Подорож на 8 березня: куди поїхати в Україні та за кордон
Категорія
Подорожі
Дата публікації

Подорож на 8 березня: куди поїхати в Україні та за кордон

Подорож на 8 березня: куди поїхати в Україні та за кордон
Джерело:  online.ua

8 березня — це свято, на яке припадає кілька вихідних. Цей час можна присвятити відпочинку та подорожам. Куди можна поїхати на 8 березня в Україні та за кордон? Гід Онлайн підготував добірку ідей для подорожі на 8 березня. Тут є варіанти мандрів Україною, турів за кордон та на море. Знайдеться кілька варіантів недорогого, але дуже цікавого відпочинку.

Куди поїхати на 8 березня?

 Фото: envato.com

Свято 8 березня в Україні у 2022 році припадає на вівторок. Тому і 7 березня (понеділок) буде вихідним - його будемо відпрацьовувати у суботу, 12 березня. Таким чином українці матимуть 4-денний вікенд. Це ідеальний шанс відправитися у міні-подорож та отримати безліч позитивних емоцій.

Подорожувати на 8 березня можна в межах України чи навіть поїхати за кордон. Напрямок вибирайте на власний смак.

Куди поїхати відпочивати у березні в Україні?

Релаксуємо у Карпатах

Фото: unsplash.com

Відпочити та розслабитися можна у Карпатах. А все завдяки знаменитим чанам. Це гарна можливість відновити свої сили, оздоровитися та весело провести час. У чанах можна відпочити наодинці, разом з сім’єю чи великою компанією.

Такий відпочинок поєднує у собі гарну природу, свіже повітря, воду та розслаблення. Чани — одна з візитівок карпатських курортів. Тому шукайте чани у готелях, на базах відпочинку. У комплексі також у Карпатах можна відвідати цікаві музеї, майстер-класи та спробувати місцеві смаколики.

Катаємося на лижах у Буковелі

Фото: unsplash.com

Головний зимовий курорт України не втрачає своєї актуальності й на 8 березня. Проведіть свято активно.

Тут ви зможете покататися на лижах, квадроциклах, снігоходах та піднятися на кількох підіймачах. І якщо вам не до душі активні розваги, можна відпочити у теплому басейні чи насолодитися місцевою природою.

Вивчаємо гастрономічні смаколики в Одесі

Фото: unsplash.com

Провести свято 8 березня можна і в гастротурі Одесою. Це місто дійсно вміє вразити своїм різноманіттям закладів та цікавими смаколиками.

Можна придбати готовий гастротур або ж скласти маршрут самостійно. Обов’язково спробуйте одеський червоний борщ, плов з морепродуктами, форшмак та «рибу ца-цу». І не забудьте зазирнути на Привоз — серце міста.

Досліджуємо замки Закарпаття

Фото: facebook.com

Дивувати архітектурою вміють не тільки європейські міста, а й українські. Закарпаття зустрічає туристів чудовими та вишуканими замками. До списку «must see» сміливо можна додати Замок Шенборнів, Паланок у Мукачево, а також Підгорецький замок у Львові. Якщо ви не обмежені географічно, то можна ще побачити Кам’янець-Подільську фортецю та Хотинську фортецю.

Куди поїхати відпочивати в березні до Європи?

Романтичний Париж

Фото: envato.com

Кажуть, що Париж — місто, яке гарно виглядає в будь-яку пору року. Тому пропонуємо перевірити цей факт та зустріти Париж ранньою весною. Погода у цей час буде тепла, але точно не спека. Тому одягайтеся тепліше і приготуйтеся до веселої мандрівки. Обов’язково пройдіться поряд з Ейфелевою вежею, випийте чашечку кави на Монмартрі та приділіть годинку Єлисейським полям.

Яскрава Барселона

Фото: unsplash.com

Рання весна — ідеальний час для поїздки у Барселону. Адже у цей час тут тепла та комфортна погода. Якщо ви втомилися від постійного пахмурного неба, то дорога на 8 березня лежить напряму до яскравої, теплої та сонячної Барселони. Не забудьте відвідати Готичний квартал, спробуйте кілька традиційних страв у місцевих кафе та прогуляйтеся парком Гуеля.

Затишна Прага

Фото: unsplash.com

Привітна і гармонійна столиця Чехії готова зустріти всіх туристів. Тут ви знайдете затишну атмосферу весняної Європи, зелені парки, чудову архітектуру та смачну їжу. У Празі потрібно багато гуляти на вулиці, щоб не пропустити жодної цікавинки. Обов’язково відвідайте оглядові майданчики, випийте філіжанку кави та сходіть в один з музеїв. Але будьте готові до пахмурної сірої погоди і дощику.

Сонячний Лісабон

Фото: unsplash.com

Сонячне місто Лісабон на березі океану ыдеально пыдходить для святкування 8 березня. Це дуже яскраве, романтичне та затишне місто, яке здивує вас великою кількістю визначних пам’яток. Обов’язково відвідайте готичний монастир, прогуляйтесь старовинними вуличками, підніміться на оглядовий майданчик.

Зверніть увагу: під час пандемії коронавірусу кожна країна має свої вимоги до в’їзду туристів з України. Тому перед плануванням подорожі дізнайтеся, що потрібно буде підготувати. Зазвичай всі вимоги обмежуються сертифікатом про вакцинацію та негативним тестом. Але можуть бути виключення. Тому актуальна інформація, розміщена на сайті МЗС — ваш помічник у всіх подорожах.

