Куди краще поїхати відпочивати навесні 2022
Категорія
Подорожі
Дата публікації

Куди краще поїхати відпочивати навесні 2022

Куди краще поїхати відпочивати навесні 2022
Джерело:  online.ua

Обмеження на поїздки за кордон у зв’язку з пандемією COVID-19 поступово ослаблюються, тому українці вже починають планувати відпочинок у інших країнах. Куди краще поїхати навесні? Гід Онлайн склав добірку найпопулярніших курортів, де можна круто відпочити навесні 2022 року - там тепле море та неймовірна природа.

Куди поїхати відпочивати у березні?

Шри-Ланка

 Фото: envato.com

Вибір цього курорту для березневого відпочинку обумовлений, передусім, тим, що в цей час там тепла та суха погода. Адже сезон дощів у Шри-Ланці, зазвичай, починається тільки наприкінці квітня. При цьому наплив туристів, який досягає свого максимуму у зимові місяці, починає зменшуватися.

Шри-Ланка чудово підходить для любителів дайвінгу та водних видів спорту. Адже температура води у цей період сягає +30°С. Звісно, можна просто ліниво позасмагати на пляжі – їх на Шри-Ланці вдосталь.

Мексика

   Фото: envato.com

Мексика – колоритна країна з екзотичною кухнею, та чудовими курортами для пляжного відпочинку, серед яких Канкун, Рів'єра Майя, Пуерто-Вальярта, Акапулько. Природних та історичних пам’яток у Мексиці також удосталь – Кафедральний собор Мехіко, Чичен-Іца, Чапультепецький палац, Піраміди Теотіуакан, Сеноти на півострові Юкатан, Місто древніх Майя під назвою Тулум.

Кіпр

Фото: unsplash.com

Кіпр – ще один відмінний варіант для відпочинку біля моря у березні. У цей час на острові рідко йдуть дощі та немає літної спеки – температура тримається в межах +20°С. Тому можна відвідати одну з багатьох історичних пам’яток острова – острівець Айос-Ніколас, Кносський Палац, ущелину Самарія. Окрім цікавих екскурсій історичними пам’ятками, Кіпр також може похвалитися смачною середземноморською кухнею.

Ізраїль

Фото: unsplash.com

Погода в Ізраїлі на початку весни найкраще підходить для прогулянок та екскурсій – ще немає літньої спеки. Тому можна поїхати з дітьми. До того ж, ціни на відпочинок на початку курортного сезону значно нижчі, ніж у літні місяці.

Однім з найпопулярніших напрямків для туристів є Єрусалим – одне з найдревніших міст у світі з безліччю історичних пам’яток, такими як Храм Гроба Господнього, Стіна Плачу, Маслична Гора, Мечеть Купол Скелі.
Також можна провести відпочинок на березі Мертвого моря, відомого своїми цілющими властивостями.

Італія

Фото: envato.com

Італія у березні – рай для любителів гірськолижних курортів та активного відпочинку. У цей час Альпи ще вкриті товстим шаром снігу, а наплив туристів менший, ніж узимку. До того ж, можна подихати чистим альпійським повітрям. Також можна відвідати столицю країни, Рим, в якій знаходиться безліч історичних пам’яток – Колізей, площа та Собор Святого Петра, Ватикан, Замок Святого Ангела, Римський Форум, тощо.

Куди можна поїхати на море у квітні?

Єгипет

  Фото: envato.com

Єгипет – звичний курортний напрямок для багатьох українських туристів, який, до того ж, коштує не дуже дорого. Середина весни в цій країні – найбільш сприятливий період для екскурсій історичними пам’ятками, до яких можна віднести Піраміди Гізи, Долина Фараонів у Луксорі, Храм Карнака.

У квітні в Єгипті починається пляжний сезон, температура повітря прогрівається до +28°С, а води – до +23°С. Найпопулярнішим курортом при цьому являється Шарм-ель-Шейх. Він відмінно підходить для любителів дайвінгу завдяки дивовижному підводному світу Червоного моря.

Об’єднані Арабські Емірати

   Фото: envato.com

Об’єднані Арабські Емірати – ідеальний варіант для квітневого відпочинку туристами, які віддають перевагу більш розкішному і багатому відпочинку. Завдяки надсучасній інфраструктурі відпочинок в цій країні максимально комфортний.

При цьому в квітні тут не так спекотно, як наприкінці весни та влітку, коли температура запросто може сягати +45°С. Туристи можуть відвідати величні мечеті, найвищий хмарочос в світі Бурдж-Халіфа, розташований в Дубаї, сучасні парки розваг з атракціонами та аквапарками, а також відомий на весь світ острів пальм.

Куба

   Фото: envato.com

У травні на Кубі розпочинається сезон дощів. Тому Острів Свободи чудово підходить для квітневого відпочинку, якому сприятиме тепла та сонячна погода. Туристи можуть відвідати один з найбільших курортів країни – Гавану, Варадеро, Кайо-Коко або Кайо Гільєрмо. Історичних пам’яток на Кубі теж вистачає – Музей Революції, Великий Театр, в Гавані, кафедральний собор та будинок Ернеста Хемінгуея.

А ще у квітні на Кубі щорічно проходить тиждень культури у Баракоа, відвідавши який можна дізнатися про культуру та народні традиції цієї країни. Менш масштабні фестивалі та масові гуляння на Кубі теж не рідкість.

