Гречка, рис або кефір — яка монодієта краща та ефективніша
Категорія
Здоровий спосіб життя
Дата публікації

Гречка, рис або кефір — яка монодієта краща та ефективніша

Гречка, рис або кефір — яка монодієта краща та ефективніша
Джерело:  online.ua

Гречана, рисова, кефірна - кількість популярних монодієт постійно зростає. Принцип такої дієти полягає в тому, що за основу береться вкрай обмежена кількість продуктів - не більше 1-2 в раціоні. За рахунок такого жорсткого харчування за короткий термін можна домогтися значного результату і пристойно скинути у вазі. Але чи так все просто? Гід Онлайн розібрався, які монодієти найефективніші та чим вони небезпечні.

Вибір вихідного продукту для монодієти - вкрай важливий. Організм на дієті переносить стрес, тому, в якості основи для схуднення краще вибирати найкорисніші та енергетичні продукти. З усього розмаїття монодієт лідирують гречана, рисова і кефірна.

Гречана монодієта - плюси і мінуси

Фото: envato.com

Не дарма гречку вважають царицею всій круп. Кількість корисних елементів в ній вище, ніж в будь-який інший крупі. Крім цього, гречана каша смачна, на неї не буває алергії. Кількість калорій в вареній гречки низька, при цьому у неї висока енергетична цінність.

Гречана монодієта грунтується на вживанні запареної в окропі крупи. Її не можна солити або додавати інші приправи. Варити крупу також не можна - зникнуть всі корисні речовини, і від дієти не буде сенсу.

З плюсів можна виділити те, що на даній дієті за тиждень можна скинути до 5 кг, а якщо збільшити терміни до двох тижнів, можна втратити всі 10 кг. Звичайно, все залежить від початкової ваги - чим вона вища, тим більше скинеться кілограмів.

Завдяки гречаній дієті шкіра очищається, стає більш гладкою і красивою. Організм також очищається, виводяться шкідливі токсини, поліпшується робота шлунка. Рекомендується поєднувати гречану дієту з великою кількістю рідини.

З мінусів те, що мало кому до смаку запарена крупа без солі. Вона дуже відрізняється від звичайної вареної підсоленої каші. Також при монодієті організм відчуває стрес, а це загрожує загостренням різних хронічних захворювань.

Рисова монодієта - плюси і мінуси

  Фото: envato.com

Рисова монодієта, як і гречана, базується на вживанні одного продукту - рису. В деякій мірі рисова дієта смачніше, тому що в цьому випадку крупа вариться. Допускається додавати сіль, але не у великій кількості. Рис важливо поєднувати з рідиною, інакше ефекту від схуднення не буде. Кількість корисних речовин в ньому прирівнюється до гречки, а калорійність низька.

Плюсом дієти є те, що допускається додавати молочні продукти. Добре поєднується рисова дієта з кефіром. Організм додатково очищається без особливої шкоди.

Негативні сторони дієти - у великій кількості рис може викликати важкість у шлунку. Після рисової монодієти вводити в раціон улюблені продукти слід обережно, тому що велика ймовірність повернути втрачені кілограми.

Кефірна монодієта - плюси і мінуси

  Фото: envato.com

Витримати кефірну дієту найважче, бо на ній не рекомендується їсти - тільки пити. У зв'язку з цим, витримати кефірну дієту і не померти від втрати сил можна не більше тижня. Якщо сидіти на ній довше, всі корисні речовини в організмі просто закінчаться, що загрожує небезпечними ускладненнями.

Плюсом кефірної монодієти є те, що можна додавати інші молочні продукти. Наприклад, кефір можна чередувати з сиром або домашнім йогуртом, але робити це потрібно не постійно. Мінуси такі ж, як в двох вищеописаних монодієтах. Небажано в період дієти додавати фізичні навантаження.

Таким чином, різниця гречаної, рисової і дієти монодієта полягає в основному в смакових перевагах. Терміни практично однакові, як і кінцевий результат. Негативні сторони також схожі, тому перед початком схуднення важливо отримати консультацію дієтолога.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?