12 секретів, як зробити ідеальне селфі
Категорія
ТехноГід Онлайн
Дата публікації

12 секретів, як зробити ідеальне селфі

12 секретів, як зробити ідеальне селфі
Джерело:  online.ua

Правильне освітлення, вдалий ракурс чи спеціальні фільтри - в чому секрет селфі, які збирають мільйони лайків у соцмережах? У всьому цьому і не тільки. Гід Онлайн зібрав поради професійних фотографів, як зробити ідеальне селфі, які точно підкорять Instagram чи ТікТок.

Як зробити круте селфі - інструкція

1. Підберіть освітлення

 Фото: envato.com

Жодне селфі не буде гарно виглядати при поганому освітленні. Краще робити фото при яскравому денному світлі. Якщо ж необхідно зробити знімок у вечірній час, скористуйтеся вбудованим у смартфон ліхтариком (в ідеалі краще використовувати спалах професійного фотоапарата). Також можна звернути увагу на кільцеве підсвічування, яким користуються професійні візажисти та фотографи.

2. Протріть об’єктив камери

Хоча ця порада доволі банальна, та якщо її дотримуватися, якість фото суттєво покращиться. Через забруднений об’єктив камери фото виходять нечіткими та розмитими, навіть якщо у вас хороша оптика.

Це не дивно, адже коли смартфон знаходиться у кишені, на нього потрапляє пил та інше сміття. Протирайте камеру перед кожною фотосесією, і ви позбудетеся надокучливого ефекту «блюр».

3. Ретельно продумайте образ

Більшість фото в соцмережах однотипні. Якщо ви хочете, щоб ваш знімок викликав справжнє захоплення, добре подумайте над образом. Зробіть гарний макіяж або зачіску, одягніть красиві прикраси, підберіть незвичний фон.

Поексперементуйте з виразом обличчя та позою, щоб не виглядати на знімку, як кам’яна статуя. Наприклад, можете взяти до рук книгу, вдаючи, що читаєте, або чашку кави, імітуючи романтичний сніданок.

4. Правильний одяг

Окрім макіяжу, зачіски та аксесуарів, не потрібно забувати за одяг. Він повинен гармонічно доповнювати образ, який ви хочете створити для селфі. Одяг не має бути занадто яскравим та різнокольоровим.

Леопардове плаття або жакет всіх відтінків веселки залиште в шафі. Краще віддавати перевагу монотонним речам, які не будуть занадто кидатися в очі. Також одяг не має бути тісним, чи, навпаки, мішкуватим.

5. Вдалий ракурс

 Фото: envato.com

Ракурс відіграє дуже важливу роль – його правильний підбір може «омолодити» вас на декілька років, приховати якісь недоліки та навіть зробити стрункішою. Щоб підібрати експозицію та ракурс, не потрібно бути професійним фотографом.

Достатньо не боятися експериментувати. Зробіть декілька знімків з різних ракурсів та оберіть пару найкращих на ваш погляд. Ними якраз і можна буде поділитися у соціальних мережах.

6. Уникайте відблисків

Ця порада також стосується освітлення. Вся справа у тому, що коли джерело світла знаходиться над вами, у районі очей (особливо якщо на вас окуляри) можуть з’явитися ті самі відблиски, які зіпсують найкрутішу ідею для селфі. Буде краще, якщо ви дивитиметесь в сторону освітлення. Також постарайтеся тримати телефон на максимальному віддаленні від обличчя та не затуляйте ним світло.

7. Приберіть волосся

Фото: pexels.com

Деякі любительки селфі роблять знімки таким чином, що окрім як на їхні локони, дивитися більше немає на що. Цей підхід далеко не завжди спрацьовує.

Якщо волосся закриватиме шию та частину обличчя, ваш образ вийде дещо неохайним. Буде значно краще, якщо волосся на фото буде зібране в акуратну зачіску, або хоча б перекинуте на одну сторону. Таким чином можна зробити акцент на обличчі, шиї та плечах.

8. Тримайте рівно спину

Правильна виправа – запорука гарного фото. Щоб тримати спину рівно та випрямити плечі, можете навіть вдягти підбори та стати у повний зріст. Це зробить вас більш упевненою на фото та навіть додасть фігурі стрункості.

Також можете трохи посунути голову у бік камери, що допоможе позбутися «другого підборіддя». Найкраще такі фото виглядають у вертикальному розташуванні.

9. Забудьте про губи-качечку

 Фото: envato.com

Не варто навіть довго пояснювати, що губи, складені у формі поцілунку (схожі на качиний дзьоб) або трохи відкритий рот виглядають вульгарно, кумедно та не «зачеплять» нікого у 2022 році.

Те ж саме можна сказати про надто широко відкриті очі. Про ці тренди семирічної давнини потрібно назавжди забути. Звісно, не треба робити кам’яне обличчя. Найкращим варіантом для вдалого знімку буде легка посмішка.

10. Не перестарайтеся з фотошопом

Навіть якщо у вас є проблеми зі шкірою обличчя, або якісь інші дрібні дефекти, це не значить що потрібно вдаватися до використання величезною кількості фотофільтрів та інших спеціальних ефектів.

Якщо перестаратися, можна перетворити себе на знімку на порцелянову ляльку, яка виглядатиме неприродно. Також не збільшуйте собі очі та губи, якщо не вмієте цього правильно робити. Це викличе скоріше сміх, ніж захоплення.

11. Використовуйте якісну камеру

Як би ви не старалися, але на камеру дешевого смартфона, купленого 10 років тому, зробити вдале селфі ніяк не вийде. Щоб знімок не був розмитим та зернистим, бажано, щоб на камері вашого мобільного пристрою був автофокус, якісний спалах, система компенсації тремтіння рук, тощо.

Варто зазначити, що у більшості сучасних смартфонів цими функціями обладнана не тільки основна, але й фронтальна камера.

12. Не забувайте про спеціальні пристрої

 Фото: envato.com

В першу чергу мова йде про селфі-палицю (монопод). За допомогою цього девайсу можна значно спростити створення будь-якого селфі, особливо групового. На відстані витягнутою руки, скоріше за все, не всі попадуть в кадр.

До того ж, так камера менше тремтітиме. Селфі-палицею легко користуватися – достатньо під'єднати до неї мобільний пристрій, зловити вдалий кадр та натиснути кнопку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?