15 речей, яких не повинно бути ні в кого вдома по фен-шую
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

15 речей, яких не повинно бути ні в кого вдома по фен-шую

15 речей, яких не повинно бути ні в кого вдома по фен-шую
Джерело:  online.ua

Відповідно до давнього китайського містичного вчення фен-шуй, деяких речей не повинно бути ні в кого в будинку, адже вони можуть перекрити прохід для позитивної енергії. Про які саме речі йде мова? Гід Онлайн розповідає, яких речей краще позбутися, щоб у домі завжди були щастя та достаток.

1. Побитий та потрісканий посуд

Фото: unsplash.com

Посуд, на якому з’явилися тріщини та сколи, залишати вдома не потрібно, якщо ви не хочете накликати на дім негараздів. Неважливо, наскільки посуд дорогий – якщо чашка чи тарілка безнадійно зіпсована, пора відправити її на смітник. Прихильники східних духовних практик стверджують, що посуд являється символом сім'ї і має сильний вплив на біоенергетику в домі.

2. Різний непотреб

Фото: pixabay.com

У деяких квартирах та будинках можна зустріти спеціальні місця для зберігання усілякого мотлоху – поламаної меблі, старого одягу, спортивного інвентарю, яким вже багато років ніхто не користувався, тощо.

Звісно, таких речей з комори також потрібно позбутися, або хоча б відвезти їх на дачу. Адже старі непотрібні речі «тримають у собі» важку та негативну енергетику.

3. Лікарняний одяг та речі з лікарні

Фото: envato.com

Якщо вам довелося лежати у лікарні, відразу ж викиньте на смітник одяг та взуття, яким ви користувалися у палаті. Варто пам’ятати, що речі здатні вбирати в себе енергетику того місця, де вони знаходилися. Тому, повернувшись додому, ви можете принести з собою нездорову енергетику лікарні та накликати на себе чи рідних різні захворювання.

4. Неактуальні подарунки

Фото: envato.com

Далеко не всі речі, які нам подарували, викликають у нас позитивні емоції. Навіть якщо подарунки ці були подаровані близькою людиною від щирого серця. Якщо подарована річ вам конкретно не подобається, не потрібно ставити її на видному місці. Так ви можете погіршити енергетику у домі. У крайньому випадку ви можете передарувати такі подарунки або продати їх.

5. Старий та зіпсований одяг

Фото: envato.com

У одязі, який ви давно не вдягали, застоюється стара енергетика, тому його теж варто позбутися. Не забувайте періодично звільняти свій гардероб від усього старого, зношеного та зіпсованого. Прощаючись з такими речами, ви впускаєте в свій дім світлу та оновлену енергію.

6. Рослини

Фото: envato.com

Далеко не всі кімнатні рослини є запорукою комфорту та затишку в оселі. Деякі прибічники фен-шуй вважають, що в домі не можна ставити ліани та кучеряві рослини, які можуть притягувати проблеми зі здоров’ям. Нехороша енергетика і у пальм, які можуть стати причиною сварок та суперечок між рідними людьми. Краще віддати перевагу орхідеї, яка сприяє гармонії та сімейному щастю.

7. Старі газети 

Фото: pexels.com

Стопки газет, підв’язки журналів та сімейні архіви зберігати у помешканні також не бажано. Ці речі мають сторонню, і, часом доволі негативну, енергетику, тому вони можуть внести хаос у ваше життя. До того ж, від давно прочитаних газет та журналів немає жодної користі, вони є сміттям та тільки займають місце у домі.

8. Дзеркало у спальні

Фото: pexels.com

Існує повір’я, що дзеркала ні в якому разі не можна розміщати у спальній кімнаті. Це пояснюється тим, що дзеркало, в якому відображається ліжко, може «висмоктувати» життєву енергію людини. Тому, якщо зранку ви почуваєте себе виснаженим, вам краще перенести дзеркало зі спальні в іншу кімнату. До того ж, дзеркало здатне внести розлад у відносини між чоловіком та дружиною.

9. Мисливські трофеї (шкіри, опудала, роги)

Фото: pexels.com

Навіть найдрібніші залишки тварин несуть у собі доволі сильний заряд негативної енергетики. У багатьох мисливців є традиція розвішувати трофеї у вигляді шкіри, опудал та рогів вбитих тварин у себе вдома. Робити так дуже неправильно. Всі ці речі несуть на собі відбиток смерті та страждань, тому можуть принести у будинок негативну енергетику.

10. Сушений очерет

Фото: envato.com

Прибічники фен-шуй вважають, що сушений очерет також має негативну енергетику. Якщо ви вирішите зробити композицію із сушеного очерету, щоб прикрасити нею помешкання, це може призвести до різних нещасть та хвороб – у вас та ваших близьких.

11. Зіпсовані побутові прилади

Фото: envato.com

Часто нам шкода викидати на смітник телевізор з непрацюючим екраном або мікрохвильову пічку зі зламаними дверцятами. З часом у будинку накопичуються старі телевізори, комп’ютери, пральні машини та інша побутова техніка, якої ніхто не поспішає позбуватися. Так робити не варто. Аби не збирати в домі негативну енергетику, вчасно утилізуйте чи продавайте застарілі чи пошкоджені прилади.

12. Предмети декору та картини

Фото: pexels.com

Картини та інші предмети домашнього декору слугують не тільки прикрасою інтер'єру, а й можуть викликати проблеми у домі. Тому, при виборі чергової картини, звертайте увагу не на те, хто її автор, а на почуття, які у вас виникають при погляді на картину. Якщо на зображенні вас щось бентежить, згодом вона може стати причиною поганого настрою, стресів та погіршення самопочуття.

13. Речі померлих родичів

Фото: pexels.com

З психологічної точку зору вкрай важко розлучатися з речами, якими користувалися ваші близькі, що вже покинули цей світ. Але зробити це необхідно, адже такі речі можуть принести нещастя, а також слугуватимуть постійним нагадуванням про тяжку втрату. Найправильнішим рішенням буде віддати одяг нужденним, а пам'ять про померлих рідних зберігати в альбомах з фотографіями.

14. Черепи та ритуальна атрибутика

Фото: pexels.com

Прикрашати інтер'єри черепами (навіть якщо вони декоративні), кістками та іншою ритуальної атрибутикою останнім часом стало доволі модно. Адже виглядає таке помешкання зухвало, яскраво та дуже незвично. Але варто зазначити ще й те, що магічна атрибутика (особливо пов’язана зі смертю) має дуже сильну енергетику, яка далеко не завжди є позитивною. Тому це може нашкодити власнику помешкання.

15. Меблі з гострими кутами

Фото: pexels.com

Знавці фен-шуй стверджують, що велика кількість меблів з гострими кутами може спровокувати чвари та скандали між рідними. Тому, якщо плануєте оновити інтер’єр у будинку, старайтеся обирати меблі з максимально плавними лініями, а також меблі, обтягнуті м'якою та приємною на дотик тканиною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?