Як швидко прибрати живіт без виснажливих дієт — дієві поради для жінок і чоловіків
Категорія
Здоровий спосіб життя
Дата публікації

Як швидко прибрати живіт без виснажливих дієт — дієві поради для жінок і чоловіків

Як швидко прибрати живіт без виснажливих дієт — дієві поради для жінок і чоловіків
Джерело:  online.ua

Щоб мати плоский живіт не обов'язково жити у фітнес-залі та постійно сидіти на жорсткій дієті. Виглядати привабливо можна і без страждань, якщо на постійні тренування та правильне харчування не вистачає ні часу, ні нервів. Гід Онлайн розповідає, як швидко прибрати живіт та ділиться простими вправами, які по силі кожному - такий спосіб схуднення дозволяє навіть найлінивішим стати стрункішими.

Чому з’являється жир на животі?

Фото: envato.com

Причини появи жиру на животі зазвичай дуже індивідуальні. Але можна виділити кілька основних: неправильне харчування, відсутність спортивних тренувань, сидячий образ життя, регулярні стреси та гормональні збої. Частіше за все причиною формування жиру на животі стає неправильний образ життя.

В робочому ритмі ми не встигаємо регулярно проводити тренування, часто забуваємо про обід, а потім переїдаємо за вечерею та заїдаємо стрес солодким. Щоб позбутися складок на животі, в першу чергу потрібно скоригувати харчування та сформувати нові звички - ранкова зарядка, піша прогулка додому після роботи, уникання стресових ситуації.

Причиною появи жиру на животі можуть бути внутрішні проблеми зі здоров’ям: менопауза, гормональний збій або банальна генетична схильність. Стосовно цих проблем краще проконсультуватися з лікарем.

Як швидко прибрати живіт чоловіку?

Фото: envato.com

Чоловікам, які хотіли б прибрати живіт, потрібно створити дефіцит калорій. Просто тренувань буде недостатньо, адже утворений рельєф м’язів все одно буде прихований під шаром жиру, через що живіт буде виглядати лише більше.

А щоб прибрати жир, кількість калорій, які ви вживаєте з їжею повинна бути менше, ніж кількість калорій, які ви спалюєте шляхом під час фізичних навантажень чи навіть ходьби. У раціон додайте більше складних вуглеводів, клітковини та білку. А от швидкі вуглеводи (солодке, мучне) краще прибрати. Від правильного харчування ви отримаєте більше енергії, але мінімізуєте ризики відкладення калорій на бока.

У програму корекції жиру варто також включити легкі кардіонавантаження. Наприклад, для початку можна почати бігати ранком або вечором, їздити на велосипеді, плавати, тощо. Поступово можна переходити до базових тренувань: планка, віджимання, скручування, ножиці. Довжина кардіотренувань має складати мінімум 40 хвилин.

Як швидко прибрати живіт жінці?

Фото: envato.com

Жінкам, щоб прибрати живіт, потрібно скоригувати харчування та додати до буденних справ тренування. Як і для чоловіків діє правило дефіциту калорій: кількість споживаної енергії менше, ніж кількість витраченої енергії.

Для удосконалення харчування потрібно проаналізувати свій раціон. Зменшіть кількість фастфуду, морозива, тортів та цукерок, чіпсів, солодких йогуртів. Дієтологи рекомендують повністю виключити ці продукти з меню або вживати тільки тоді, коли “ну дуже-дуже” хочеться. Не уявляєте життя без смаколиків та перекусів? Замініть їх овочами, горішками, ягодами.

Також потрібно пити багато води, мінімум 2 літри на день. Водообмін допоможе відновити правильний обмін речовин, без чого неможливо схуднення. Віддайте перевагу звичайній воді, аніж газованим напоям, сокам чи солодкому чаю.

Якщо вам важко на регулярній основі робити довгі тренування, то почніть робити прості вправи, поступово ускладнюючи їх. Наприклад, можна почати з крутіння обручу, аеробіки, йоги чи плавання.

Як швидко прибрати живіт — вправи для лінивих

Фото: envato.com

А для тих, хто на має часу на довгі комплексні тренування, ми підготували кілька вправ, виконати які можна навіть не піднімаючись з ліжка.

Вправа 1: Лежачі на дивані, підніміть ноги, зігнуті в колінах і повертайте їх вправо і вліво. Руки тримайте вздовж тіла або на грудях. Робити таку вправу потрібно по 60 секунд у три підходи, роблячи невеликі перерви. Вона допоможе прибрати жир з низу живота.

Вправа 2: Лежачі на дивані, поступово підіймайте праву руку і ліву ногу, затримуючи їх на 15 секунд на висоті. Виконуйте по 15 разів, змінюючи руки та ноги, 3 підходи з перервами.

Вправа 3: На дивані зігніть лікті та коліна. Поступово підтягуйте коліна до ліктів та зафіксуйтеся у цій позі на 60 секунд. Повторюйте вправу 5 разів з невеликими перервами. Головне: виконуйте всі елементи вправи поступово, уникайте різких рухів.

Вправа 4: планка. Для її виконання доведеться встати з дивану та переміститися на підлогу. Планка допомагає швидко позбутися жиру на животі, підтягнути тіло та укріпити м’язи спини. Зробіть упор на лікті та носки ніг і тримайте планку мінімум 20-30 секунд.

Але пам’ятайте, щоб швидко прибрати живіт виконувати вправи та правильно харчуватися важливо регулярно. Якщо підходити до задачі відповідально та щодня, то результат не змусить на себе чекати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?