Подорож з дитиною на авто: важливі поради для комфортної та безпечної поїздки
Категорія
Авто-мото
Дата публікації

Подорож з дитиною на авто: важливі поради для комфортної та безпечної поїздки

Подорож з дитиною на авто: важливі поради для комфортної та безпечної поїздки
Джерело:  online.ua

Деякі діти з великим задоволенням їздять на машині на далекі відстані - вони можуть і їсти, і спати, і грати в дорозі. Але для деяких дітей, як і для їхніх батьків, автоподорожі стають справжнім випробуванням. Онлайн Гід склав докладний чек-лист з порадами для батьків, як правильно підготувати подорож з дитиною на машині, щоб не зійти з розуму в дорозі.

Проблеми під час поїздки з дитиною на авто на далекі відстані часто полягають не тільки в тому, що малюк не може всидіти на одному місці. Дітей іноді починає закачувати та нудити, вони можуть вимазатися їжею і постійно вимагати уваги. Важливо правильно все спланувати і передбачити, щоб подорож з дитиною на машині пройшла комфортно, безпечно і цікаво.

Аптечка для подорожі з дитиною на авто

Перед тим, як вирушати у подорож на авто  з дитиною, обов'язково необхідно запастися спеціальними лікарськими препаратами, які запобігають закачуванню. Краще порадитися з лікарем, щоб підібрати відповідні ліки для малюка.

В аптечці також повинні бути:

  • засоби проти алергії - вони також можуть допомогти від нудоти,

  • жарознижувальні препарати,

  • градусник,

  • бинт і пластир,

  • перекис водню.

Дитяче автокрісло

Фото: envato.com

Оновлені Правила дорожнього руху дозволяють перевезення дітей в авто тільки в автомобільному кріслі, яке повинно відповідати певному віку і надійно кріпитися в автомобілі.

Найкраще, коли дитяче автомобільне крісло закріплено посередині заднього сидіння, так щоб дитина опинилася обличчям у бік руху, тоді до дитини зручно повернутися з будь-якого переднього сидіння, якщо обоє батьків їдуть попереду. Крім того, вважається, що це місце - найбезпечніше в автомобілі.

Існують і такі автомобільні крісла, які кріпляться на передньому пасажирському сидінні проти руху, але такі крісла в основному розраховані на дуже маленьких дітей, які ще не вміють сидіти самостійно.

Деякі автомобільні крісла можуть змінювати своє положення - в них ваш малюк зможе зручно поспати під час поїздки. Тоді і для дитини час пройде швидше, і батьки зможуть відпочити від свого непосиди.

Температурний режим

Якщо вам комфортно при певній температурі, то у дітей можуть бути зовсім інші відчуття. Найоптимальніша температура всередині автомобіля при включеному кондиціонері близько 20-22 градусів тепла. Якщо ж ви подорожуєте взимку, то не забувайте регулярно включати обігрівач, так як маленькій дитині дуже легко переохолодитися.

Також стежте за тим, щоб під час руху автомобіля вікна і двері були закриті та заблоковані, так як малюки люблять грати різними кнопочками і ручками від дверей.

Детальний маршрут із зупинками

Фото: envato.com

Якщо ви відправляєтеся в тривалу подорож у відпустці  чи на вихідних, то педіатри рекомендують робити зупинки кожні півтори години руху. Під час зупинок необхідно вийти на вулицю і дати дитині можливість походити по землі. Якщо поїздка становить близько дванадцяти годин, необхідно зробити три або чотири зупинки, які в цілому займуть не менше години.

Також не бажано годувати дитину під час руху автомобіля, краще для цього зробити зупинку. Не забувайте брати в дорогу достатню кількість води і улюблені ласощі для дітей - між прийомами їжі дитина точно захоче перекусити. Ще візьміть в тривалу дорогу сухі і вологі серветки - вони неодноразово будуть виручати під час руху.

Дитячі іграшки в дорогу

Варто взяти в дорогу і іграшки для дитини, щоб їй було не так сумно подорожувати. Бажано, щоб це були саме ті іграшки, якими малюк регулярно грає вдома і вже звик до них.

Також ви можете підготувати деякі сюрпризи для малечі і давати їх під час руху, коли дитина вже втомилася і не знає, чим їй ще зайнятися. Це можуть бути як нові цікаві іграшки, так і щось смачне.

Під час руху треба розмовляти з дітьми і грати. Якщо дитина вже добре розрізняє кольори і може рахувати, то можна, наприклад, підраховувати різнокольорові автомобілі, що проїжджають повз. Ще можна показати дитині, що за вікном автомобіля можна побачити цікавих тварин чи птахів.

Якщо вже нема сил розважати дитину під час подорожі на авто, включайте гаджети з улюбленими мультфільми або пісеньками малюка. Вони допоможуть відвернути дитину від стомлюючої поїздки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?