Як прикрасити будинок на Новий рік 2022: 12 оригінальних ідей декору
Категорія
Лайфхаки
Дата публікації

Як прикрасити будинок на Новий рік 2022: 12 оригінальних ідей декору

Як прикрасити будинок на Новий рік 2022: 12 оригінальних ідей декору
Джерело:  online.ua

Новий рік та Різдво — найочікуваніші свята для українців. Готуються до нього комплексно: обирають наряд, складають святкове меню і прикрашають оселю. В хід йдуть всі елементи декору - саморобні, традиційні і оригінальні, дрібні і дуже великі прикраси. Гід Онлайн підготував для вас круті ідеї, як прикрасити будинок на Новий рік 2022, щоб вразити Тигра - дивіться фото та відео, надихайтеся та запалюйте все навкруги чарівними вогниками.

Декор будинку на Новий рік 2022 — головні кольори року Тигра

В тренді на Новий рік 2022 в першу чергу оригінальність і власне бачення. Тому пропонуємо відійти від канонів і традицій, а зробити оригінальний та унікальний дизайн оселі таким, як ви його бачите. Не бійтеся дивних, незвичайних і навіть божевільних ідей.

2022 — рік Чорного Водяного Тигра. Ця тварина полюбляє затишок і спокій. Тому краще забути про вичурні та пафосні елементи і віддати перевагу натуральним, виробленим власними руками. А також не забудьте прибрати символ минулого року — Бика.

Головні кольори Нового 2022 року — білий, сірий, сріблястий, блакитний, золотий. Але Тигр захопиться будь-якими кольорами, якщо вони будуть гармонійно грати зі всім інтер'єром. Тому включайте фантазію та починайте "вдягати" будинок в новорічну атмосферу чарівності та чудес.

Як прикрасити будинок на Новий рік 2022 - оригінальні ідеї (відео)

Як прикрасити будинок на Новий рік 2022 - ідеї з фото та відео

Святковий вінок з ялинкових гілок

Вінок - важливий елемент новорічного декору. Саме він зустрічає гостей і символізує майбутні свята. Він зазвичай доповнюється різними елементами, які асоціюються зі святом: шишки, засушені дольки фруктів та ягід.

 Декор будинку на Новий рік 2022 - ідеї (фото - unsplash.com)

Новорічний вінок можна зробити своїми руками. Для цього на міцний каркас із проволоки додайте справжніх або штучних ялинкових гілочок, засушені цитрусові, ялинкові іграшки, ягідки калини і все, чого бажає душа.

Встановити його можна традиційно на дверях або вибрати для нього інше місце в оселі. Ідеї: над каміном, у вітальні, у прихожій або на віконцях.

Прикрашання ґанку будівлі до Нового року

Фото: envato.com

Створити новорічний настрій для себе і всіх перехожих можна за допомогою прикрашання ґанку. Виглядає такий варіант дуже святково і допомагає створити святкову атмосферу. Традицію прикрашання фасаду будинку ми запозичили з західних країн. Там прикрашання будинків вважається буденністю і існують навіть конкурси, що визначають першість серед них.

Прикрашати будинок можна будь-якими елементами декору, які асоціюються у вас зі святом. Краще не копіювати дизайни інших, а створити свій, власний, який відображатиме ваш внутрішній світ. Основні елементи, з яких створюють дизайн, — це ялинкові іграшки, декоративні фігурки, гілочки сосни, святкові стрічки та дощик.

Новорічний декор для ґанку будинка - відео

Святкові гірлянди

Створити святковий настрій допоможуть гірлянди, які у всіх асоціюються з Новим роком і Різдвом. Такі прикраси будуть дуже гарно виглядати на ґанку та фасаді будинку. За їх допомогою можна прикрасити різні елементи: балки, віконця, двері, частину даху, тощо.

Фото: unsplash.com

Майте на увазі, що існують гірлянди для зовнішнього і внутрішнього декору і вони мають різні характеристики. При купівлі уточнюйте цей момент.

Новорічні світлові елементи

Яскраві світлодіодні елементи, розміщені на фасаді будинку також допоможуть круто прикрасити будинок і додати святкової атмосфери. Вони створені саме для розміщення на вулиці.

Фото: envato.com

Новорічні ялинки, олені, ялинкові прикраси, кульки, зірки, сніжинки — різноманітність вражає! Така ідея дизайну точно сподобається і дорослим, і діткам!