Мальдіви

Фото: envato.com

Мальдіви – один з найкращих варіантів для романтичної подорожі, у яку можна відправитися зі своєю другою половинкою. Як і в інших регіонах з тропічним кліматом, сезон дощів на Мальдівах розпочинається наприкінці весни, тому поїздка у квітні дасть можливість насолодитися м’яким кліматом, білосніжними піщаними пляжами, пальмами та теплим Індійським океаном.

Куди поїхати відпочивати у травні?

Греція

   Фото: envato.com

Греція є неймовірно популярною країною для туристів з усього світу завдяки м’якому середземноморському клімату, смачній кухні та безлічі історичних пам’яток. Серед останніх можна виділити Акрополь в Афінах, стадіон Панатінаїкос, Храм Аполлона в Дельфах, стародавню Олімпію в Пелопоннесі.

Влітку в Греції дуже жарко та великий наплив туристів, тоді як в травні тут більш спокійно та комфортно. Найбільш відвідуваними курортами Греції є Салоніки, Халкідікі, Корфу, Родос, Санторіні, Парос.

Домініканська республіка

  Фото: envato.com

Домініканська республіка – це рай для любителів засмагати на пляжі, адже тепла погода стоїть тут круглий рік. Температура повітря у травні тут сягає +30°С градусів. Такою ж теплою є й вода Карибського моря.

Домінікана дуже приваблива для любителів дайвінгу, кайтсерфінгу, катання на гірських велосипедах та на байдарках. Можна замовити й сафарі на позашляховиках або пограти в гольф. Також неможна оминути столицю країни, Санто-Домінго, в якій туристи можуть помилуватися архітектурою та місцевим колоритом.

Йорданія

   Фото: envato.com

Йорданія – древня країна, що розташована на березі Мертвого моря, мул якого має цілющі властивості. Тому в Йорданії можна не тільки позасмагати на пляжі, а ще й оздоровитися. Також можна записатися й на екскурсію, наприклад, до Аджлунського замку, який раніше був монастирем, або Цитаделі Аммана – древнього замку на горі.

Любителі культурних заходів можуть відвідати День Незалежності Йорданії, який 25 відзначається травня. В цей час площах багатьох міст країни проводяться ярмарки, фестивалі, та організовуються інші розваги.

Туніс

   Фото: envato.com

Початок пляжного сезону у Тунісі припадає якраз на травень. При цьому для відпочинку на пляжі краще обирати курорт Джерба, який відрізняється найбільш теплим кліматом. Серед відомих історичних пам’яток Тунісу можна відмітити старовинне напівзруйноване місто Карфаген, Амфітеатр та Національний музей. Бажаючі можуть також покататися на квадро циклах по дюнам пустелі Сахара.

Куди поїхати навесні 2022 в Україні?

Софіївка, Умань

Фото: unsplash.com

Умань – це місто в Черкаській області, визначною пам’яткою якого є дендропарк Софіївка, створений графом Потоцьким у 1796 році. Площа дендропарку складає 180 Га, тому прогулятися тут точно є де. Посеред парку є безліч алей, рукотворних озер з фонтанами та мостів. Особливо красиво тут навесні, коли квіти починають розпускатися. Всього в Софіївці представлено близько 3000 видів різноманітних рослин.

Одеса

  Фото: envato.com

Одеса – традиційне місце для пляжного відпочинку багатьох українських туристів. Великого напливу людей, як у літні місяці навесні поки немає, і при цьому пляжний сезон уже зазвичай розпочинається у квітні-травні (хоча вода Чорного моря тепліша восени – під час оксамитового сезону). А ще Одеса славиться своїми історичними пам’ятками – катакомбами, Потьомкінською драбиною, набережною, музеями та Оперним театром.

Асканія Нова

Фото: wikipedia.org

Асканія Нова – це біосферний заповідник, який ідеально підходить для весняного відпочинку всією сім’єю. В першу чергу Асканія Нова буде цікава своєю фауною – тут можна поспостерігати за оленями, верблюдами, муфлонами, буйволами, антилопами, бізонами та іншими тваринами. Відвідувачі заповідника можуть замовити сафарі по степу на бричці або на спеціально обладнаному автомобілі.

Кам’янець-Подільский

Фото: unsplash.com

Кам’янець-Подільский – ще одне чудове місце для сімейного відпочинку у навесні. Окрім милування мальовничими природними пейзажами, тут можна відвідати середньовічну фортецю, якою регулярно проводяться екскурсії. Також неподалік Кам’янця-Подільского є національний природний парк «Подольскі Товтри», який призначений для збереження рідких видів рослин. А ще тут щорічно проводиться фестиваль повітряних куль.

Долина тюльпанів в селі Мамаєвці

   Фото: envato.com

В квітні під Чернівцями в селі Мамаєвці починають сходять поля тюльпанів. Виглядає це дивовижно – червоні, білі, жовті та фіолетові квіти устилають землю на площі понад одного гектару. Всього на полі представлено 50 різновидів тюльпанів. Помилуватися цим видовищем може кожен бажаючий. Також неподалік від поля знаходиться історична пам’ятка – бувший маєток метрополітів Буковини та Далмації.

Ужгород

 Фото: envato.com

Ужгород – старовинне західноукраїнське місто з безліччю пам’яток архітектури. Тут можна відвідати знамениті Ужгородський замок, Невицьку фортецю а також Горянську ротонду. А ще навесні в Ужгороді починають цвісти сакури, при цьому рожевим цвітом вкриваються дві головні вулиці міста – Ракоці та Довженка. Таке видовище точно варте того, щоб відвідати Ужгород у квітні чи травні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?