Категорія
ГІД ONLINE.UA
Дата публікації

ТОП 10 фільмів 2024 року: Найочікуваніші прем'єри на які варто піти у кіно

Джерело:  online.ua
ТОП 10 фільмів 2024 року

Черговий страйк гільдії сценаристів Голлівуду закінчився, тож у кінотеатрах незабаром очікуються нові прем'єри фільмів. І за прогнозами експертів – дуже непоганих. Так що Гід Онлайн сьогодні розповість вам про найочікуваніші фільми 2024 року.

1.  «Дюна: Частина друга»

У кіно із 29 лютого.

Трейлер Дюна: Частина друга

Багато кіноманів справді чекали на другу частину фільму «Дюна» від Дені Вільнева. Адже перша частина виявилася напрочуд вдалою, хоча поціновувачі оригінальної книжкової «Дюни» Френка Герберта і обурювалися через спрощення та деяке спотворення оригінальної історії. Інші ж критики знайшли картину хоч і вражаючою, але дещо затягнутою і з деякою нестачею «екшену».

І ось їм якраз і буде цікавий сіквел, оскільки він обіцяє бути значно динамічнішим — нам доведеться побачити протистояння злодіїв Харконненов та місцевих повстанців-фременів, а також дізнатися, чи витримає юний Пол Атрейдес долю, яку йому напророкували. Та й куди ж без музики від Ганса Циммера. Тож нову «Дюну» однозначно можна вважати найочікуванішим фільмом 2024 року.

2. «Мисливці за привидами 4: Крижана імперія»

У кіно із 28 березня.

Трейлер Мисливці за привидами 4: Крижана імперія

У франшизи «Мисливці за привидами» дуже складна доля. Після старих стрічок з Біллом Мюрреєм, Деном Ейкрондом та іншими, що стали класикою, було кілька невдалих спроб реанімації. Ну як «невдалих»… 56, 60 та 45 балів на Метакритиці. Втім, третю частину глядачі прийняли набагато тепліше, що й створило можливість зйомок для четвертої. І ось тут почалися проблеми. Спочатку Корона, потім — страйки сценаристів, потім ще щось. Тому прем'єра фільму, заплановану на кінець 2023 року, було перенесено.

Тож лише наприкінці березня ми дізнаємося — чи зможуть нова і стара команди мисливців за привидами спільно впоратися із примарою, здатною перетворити на парк крижаних скульптур ціле місто. І тепер багатьом глядачам та критикам цікаво: а чи зможе режисер Гіл Кеннан хоча б не опустити задану їм планку? Це і виводить «Крижану імперію» на друге місце нашого ТОП фільмів 2024 року.

3. «Годзілла і Конг: Нова імперія»

У кіно із 29 березня.

Трейлер Годзілла і Конг: Нова імперія

Успіх фільму «Годзілла проти Конга» однозначно гарантував, що він матиме продовження. І 2022 року про нього було офіційно оголошено. До роботи над новою картиною було залучено суттєву частину минулої команди, у тому числі і режисера — Адама Вінгарда. Так що на нас чекає нова сторінка вражаючої франшизи MonsterVerse, додаткове розкриття історії світу в цілому та Конга зокрема, а також — спільне протистояння двох легендарних монстрів новій загрозі. Хочеться сподіватись, що фільм повторить успіх минулої частини. І саме ця надія і виводить «Годзілу і Конга» на третє місце у списку найочікуваніших фільмів 2024 року.

4. «Фуріоза: Шалений Макс. Сага»

У кіно із 23 травня.

Трейлер Фуріоза: Шалений Макс. Сага

Десь наприкінці зйомок «Шалений Макс: Дорога люті», творці картини зрозуміли, що у них вистачає матеріалу ще на кілька фільмів. Щоправда, одразу за них взятися не вдалося, навіть незважаючи на шалений успіх «Максу». І лише 2020 року почалися зйомки продовження. Цього разу у центрі уваги історія Фуріози, її минуле та майбутнє. Тільки грає її вже нова акторка — Аня Тейлор Джой. В результаті вийшов фільм, який варто подивитися однозначно, оскільки градус епічності, заданий «Шаленим Максом», його творці знижувати не планують.

 5. «Дедпул 3»

У кіно із 25 липня.