Де тепле море в березні?

Зустріти початок весни на морі під палючим сонечком — це справжня мрія. В Україні так відпочити не вдасться, адже температура повітря і води ще достатньо прохолодна. Але не варто засмучуватися, є кілька країн, для відпочинку яких знадобиться купальник та парео.

Домінікана

Фото: unsplash.com

Ця країна зустрічає вас у свої теплі обійми. Адже високий туристичний сезон тут починається саме на початку березня. Тут є все, що потрібно для чудового відпочинку: готелі різної цінової категорії, чудова природа, пекуче сонечко і багато цікавинок.

Єгипет

Фото: unsplash.com

Це найдешевший варіант з нашої добірки. До Єгипту можна швидко долетіти, а турагенції майорять різноманітними пропозиціями. На початку весни температура тут починає підвищуватися, море прогрівається. Краще їхати у Шарм-ель-Шейх, адже це найтепліший курорт у країні. У інших містах у березні ще може бути прохолодно та трохи вітряно.

Таїланд

Фото: unsplash.com

Щоб погрітися під теплим сонечком та отримати гарну засмагу, можна поїхати у Таїланд. На початку березня тут дуже тепло та сухо, дощі та вітер бувають дуже рідко. Краще для відпочинку вибирати Пхукет, Самуї чи Паттаю, адже це найтепліші курорти. Тут на вас чекає різноманіття азійської кухні, насичене морепродуктами та пікантними спеціями. І все це за дуже доступними цінами. Житло та розваги у Таїланді також не дуже дорогі. Єдине, на що доведеться витратитися — квитки на літак.

Шрі-Ланка

Фото: unsplash.com

Це тепла та сонячна країна, де на початку березня температура тримається на позначці +30°С. Єдиний мінус цієї країни — це достатньо дорогий переліт. Але такі витрати компенсуються невеликими цінами на проживання та харчування. Тут багато свіжих морепродуктів, екзотичних фруктів та незвичайної вуличної їжі.

Де можна відпочити недорого на 8 березня?

Добре відпочити на 8 березня можна і з обмеженим бюджетом. І відпочинок в Україні може бути недорогим і дуже цікавим. Пропонуємо кілька прикольних ідей.

Умань, дендропарк «Софіївка»

Фото: facebook.com

Серце Умані — це унікальний дендрологічний парк «Софіївка», де є чудова природа, водоспади, підземні гроти, скульптури і фонтани. Прогулятися парком можна навіть на один день і знайти безліч різних цікавинок. За дорослий квиток потрібно буде заплатити лише 50 гривень, а за дитячий — 30 грн. Дістатися Черкаської області можна потягом, це дуже недорогий та комфортний варіант.

Волинська область, Шацькі озера

Фото: facebook.com

Це унікальне місце в Україні, приїхати сюди можна в будь-яку пору року. На початку весни вас зустріне не тільки гарна природа, а й багато забавок. Найцікавіша з них — це риболовство. Ви зможете порибалити та виловити одну або кілька риб з представлених тут тридцяти видів. Якщо погода буде прохолодою, то можна буде також покататися на ковзанах чи на спеціальних санках. Враховуючи, що початок весни не вважається сезоном, ціни на відпочинок тут достатньо низькі.

Селище Станіслав, Сироварня «Лиманська коза»

Фото: facebook.com

Це невеличке домашнє виробництво крафтових сирів та молока, що знаходиться у Херсонській області. На екскурсії до «Лиманської кози» ви зможете побачити процес виготовлення сирів, познайомитися з головними постачальниками ферми — козами та спробуєте 12 видів крафтових сирів, кожен з яких можна придбати прямо на сироварні. Відвідування ферми разом з дегустацією вартує 200 гривень для дорослих і 150 грн для дітей.

Селище Веселе, Шато Трубецького

Фото: facebook.com

Це унікальне Шато, яке знаходиться у Херсонській області. Сюди можна приїхати на один день чи навіть на повноцінний кількаденний відпочинок. Зупинитися за необхідності можна в готелі на території Шато. Фішка в тому, що це єдине історичне виноробне помістя в Україні, яке збереглося до наших часів.

Тут ви зможете пройти екскурсії та продегустувати вина. Вартість звичайної екскурсії — 250 грн, з дегустацією — 350 грн. Але їхати сюди потрібно не лише для екскурсії, а й заради гарної природи. Комплекс базується на березі Дніпра, тож вас здивують мальовничі краєвиди та чисте повітря.

Селище Червоноукраїнка, «Устриці Скіфії»

Фото: facebook.com

На березі Тилігульського лиману у Миколаївській області знаходиться справжня устрична ферма «Устриці Скіфії». Приїхати та спробувати справжні українські устриці може кожен охочий. Вхід на ферму абсолютно безплатний! Вартість звичайної екскурсії — 120 грн з людини. Можна замовити екскурсію з дегустацією, вона обійдеться в 300 - 500 грн. Також тут знаходяться відкриті та закриті тераси та ресторан, де можна спробувати місцеві устриці та інші морепродукти.

Існує безліч варіантів, куди поїхати на 8 березня. У нашій добірці є варіанти відпочинку в Україні та за кордоном. Тому зберігайте корисний матеріал, він точно допоможе при виборі напрямку подорожі!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?