З Днем перекладача 2021 — найкращі привітання та прикольні листівки
Категорія
Привітання
Дата публікації

З Днем перекладача 2021 — найкращі привітання та прикольні листівки

З Днем перекладача 2021 — найкращі привітання та прикольні листівки
Джерело:  online.ua

30 вересня святкується професійне свято перекладачів. Завдяки їхній праці світові доступні різні витвори мистецтва та науки, створені іншими мовами. Гід Онлайн пропонує вам прикольні листівки та привітання з Днем перекладача. Привітайте колег, близьких та знайомих у цій галузі з їх святом!

Свято - День перекладача - проголошено 1991 року за ініціативи Міжнародної Федерації перекладачів. Дату було обрано не випадково. 30 вересня — це день смерті покровителя перекладачів, Ієронія Стридонського. Він відомий перекладом Біблії з грецької на латинську мову. До сьогодні його переклад залишається офіційними біблійним текстом для Римо-католицької церкви.

Всього у світі більше ніж 300 тисяч перекладачів, які залучені у найрізноманітніших сферах життя.

Традиції святкування Дня перекладача

  Фото - envato.com

Традиційно в День перекладача кожного року відбуваються лекції та конференції. Починаючи з 2005 року вони проходять під певним девізом, який описує суть програми святкування. Наприклад, у 2020 році тематикою заходу був слоган «В пошуку слів для світової кризи».

За офіційним розкладом ООН в 2021 році проведе сім заходів до Дня перекладача у всьому світі. Організацією так само фінансується й конкурс перекладу ім. Св. Ієроніма.

30 вересня можна приєднатися до онлайн-конференції BP Translation Conference. На ній протягом 30 годин проводяться доповіді з теоретичними та практичними питаннями. Конференція безкоштовна. Єдина умова — попередня реєстрація на сайті.

Також у День перекладача проводиться «Марафон перекладу» від Міжнародної некомерційної організації «Перекладачі без кордонів». Вона надає перекладацьку підтримку агентствам та гуманітарним організаціям з питань англійської, іспанської, арабської та французької мови.

Привітання з Днем перекладача у прозі

Привітання з Днем перекладача - листівка

Вітаю з Міжнародним днем перекладача. Бажаю легкої та успішної роботи, високого професіоналізму у справі, міцного здоров’я та моральних сил, спокою, поваги до навколишніх людей, любові близьких і простого людського щастя.

***

Професія перекладача дуже важлива. Адже саме ви дозволяєте людям з різних країн і континентів знайти спільну мову, прочитати дітям казки різних народів світу. Саме з вашою допомогою відбуваються угоди між президентами різних країн. Тому дуже важко переоцінити вашу працю. З професійним святом!

День перекладача - прикольні картинки

Вітаю з Міжнародним днем перекладача. Бажаю завжди бути в курсі важливих справ, бажаю ніколи не помилятися ні словом, ні вибором, ні вчинком. Хай буде успіх і радість у душі.

***

Ти — перекладач-геній, ти знаєш не одну мову, і не тільки знаєш, але і любиш їх! Перекладаючи тисячі слів, ти допомагаєш світу, різним культурам, взаємодіяти між собою... Від щирого серця в День перекладача я бажаю тобі студіювати трохи більше словників і, дізнаючись нове, перекладати все просто ідеально!

Привітання з Днем перекладача - листівка

Професійні перекладачі, що забезпечують взаєморозуміння між різними мовами й народами підтримують гармонію спілкування і цілісність світосприйняття нашої цивілізації. У цей день ми приєднуємося до привітань на адресу всіх перекладачів і бажаємо їм позитивного здоров’я, добрих професійних навичок, сил і хорошої енергії! З Міжнародним Днем перекладача!

Привітання з Днем перекладача у віршах

Привітання з Днем перекладача - листівка

Мовами різними володієш,
Тексти перекладаєш - це ти вмієш.
Перекладаєш ти на зустрічах теж,
За кордон ти, може, поїдеш.
Ми тебе зараз привітаємо,
Привітання своє відправимо.
Бажаємо щастя і сміху,
Здоров’я, радості, успіху!

***

Перекладачам привіт,
Вітає цілий світ,
І бажає вам терпіння,
І вселенського везіння!
Тексти, щоб переводилися,
Щоби грошики водилися,
В особистому житті, щоб любов,
Розганяла вашу кров!

День перекладача - прикольні картинки

Хай “Оксфорд” відкривається автоматично
на тих словах, що треба перекласти
Хай менше буде фраз незвичних,
щоби в просак нам не попасти.
На Prompt бажаю кряк надійний
І за сторінку збільшення тарифів
Переклади строчить безперебійно
Й не мати підводних мовних рифів.

День перекладача - прикольні картинки

Для тебе чужа мова як своя,
Ти швидко перекласти все нам можеш.
У тебе є такі знання –
Що лише ти нам в цьому допоможеш!
Переклад робиш швидко й дуже вправно,
І знаєш іноземні всі слова,
І привітати тебе ми хочем гарно
В твій святковий день – у день перекладача!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?