Дієта для двох — як не набрати вагу в шлюбі
Категорія
Здоровий спосіб життя
Дата публікації

Дієта для двох — як не набрати вагу в шлюбі

Дієта для двох — як не набрати вагу в шлюбі
Джерело:  online.ua

Як це не сумно, але після вступу в шлюб багато пар набирають вагу, так як палаюче багаття закоханості поступово перероджується в домівку спокійного сімейного життя. Ось тут стрілка на вагах і починає повзти вгору! Але чи можна вести сімейне життя і зберегти при цьому фігуру? При правильному підході це зовсім не складно! Гід Онлайн розібрався, чому після весілля подружжя набирають вагу і яка дієта для обох подружжя допоможе зберегти гарну фігуру.

Чому жінки і чоловіки набирають вагу в шлюбі?

Фото: envato.com

Однозначно відповісти на це питання складно, так як набір зайвої ваги можуть спровокувати різні чинники. Проте існує низка причин, через які це відбувається.

Однією з основних причин є те, що через пару років шлюбу подружжя як би "розслабляється", у них починає пропадати та мотивація, яка спонукала постійно займатися собою. Вони є один в одного і сенсу ретельно стежити за собою багато хто не бачить, а даремно. Адже при такій установці зайва вага може перерости в безліч проблем зі здоров'ям, чого не потрібно нікому.

Буває і таке, що у молодят не відразу все складається, виникають якісь стресові ситуації, які багато хто намагається заїдати, що призводить до негативних наслідків. Причому ця "заспокійлива" їжа найчастіше виявляється шкідливою. Це може бути фастфуд, різні солодощі, а не корисні овочі і фрукти.

Тобто причин, які можуть спровокувати набір зайвої ваги у шлюбі, досить багато. Але уникнути цих проблем можливо.

Яка дієта ефективна для подружжя?

Фото: unsplash.com

Потрібно розуміти, що харчування відіграє найважливішу роль у функціонуванні організму і прямо пропорційно впливає на зовнішній вигляд. Якщо людина буде харчуватися чим попало, наприклад, одними напівфабрикатами і продуктами швидкого приготування, то, безумовно, буде набирати вагу.

Важливо включати в свій раціон більше корисної їжі, щоб захистити себе від шлюбного ожиріння. Від переїдання подружжя врятує наступне:

  • підрахунок калорій;

  • БЖВ (співвідношення білків, жирів і вуглеводів в продукті);

  • спільні сніданки і вечері.

Підрахунок калорій і баланс БЖВ можна здійснювати в різних мобільних застосунках для схуднення, які допомагають з точністю визначити ці дані.

Калорійність - це та кількість енергії, яке отримує організм при повному її засвоєнні. Добова норма калорій допомагає зрозуміти, скільки їжі необхідно кожному з подружжя.

Для жінок калорійність їжі в день не повинна перевищувати приблизно 2200 ккал, а для чоловіків 2500 ккал. Важливо розрахувати свою норму, при якій вага не буде збільшуватися.

Що стосується БЖВ, то зазвичай їх співвідношення таке: 50% вуглеводів, 30% жиру, 20% білка. Необхідно витримувати баланс цих елементів, так як якщо людина буде постійно перевищувати норму жирів, то, найімовірніше, буде товстіти, або ж просто не схудне.

Якщо ж сніданок і вечерю проводити разом, то в сім'ї з'явиться принцип здорового харчування, при якому подружжя не будуть постійно перекушувати окремо один від одного.

Сніданок повинен бути досить щільним, щоб з'явилися сили на цілий день. Для сніданку відмінно підійде каша, омлет, різні корисні бутерброди, сирники.

Вечерю ж бажано починати з овочевого салату з легкої заправкою. Основна страва має бути не сильно жирною, так як під кінець дня організм важко сприймає таку важку їжу. На вечерю також краще відмовитися від десерту, або ж зробити його дуже легким і низькокалорійним.

Така нескладна дієта для подружжя дозволить зберегати тіло в звичній вазі і ніколи не дізнатися проблем з ожирінням навіть після десятків років шлюбу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?