7 неочевидних ознак того, що пора терміново міняти роботу
Категорія
Робота
Дата публікації

7 неочевидних ознак того, що пора терміново міняти роботу

7 неочевидних ознак того, що пора терміново міняти роботу
Джерело:  online.ua

Робота відбирає весь ваш час, погано впливає на здоров’я, кар’єрного зростання немає... Це характерні ознаки того, що настав час міняти роботу навіть якщо на ній все стабильно. Як зрозуміти, що пора звільнятися? Гід Онлайн склав добірку тривожних та неочевидних сигналів, які прямо натякають, що на теперішній роботі залишатися немає ніякого сенсу.

7 ознак того, що пора звільнятися

Фото: freepik.com

1. «Тимчасовий варіант», який надовго затягнувся

Доволі характерна ситуація – ви мрієте про гідну та високооплачувану роботу, але щоб не залишатися безробітним, обрали для себе менш підходящий варіант. Ви планували пропрацювати на "тимчасовій» роботі лише декілька місяців, на протязі яких хотіли знайти те, що вам дійсно по душі. По якійсь причині зробити цього не вдалося, і ви залишилися на цій роботі на декілька років.

Звісно, що в таку роботу ви не будете вкладати багато сил та часу, адже по факту вона в вашій уяві так і залишається «перевалочним пунктом». Про підвищення також не може бути й мови. Але слід зрозуміти, що ви тільки втрачаєте свій час, роки йдуть, а молодше ви не стаєте. За цей період ви цілком могли б досягти набагато більшого на іншій посаді, заміть того, щоб працювати «за їжу» та оплату комунальних послуг.

2. Робота сильно виснажує

Фото: envato.com

Зрозуміло, що на будь-якій роботі бувають напружені ситуації, які сильно втомлюють. Але якщо від постійного стресу та конфліктів з начальством чи колегами у вас завжди болить голова, від багатогодинного сидіння перед монітором у вас погіршився зір або ви не можете розігнути спину від носіння важких речей, потрібно терміново щось міняти.

Не варто себе мучити, адже навіть якщо вас влаштовує заробітна плата, здоров’я не повернеш. Працювати «на ліки» вічно не вийде – рано чи пізно виникнуть серйозні проблеми зі здоров’ям, ігнорувати які вже не буде можливості. Це не обов’язково має бути фізичний дискомфорт – часті нервування також призводять до нервових зривів та депресії.

3. Від однієї лише думки про роботу вам стає сумно

«Ходити на роботу як на свято» щастить далеко не кожному. Але якщо ви буквально ненавидите свою роботу та все що з нею пов’язано, затримуватися на ній безглуздо.

Ні про яку продуктивну працю не може йти й мови, якщо вас дратують колеги, начальник, графік, за яким ви працюєте та навіть сам офіс. Причому далі буде тільки гірше. Кожна людина заслуговує на те, щоб бути щасливою, і професійної сфери це теж стосується.

4. Немає кар’єрного зростання

Фото: envato.com

Ви звикли до своєї роботи, отримуєте непогану зарплату, все стабільно, але рухатися далі нема куди. Якщо ви відчуваєте, що досягли максимуму на своїй посаді і про перехід на наступну сходинку на кар’єрній драбині говорити немає сенсу, слід задуматися на зміною самої роботи.

Топтатися на одному й тому ж місці безглуздо, адже ви втрачаєте свій час та можливості. Ви так і залишитесь менеджером нижчої ланки, тоді як на іншій роботі вже змогли б «дорости» до посади директора. Пам'ятайте, неможливість реалізувати себе в професійному плані також часто стає причиною депресії та апатії.

5. Ви вважаєте, що займаєтесь безглуздою та безкорисною справою

Якщо ви витрачайте свій час на виконання однотипних та непотрібних обов'язків, з часом це може призвести до емоційного вигоряння. Можливо ця сфера діяльності вам не підходить і потрібно спробувати себе в якійсь іншій.

Не можна бути продуктивним, якщо ви все життя хотіли бути дизайнером інтер’єрів та креативити, а змушені кожен день перекладати документи з місця на місце в офісі, працюючи менеджером.

6. Ваші досягнення ніхто не цінує

Ви вкладаєте всі сили в роботу, постійно засиджуєтесь допізна на робочому місці, аби вирішити чергову задачу, але керівництвом це сприймається як щось само собою зрозуміле. При цьому ваш колега, що весь час теревенить по телефону, за декілька місяців вже отримав підвищення.

Терпіти таке відношення не потрібно, адже вами просто користуються. Керівництву зручно мати «робочу конячку», яка робитиме все, що її попросять, та взамін нічого не потребуватиме. Вкрай малоймовірно, що вам підвищать зарплату чи запропонують більш вигідну посаду.

7. Ваші цінності не співпадають з цінностями компанії

Фото: envato.com

Досить розповсюджена ситуація, коли працівник і компанія просто не підходять один одному. Так, наприклад, ви звикли працювати в невеликій фірмі з «затишною» атмосферою, де всі співробітники добре знають один одного. У великій компанії, де чітко розподілені робочі обов’язки та існує своя корпоративна культура з безліччю суворих правил, вам буде просто некомфортно.

Якщо ви не сприймаєте ті самі корпоративні цінності, для вас неприйнятно сидіти допізна на робочому місці (бо так прийнято), відвідувати роботу у вихідні дні чи ходити на нудні вечірки, які нібито здружують колектив, краще задуматися про зміну роботи. Адже далі робота почне дратувати все більше й більше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?