Собаки для дітей: найкращі породи для маленької дитини
Категорія
Собаки
Дата публікації

Собаки для дітей: найкращі породи для маленької дитини

Собаки для дітей: найкращі породи для маленької дитини
Джерело:  online.ua

Згідно з численними науковими дослідженнями, собака позитивно впливає на здоров'я та характер дитини. І не важливо, яка це буде порода - карликова чи велика. Але деякі породи все ж таки потрібно заводити з обережністю, особливо якщо в квартирі є маленькі діти. Онлайн Гід розібрався, чи варто заводити собаку в сім'ю з дітьми та які породи краще підійдуть для дитини.

"Чи варто заводити собаку для дитини?" - відповісти однозначно на це питання досить складно. Під час пошуку відповіді потрібно замислитися, а чи є собаки, яких можна заводити в квартиру з дітьми?
Поведінкою собак керують інстинкти, орієнтовані те що, щоб вижити у дикому і часом жорстокому світі. Протягом століть людина доклала величезних зусиль для одомашнення собак, і навіть виводила спеціальні породи, орієнтовані під свої запити та побажання. Ці зміни в основному вплинули на розмір, колір вовни, але меншою мірою на характер собак.

Створення порід собак багато в чому пов'язане з філософією, яка супроводжує людину від початку всієї цивілізації. Той факт, що людині необхідні певні вміння та якості собаки, є визначальним при виборі тієї чи іншої породи. Протягом століть людині потрібен був захисник, охоронець, помічник та друг. Відомо безліч фактів про те, як собаки крім своїх основних якостей, проявляють себе як сапери та поводирі.

Вищезгадані можливості створили нерозривні зв'язки між людьми та собаками, які тепер, після тисячолітнього співіснування, часто набувають нових цінностей. Люди створили особливі умови для тварин, розвиваючи харчову промисловість для тварин, медицину та навіть готелі. Людина зробила багато для того, щоб собакам було комфортно в співмешканні з ним, але чи змінює це їхню тваринну суть?

Якого собаку завести у квартирі з дитиною?

Фото: envato.com

Вибираючи собаку для дитини, більшість батьків керуються зовнішністю та ступенем агресивності певної породи. Це дуже важливі особливості, а може навіть найголовніші. Очевидно, що у господаря сторожового собаки у селі будуть інші вимоги, ніж у мешканця багатоквартирного будинку у місті. Якщо у вас є діти, характер собаки має бути максимально ніжним – це очевидно.

Невеликий розмір дорослого собаки теж дуже часто є визначальним фактором при виборі породи. Комунікабельність і терпіння собаки - важливі якості, які мають бути у тварини, яка має жити з дитиною.
Існують породи собак, наділені якостями поведінки, що найбільш підходять для проживання з дітьми - це ті, які люблять грати і бігати, а також мають достатню терплячість, якщо раптом дитині захочеться потримати вихованця на руках або посмикати за вухо.

Тому до вибору породи необхідно підходити з особливою уважністю, спостерігаючи як за поведінкою собаки в присутності дитини, так і за тим, як поводиться дитина з твариною.

Найкращі породи собак для дітей

Фото: unsplash.com

Пудель – корисний для алергіків

Пуделі бувають чотирьох розмірів: великі, середні, мініатюрні та той-пуделі. Особливість цієї породи полягає в тому, що в них вовна не така, як у більшості собак, саме тому це ідеальні собаки для алергіків. Якщо у вашої дитини алергія, пудель – чудовий вибір.

Це надзвичайно товариський пес, симпатичний, любить грати та вчитися. Виявляє великий інтелект у відносинах із людьми, уміє адаптуватися до різних умов життя. Головне подбати, щоб і діти не завдали йому шкоди.

Йоркширський тер'єр - маленький собака

Найменший представник тер'єрів. Порода була створена в 19 столітті на півночі Великої Британії Спочатку йоркширський тер'єр призначався для лову щурів та кроликів, але тепер це собака-компаньйон. Як і пудель, він має шерсть, яка не провокує алергію.

Дуже мила і товариська собака, що підходить для подорожей разом з господарем і чудово живе по сусідству з кішками. Він любить дітей, але ви завжди повинні контролювати контакти між дітьми та собакою, щоб вони не надто втомлювали його. З дуже маленькими дітьми слід бути особливо обережними. Іноді він може бути нетерплячим.

Бішон фризе - ідеальний собака-товариш

Цей маленький собака підходить для проживання як з дітьми, так і з людьми похилого віку. Але вовна бішона може викликати алергію, тому не варто заводити такого собаку дитині, яка має схильність до алергічних реакцій.

Дуже чуйний і ласкавий собака, любить грати і швидко вчиться. Собака розумний і слухняний не тільки з господарем, а й з усіма домочадцями.

Джек-рассел- тер'єр - активний собака

Фото: envato.com

Це типовий компактний тер'єр. Незважаючи на свій мисливський інстинкт, джек - рассел - тер'єр дуже любить своїх домочадців. Любить грати та спілкуватися з дітьми, дуже розумний. Може стати помічником на полюванні. Його також легко навчити собачих видів спорту.

Коли справа стосується дресирування, важливо правильно підійти до цього собаки. Йому трохи складно зосередитися, тому уроки мають бути короткими, веселими та корисними.

Ши-тцу - добра та слухняна порода

Порода ши-тцу відноситься до так званих примітивних собак. Ці собаки дуже доброзичливі – ідеальні собаки для дітей. Вони також відмінно підходять для проживання з людьми похилого віку та малюками.

Ця порода в міру підходить для тренувань, дуже розумна і досить слухняна. Найбільшу увагу під час навчання слід приділяти правильної відповіді команду «До мене!». Це запобігатиме можливій небажаній поведінці собаки під час прогулянок.

Мальтійська болонка - добрий друг

Мальтійська болонка - прекрасний маленький собака. Дуже прив'язаний до господаря та домочадців, через що погано переносить самотність. У цієї породи довга шерсть довжиною близько 20 см.

Це товариський та приємний пес, який любить грати. Однак він спокійний і дуже розумний. Хазяїну не варто нехтувати його навчанням, оскільки він це робить легко та охоче. У представників цієї породи немає схильності до тренувань, подобається бути домосідом, прив'язаним до сім'ї.

До ухвалення рішення завести собаку, якщо в сім'ї є діти, необхідно поставитися з особливою відповідальністю. Це стосується не лише здоров'я, харчування, гігієни, а й виховання собаки. Навіть найлагідніші собаки для дитини можуть стати джерелом нещастя, якщо в сім'ї не дотримується належного запобіжного заходу.

Не можна забувати, що собака – жива істота, а не іграшка без почуттів. Тварина, звичайно, не людина, але їй не чужі біль і прикрощі, тому спілкування дітей та собаки має бути під наглядом дорослих. Маленька дитина не знає, як поводитися з собакою, тому обов'язок дорослих навчити їх цього спілкування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?