Як стати розумнішим за 30 днів
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

Як стати розумнішим за 30 днів

Як стати розумнішим за 30 днів
Джерело:  online.ua

Стати розумнішим за 30 днів можливо! Для цього потрібно виконувати спеціальні вправи для мозку. Гід Онлайн підказує, що потрібно робити, щоб покращити свої розумові здібності та інтелект за місяць.

Як стати розумнішим - вправи для тренування мозку

 Фото: envato.com

Активна робота мозку

Чим активніше працюватиме ваш мозок, тим швидше покращуватимуться ваші інтелектуальні здібності. В якомусь сенсі тут є аналогія з тренуванням м’язів. Саме тому вам потрібно проявляти більше інтересу до навколишнього світу, частіше занурюватися у власні роздуми та отримувати нові навички у різних сферах – науці, мистецтві, техніці, тощо. Головне – не зупинятися на досягнутому та постійно взнавати для себе щось нове.

Пошук інформації без Інтернету

Фото: pexels.com

Звісно, пошукові сервіси дуже корисні, адже вони допомагають нам майже миттєво знаходити будь-яку інформацію. Але такий спосіб отримання інформації робить мозок «лінивим». Постарайтеся хоча б пару днів шукати інформацію у книгах, а замість використання калькулятора виконувати підрахунки у себе в голові. Знову ж таки, чим більше ви думатимете самостійно, тим швидше розвиватиметься ваш інтелект.

Ускладнення повсякденних задач

На перший погляд цей спосіб здається дивним, та навіть безглуздим, але насправді він дуже дієвий. Мозок буде активніше працювати та розвиватися, якщо ви спробуєте виконувати буденні задачі не так, як ви це робите завжди, автоматично. Наприклад, пишіть не правою рукою, якою звикли, а лівою. Теж саме стосується і тримання ложки чи виделки під час прийому їжі або набору номеру на телефоні.

Більше емоцій

   Фото: envato.com

Більшість дорослих людей приділяє першочергову увагу раціональному мисленню, віддаючи емоціям другорядну роль. Якщо ви хочете стати розумнішим, за емоційний інтелект забувати не можна. Не соромтеся «озвучувати» власні почуття та не тримайте все у собі. Якщо вас щось не влаштовує, або, навпаки, щось подобається – прямо заявіть про це оточуючим. Так ви зможете швидше справлятися з проблемами та складними задачами.

Чітке та лаконічне формулювання думок

Чітко та лаконічно виражати свої думки, уникаючи довгих пауз та слів паразитів, не так просто, як здається на перший погляд. Але якщо старатися це робити, це позитивно відобразиться на роботі вашого мозку, адже він буде більше навантажуватися, підбираючи правильні слова та структуруючи речення. При цьому виражати чітко думки потрібно не тільки усно, а й у письмовій формі, наприклад при спілкуванні у соцмережах.

Читання книг

Фото: pexels.com

Наукові дослідження підтверджують, що інтелект людей, які постійно читають книги, значно вищий за інтелект тих, хто цього не робить. Читаючи, ви не лише розширите свій словниковий запас та кругозір, але й зможете розвинути уяву. А ще, читання книг допоможе вам суттєво розширити спектр емоцій. При цьому бажано, щоб література була різноплановою та різножанровою – наукова, історична, фентезі, детективи, тощо.

Вивчення іноземних мов

При вивченні іноземних мов наш мозок активно працює – тренується пам'ять, покращується здатність запам’ятовувати великі об’єми інформації, ми вчимося чомусь, чого не робили раніше. З сучасними програмами та онлайн-тренінгами вчити нові мови значно простіше та цікавіше. Звісно, отримані знання потрібно застосовувати на практиці, спілкуючись з носіями вивченої вами мови.

Використання інтелектуальних ігор

    Фото: envato.com

Деякі ігри та програми стимулюють мозкову діяльність та збільшують кількість нейронних зв’язків у мозку, роблячи вас розумнішим. Деякі з таких ігор спрямовані на розвиток пам’яті, інші – на уважність до деталей. Є й такі ігри, які покращують концентрацію уваги. У якості прикладів можна навести «Загадки Да Вінчі», «1001 задача для підрахунку в умі», «Математичні хитрощі», «DOOORS» та «Brain Wars».

Розмови з самим собою

Якщо ви говоритимете з самим собою, це не означає, що у вас якісь проблеми з психікою. Навпаки, наукові дослідження довели, що людина, яка озвучує свої дії, сама собі задає питання, та сама на них відповідає, стимулює мозкову активність. Розмови з самим собою допомагають систематизувати та спрощувати інформацію, завдяки чому стає простіше виконувати складні задачі. Не менш ефективно вчити вірші, пісні чи скоромовки.

Спілкування з розумними людьми

   Фото: envato.com

На будь-яку людину сильно впливає її оточення. І чим розумніші будуть ваші співбесідники, тим більше корисної інформації отримаєте ви самі. З такими людьми можна спілкуватися на будь-які теми, влаштовувати дискусії про мистецтво, науку чи філософію. Можете навіть записатися у якийсь клуб по інтересам. Обмін знаннями та навичками сприятиме підвищенню рівня вашого інтелекту.

Здоровий образ життя

Правильний раціон харчування та регулярні фізичні вправи – ще один ключ до підвищення розумових здібностей. Яйця, риба та нежирне м'ясо дають необхідні білки для роботи мозку, а овочі та фрукти забезпечують його необхідними вітамінами та мінералами. Регулярні фізичні навантаження сприяють покращенню кровообігу та насиченню мозку киснем та поживними речовинами.

Здоровий сон

Фото: unsplash.com

Під час сну мозок відпочиває, тому, якщо ви повноцінно висипатиметесь, вам буде простіше засвоювати нову інформацію. Недосипання та порушення сну, навпаки, призводять до значне зниження розумових здібностей, втрати концентрації та багатьох інших проблем. Для того щоб мозок нормально працював, необхідно спати щонайменше 6-8 годин на добу та дотримуватися чіткого графіку сну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?