2 січня 2022 року — яке сьогодні свято і що не можна робити в день Ігната
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

2 січня 2022 року — яке сьогодні свято і що не можна робити в день Ігната

2 січня 2022 року — яке сьогодні свято і що не можна робити в день Ігната
Джерело:  online.ua

2 січня – другий день 2022 року за Григоріанським календарем. Які свята 2 січня відзначають в Україні та світі? Всесвітній день інтроверта, День мотивації та натхнення, День наукової фантастики, а ще День швейцарського сиру, Новий мяу-рік у кішок та День подушки. Православні 2 січня вшановують пам'ять Ігнатія Богоносця. Гід Онлайн розповідає, яке сьогодні свято, що не можна робити 2 січня, які є прикмети на 2 січня, хто святкує іменини 2 січня.

Яке свято 2 січня 2022 року?

Фото: envato.com

2 січня 2022 випадає на неділю, вихідний день. Цього дня українці зможуть продовжити новорічні гуляння, зустріч із друзями та прогулянки з дітьми.

Цього дня на форумах також зустрінуться любителі наукової фантастики. Справа в тому, що цього дня у США відзначають День наукової фантастики, датою для якого став день народження найвидатнішого письменника-фантаста Айзека Азімова.

Свій день 2 січня також відзначають люди особливого складу характеру – інтроверти. День інтроверта заснували, щоб акцентувати увагу громадськості на потребах інтровертів, яким життєво необхідно перебувати у спокої та насамоті для генерації унікальних ідей. Існує думка, що інтроверти - замкнуті особи і часом навіть соціофоби. Це не так. Десятки всесвітньо відомих та талановитих людей за своїм психотипом інтреверти. У тому числі, Ісаак Ньютон, Альберт Ейнштейн, Чарльз Дарвін та інші.

Що не можна робити 2 січня

Фото: pixabay.com

У другий день 2022 року важливо продовжувати дотримуватися новорічних прикмет.

2 січня не можна:

  • давати гроші в борг – ризикуєте залишитися без фінансів на всі 12 місць;

  • лаятися та сваритися - конфлікти будуть затяжні і можуть призвести навіть до руйнування стосунків;

  • купатися – є ризик змити із себе щастя;

  • виходити з дому – 2 січня краще присвятити сім'ї у домашніх стінах, на вулиці може підстерігати лихо;

  • робити великі покупки - всі заощадження можуть вибігти крізь пальці.

Що потрібно зробити 2 січня

2 січня вважається передсвятком Різдва Христового. Господині починають робити різдвяні заготівлі, а молодь – розучувати колядки та готувати тематичні костюми.

Головне, що наші предки робили 2 січня – забивали свиней, які призначалися для святкового столу на Різдво. Вважається, що якщо зарізати свиню в інший час, м'ясо може швидко зіпсуватися.

Також на Ігната потрібно захистити житло від злих духів, а родину від бідності та голоду. Для цього 2 січня потрібно з іконою оминути будинок, який є охоронцем сімейних традицій. Будинку під час проведення цього обряду потрібно кланятися, щоб висловити особливу повагу.

Прикмети 2 січня

Фото: pixabay.com

  • Якою буде погода 2 січня, таким буде і серпень.

  • На Ігната вдастся струсити багато снігу з дерев та чагарників – до багатого врожаю.

  • 2 січня голосно щебечуть синички - чекайте довгих і сильних холодів.

  • Чим сильніші морози 2 січня, тим спекотніше буде літо.

  • Завірюха на Ігната - дощі на весь рік.

Іменини 2 січня

Іменини 2 січня у Данила та Ігнатія. Також День Ангела відзначають Іван та Антон.

Гороскоп на 2 січня 2022 року

Фото: pixabay.com

Овен

2 січня виявиться, що все, про що ви мріяли, може реально здійснитися найближчим часом. Ви отримаєте відповіді на важливі питання і отримаєте шанс зайнятися чимось для себе справді цікавим.

Телець

2 січня вам потрібно бути особливо уважними та обережними. Деякі події дня стануть повною несподіванкою.

Близнюки

Для Близнюків 2 січня – вдалий час для складання плану на 2022 рік. Будьте об'єктивними та ставте собі реальні цілі.

Рак

Ракам 2 січня краще розслабитись і поринути з головою в релакс. Відновлюйте сили після свят – попереду багато роботи.

Лев

Для Львова 2 січня буде хорошим днем, хоча й не все йтиме так, як вони планували. Не приймайте цього дня важливе рішення. Краще присвятіть час відпочинку та сім'ї.

Діва

Для Дів 2 січня буде продуктивним днем. Можете сміливо вирушати в поїздки, навіть якщо вони не планувалися.

Терези

Терезам 2 січня потрібно постаратися не вступати в конфлікти ні з ким, навіть якщо буде дуже важно втриматися і уникнути сварки. Поступіться. Ви про це не пошкодуєте.

Скорпіон

Для Скорпіонів 2 січня буде насиченим яскравими подіями день. Повеселіться від душі – все складатиметься так, як ви навіть не мріяли.

Стрілець

Стрільці 2 січня можуть зіткнутися із розбіжностями із близькими людьми. Виявляйте спокій і нічого нікому не доводьте. Займайтеся домашнім господарством або взагалі вирушайте в магазин за новими меблями - зірки допоможуть зробити правильний вибір.

Козоріг

Козорогам 2 січня краще присвятити спілкуванню. На вас чекають подарунки та приємні сюрпризи. Цей день також вдалий у фінансовому плані – можливо, вам переведуть премію за раніше виконану роботу.

Водолій

У Водоліїв за планом буде багато цікавих справ на 2 січня. Щоправда, реалізувати усі плани вдасться не одразу. Також час чудово підійде для вечірки та зустрічі з друзями.

Риби

Рибам 2 січня можуть подарувати цінні подарунки. Також варто вирушити за покупками – є шанс купити щось дороге за вигідною ціною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?