Трейлер Дедпул 3

Перший та єдиний фільм від Марвел у 2024 році. На цьому розповідь можна було б закінчити — це вже привід його подивитися. Але нам обіцяють повернення старих улюблених героїв. Майже всіх, причому як і з франшизи «Дедпула», так і з марвелівського метавсесвіту загалом. Плюс класичний Россомаха Хью Джекмана.

Але головне — це той самий "Дедпул" від Райана Рейнольдса! З фірмовими жартами, ламанням четвертої стіни та іронізуванням над жанром супергероїки загалом. Коротше, однозначно заслужене місце у ТОП 10 фільмів 2024 року.

6. «Громадянська війна»

У кіно із 24 квітня.

Трейлер Громадянська війна

Новий фільм Алекса Гарленда, присвячений гіпотетичному сценарію громадянської війни в США. Сюжет досить цікавий — прихід до влади у США диктатора визнається не всіма штатами, через що Техас та Каліфорнія оголошують про свою незалежність. Їх намагаються приструнити військовим шляхом, але не виходить. У відповідь повстанці ведуть війська, авіацію та важку техніку на Вашингтон, долаючи серйозний спротив. З усіма витікаючими — бомбардуванням мирних міст, таборами біженців, блокпостами та частковою анархією.

І на цьому тлі розкривається історія команди журналістів, які мають намір взяти останнє інтерв'ю у президента-диктатора. Тільки для цього їм потрібно ще якось дістатися Вашингтона. І вижити. Коротше, фільм відмінний, ось тільки ми не рекомендуємо його дивитися мешканцям України — надто вже в ньому багато того, від чого нам би хоч якось відволіктися.

7. «Королівство планети мавп»

У кіно із 23 травня.

Трейлер Королівство планети мавп

Продовження легендарної франшизи та замах на майбутню трилогію. Події відбуваються через кілька століть після сюжету минулого фільму, тож мавпи вже встигли досить розвинутися, а люди — здичавіти. Настільки, що ролі остаточно змінюються — тепер у світу новий господар, який поки що безуспішно намагається опанувати рештки людських технологій. І на тлі всього цього розгортається історія Ноа, шимпанзе, здатного стати рятівником не лише свого вигляду, а й людей. Отже, якщо ви любите подібну наукову фантастику з красивими спецефектами і торканням складних соціальних тем — вам цей фільм варто подивитися однозначно.

8. «Погані хлопці 4»

У кіно із 14 червня.

Трейлер Погані хлопці 4

Усі 3 частини були вкрай вдалими, тому було вирішено знімати і четверту. У головних ролях ті самі Уілл Сміт і Мартін Лоуренс, що добре. Режисери — ті самі, що й у третій частині, що теж добре. Тож можна розраховувати на соковитий бойовик, вдалі жарти та захоплюючу історію. І якщо ви любите подібне кіно, вам однозначно варто подивитися цей фільм.

9. «Аргайл»

У кіно з 2 лютого

Трейлер Аргайл

Комедійний бойовик, який критики вже охрестили «Одою бойовикам 80-х». За сюжетом, письменницю Еллі Конвей, що прославилася написанням шпигунських бойовиків, починають переслідувати справжні шпигуни, тому що надто сильно її сюжети схожі на місцеву реальність. Тішить і акторський склад — Генрі Кавіл, Семюел Л. Джексон, Брайан Кренстон, Джон Сіна ...

А ще тут є котик, який грає в сюжеті значну роль. Так що ця стрічка заслужено увійшла до списку найочікуваніших фільмів 2024 року.

 10. «Носферату»

У кіно із 25 грудня.

Трейлер Носферату

Ремейк легендарного "Носферату" 1922 року. У головній ролі — Білл Скарсгард, відомий глядачам за купою ролей, у тому числі й зловісного клоуна з «Воно». Режисер — Роберт Еггерс, також відомий своїми вдалими хорорами та епічними фільмами. І хоча жанр «готичний жах», м'яко кажучи, досить специфічний, з таким складом можна однозначно розраховувати на фільм, який варто подивитися.

Це, зрозуміло, далеко не повний список найочікуваніших фільмів 2024 року. Особисто я, наприклад, очікують виходу «Borderlands» — просто переконатися, що у режисерів досі не вдається знімати вдале кіно на основі комп'ютерних ігор. До речі, а які саме нові фільми очікуєте цього року ви? Поділіться у коментарях?

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?