Що приготувати цієї осені: 5 найсмачніших рецептів на обід чи вечерю
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Що приготувати цієї осені: 5 найсмачніших рецептів на обід чи вечерю

Що приготувати цієї осені: 5 найсмачніших рецептів на обід чи вечерю
Джерело:  online.ua

Сезонні продукти вважаються найкориснішими. Восени зазвичай готують страви з картоплі, капусти, грибів, моркви та гарбузів. Якщо хочеться щось в дусі осінньої пори, ГастроГід Онлайн пропонує вам 5 смачних та простих осінніх рецептів, які варто приготувати на обід чи на вечерю.

Нижчезазначені страви готуються досить швидко та з продуктів, що майже завжди є під рукою в осінню пору.

1. Рататуй

Фото: envato.com

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2 шт.

  • Баклажани — 2 шт.

  • Часник — 3 зубчики

  • Помідори — 500 г

  • Зелень — на смак

  • Сіль, перець — на смак

Соус до рататуя:

  • Томатна паста — 300 г

  • Болгарський перець — 2 шт.

  • Цибуля — 2 шт.

  • Цукор — ½ ч.л.

  • Олія — 2 ст. л.

  • Сіль, перець — на смак

Приготування:

  1. Наріжте тоненькими кружальцями баклажани, посоліть та залиште на 30 хв, щоб вони не гірчили. Пізніше промийте та нехай висохнуть.

  2. Кабачки та помідори теж наріжте тоненько кружальцями. Також наріжте цибулю та тушкуйте на олії. До овочів додайте томатну пасту та нарізаний болгарський перець.

  3. Затушкуйте протягом на 10-15 хвилин малому вогні, а потім додайте зелень. Викладіть овочі у форму, накрийте фольгою та запікайте протягом години в духовці.

Рататуй - покроковий рецепт (відео)

2. Картопляні зрази з грибами

Фото: envato.com

Інгредієнти:

  • Картопля — 1,5 кг

  • Печериці — 500 г

  • Масло вершкове — 30 г

  • Яйце — 1 шт.

  • Борошно — 2 шт.

  • Цибулина — 3 ст. л.

  • Сметана — 250 г

  • Сіль, перець — на смак

Приготування:

  1. Почистьте цибулю, наріжте та обсмажте на олії. Пізніше дрібно наріжте гриби та покладіть їх до цибулі. Посоліть, поперчіть та готуйте до готовності. За бажанням можна додати трохи часнику.

  2. Відваріть картоплю, додайте вершкового масла та зробіть пюре. Після того, як пюре охолоне, додайте до нього 3 ст. л. борошна та ретельно перемішайте.

  3. Руками зробіть невеликий картопляний коржик та покладіть всередину гриби. Загорніть зразу та обкачайте в борошні. Смажте до готовності на середньому вогні.

Картопляні зрази з грибами - покроковий рецепт (відео)

3. Гарбузовий чизкейк

Фото: envato.com

Інгредієнти:

  • Печиво «До кави» — 250 г

  • Фундук — 50-55 г

  • Масло — 80 г

  • Цукор — 50 г

  • Сметана — 200 г

  • Молоко згущене — 7 ст. л.

  • Гарбузове пюре — 400 г

  • Шоколадні крихти — на смак

  • Кориця — на смак

  • Сіль — на смак

Приготування:

  1. Спочатку подрібніть печиво та фундук. До суміші додайте вершкове масло, цукор та трохи солі. Шматочки тіста викладіть в форму та порівняйте так, щоб основа чизкейку була приблизно 7-8 мм. Потім приберіть в холодильник.

  2. Збийте до піни сметану та одночасно додавайте згущене молоко. ½ суміші перемішайте з гарбузовим пюре та додайте кориці.

  3. Викладіть масу на основу, а частину крему нанесіть зверху. Приберіть тісто в холодильник щонайменше, як на 2 години. Перед споживанням посипте шоколадною крихтою.

Чизкейк без випікання - покроковий рецепт (відео)

4. Свинина з грибами

Фото: envato.com

Інгредієнти:

  • Свинина — 600 г

  • Печериці — 250 г

  • Цибуля ріпчаста — 2 шт

  • Морква — 1 шт

  • Сметана — 200-250 г

  • Приправа до м’яса — 1 ст. л.

  • Сіль, перець — на смак

  • Олія рослинна — 3 ст. л.

Приготування:

  1. Ретельно вимийте та обсушіть шматок свинини. Пізніше наріжте м’ясо невеликими шматками. Пошаткуйте моркву та цибулю. Печериці наріжте вздовж на 4 частини.

  2. Протягом 5 хвилин обсмажуйте цибулю, потім додайте моркву і тушкуйте ще протягом 7 хвилин. До маси додайте грибів та обсмажуйте ще 10 хвилин. На сильному вогні обсмажте м’ясо кілька хвилин.

  3. Перекладіть свинину до овочів та залийте сметаною. Тушкуйте протягом 10-15 хвилин до готовності.

Свинина з грибами - покроковий рецепт (відео)

5. Апельсиновий глінтвейн

Фото: envato.com

Інгредієнти:

  • Червоний портвейн — 500 г

  • Лимон — 5 скибочок

  • Апельсиновий лікер — 5 ст. л.

  • Кориця — щіпка

  • Мускатний горіх — щіпка

  • Бадьян — 3-4 зірочки

Приготування:

Підігрійте портвейн. До нього додайте кориці, мускатний горіх, бадьян та перемішайте. Під час подачі покладіть скибочку лимону у кожну чашку.

Апельсиновий глінтвейн - покроковий рецепт (відео)

Якщо бажаєте більше рецептів, пропонуємо також переглянути наші смачні страви на вечерю та рецепти гарячих бутербродів. Смачного!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?