Ялинка з ліхтариками

Ялинка — головний символ Нового року та Різдва. Саме тут зазвичай ховають подарунки, а її прикрашання улюблений ритуал дорослих і дітей.

Якщо у вас немає можливості встановити справжню ялинку вдома, то створити її можна за допомогою звичайної гірлянди. Якщо її закріпити на стіні трикутниками, то з'явиться силует справжньої ялинки. Цей варіант не замінить ялинку зовсім, але стане оригінальною альтернативою святковому деревцу.

Як створити ялинку з гірлянди — відео

Адвент-календар з подарунками

Адвент-календар — це не просто елемент декору, а гарна розвага для дітей. Цей календар допоможе лічити дні до настання Нового року і кожного дня підіймати настрій новим подарунком.

Фото: unsplash.com

Суть адвент-календаря дуже проста: створюється основа, на якій розміщуються маленькі кишеньки по кількості днів до Нового року, тобто 31 день (якщо рахувати з 1 грудня). В кожну кишеньку ховається невеликий презент. І так весь місяць до свята дитина відкриває по одному подарунку. Це підігріває інтерес малечі і дарує гарний настрій.

Фото: unsplash.com

Встановити такий календар можна біля ялинки або десь у центрі кімнати, щоб він гарно доповнював інтер’єр.

Каркасна ялинка з дощиком

Ще один варіант створення ялинки — каркасна, оформлена дощиком. Якщо ви не встигли придбати справжню або штучну ялинку, то наша ідея прийдеться вам до душі. Створити альтернативну ялинку можна за допомогою міцної проволоки.

Скрутіть з проволоки імітацію ялинки. Каркас має нагадувати воронку. Потім обгорніть її дощиком, додайте гірлянди, ялинкові прикраси. Ялинка своїми руками готова! Встановити її можна як всередині оселі, так і на дворі.

Як створити штучну ялинку своїми руками - відео

Паперові зірочки і сніжинки

Прикрасити дім зовні та всередині можна за допомогою паперових сніжинок і зірочок - їх можна власноруч за 10-20 хвилин. Це гарна можливість провести вільний час з дитиною і виготовити елементи декору з мінімумом бюджету.

Фото: pexels.com

Ці зірки і сніжинки можуть бути різного розміру, фактури, кольору. Для того, щоб гарно зафіксувати сніжинки та зірочки, повісьте їх на щільні нитки та зафіксуйте на стелі або інших меблях.

Свічки з новорічним декором

Фото: unsplash.com

Створити таємничу атмосферу допоможуть ароматичні свічки. Саме вони додають затишку і теплоти будь-якому дому. Розставте ароматичні свічки з новорічним декором в кімнатах, запалюйте їх ввечері, щоб наповнити квартиру різдвяними ароматами і теплом.

Новорічний календар-дошка

Скільки днів залишилося до Нового року? Якщо ви не знаєте, то вашому інтер’єру просто необхідний декоративний календар-дошка. Всі діти залишаються в захваті від такої ідеї.

Фото: pexels.com

Календар може бути на основі крейдової або маркерної дошки. На ньому розташовані календарні дні. Кожен день діти можуть вести відлік до Нового року, закреслюючи день за днем. Розмістити дошку можна в головній кімнаті поруч з ялинкою.

Подарункові панчохи

Фото: envato.com

Гарно прикрасити оселю можна святковими панчохами, які можна розташувати й ззовні будинку. В ці панчохи можна заховати подарунки для малечі або залишити їх просто елементом декору. Для того, щоб додати шкарпеткам більш святковий вигляд, їх можна прикрасити ялинковими іграшками, сніжинками, сніговичками.

Новорічні та Різдвяні написи

Фото: unsplash.com

Додати святкової атмосфери можна за допомогою різдвяних і новорічних написів. Ось кілька ідей: «Happy New Year», «Merry Christmas», «З новим роком!» «Щасливого Різдва».

Написи можуть бути на дерев'яній основі з ліхтариками, у вигляді паперових гірлянд. Їх можна зробити своїми руками. Просто намалюйте і виріжте різнокольорові букви та підчепить їх на мотузку.

Розміщують новорічні написи біля ялинки або при вході у будинок. Новорічний настрій вам та вашим гостям буде забезпечений!

Оригінальні ідеї прикрашання будинку на Новий рік 2022 — відео

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?