоколадний сироп (40-50 мл), а зверху додається отримана суміш. Прикрасити напій можна тертим шоколадом.

Фото: envato.com

Ще один не менш смачний коктейль – «Яблучний». Його рецепт досить простий – слід взяти 5-6 яблук, видалити з них середню частину та порізати їх на скибки. Далі фрукти необхідно присипати цукровою пудрою та полити лимонним соком. Яблукам потрібен деякий час, щоб просочитися. Потім необхідно долити вино та газовану воду у рівних пропорціях. Отриманий напій розливається у келихи.

20 рецептів найсмачніших коктейлів на Новий рік 2022 - відео

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?