9 неочевидних причин, від яких ми швидко втомлюємося
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

9 неочевидних причин, від яких ми швидко втомлюємося

9 неочевидних причин, від яких ми швидко втомлюємося
Джерело:  online.ua

Іноді без очевидної причини ми почуваємо себе втомленими, розбитими та обезсиленими. Причини втоми можуть критися в тому, про що ви навіть не здогадувались. Гід Онлайн дізнався, через які неочевидні причини ми швидко втомлюємося та втрачаємо сили - зверніть увагу на ці речі, які щодня викачують з нас енергію.

Від чого ми втомлюємось?

 Фото: envato.com

1. Нерегулярне харчування

Якщо ви харчуєтеся нерегулярно, пропускаєте обіди через завали на роботі, замінюєте повноцінний сніданок на перекуси на бігу, переїдаєте ввечері, намагаючись наїстися за весь день, рано чи пізно це відобразиться на вашому самопочутті. При такому ритмі організм недоотримує необхідні йому калорії та корисні речовини, а великі інтервали між прийомами їжі та різкі перевантаження погіршують роботу шлунку.

2. Пропускання тренувань

Фото: pexels.com

Якщо ви займаєтеся спортом та регулярно ходите до спортзалу, перериви між заняттями підуть вам не на користь. Як правило, першим наслідком тимчасової відмови від тренувань є відчуття слабкості та сонливість у післяобідній час. Навіть якщо ви ситно поїсте, це не дасть вам необхідної кількості енергії. Щоб уникнути цієї проблеми, слід хоча б 20 хвилин щодня робити зарядку, якщо піти в тренажерний зал немає можливості.

3. Нестача води

Фото: unsplash.com

Дієтологи стверджують, що навіть невелике зневоднення призводить до зниження енергії та занепаду сил. Під час дегідратації зменшується об'єм крові у організмі, в результаті чого кров густішає, а серцю стає важче її перекачувати. Слідом кисень та поживні речовини повільніше надходять до різних органів. Перш за все погіршується робота мозку, серця, нирок та травної системи.

4. Нестача заліза

Фото: envato.com

Організму необхідне залізо для виробництва гемоглобіну. Гемоглобін входить до складу еритроцитів, а еритроцити відповідають за надходження кисню до клітин. Таким чином, якщо в організмі недостатньо заліза, тіло не отримує необхідної кількості кисню. Внаслідок цього людина відчуває втому, виснаження, роздратування, слабкість, у неї виникають проблеми з пам’яттю та концентрацією уваги.

5. Спілкування з людьми, які дратують

Фото: envato.com

Є окрема категорія людей, які звуться енергетичними вампірами. Вони «харчуються» нашими емоціями, висмоктуючи з нас енергію. Вони постійно хочуть дати нікому не потрібні поради, лізуть не у свої справи, ниють, та завжди готові вступити у конфлікт навіть через дрібницю. Якщо вам доводиться часто пересікатися з такими людьми, наприклад, на роботі, ви почуватимете себе обезсиленим та втомленим.

6. Надлишок сну

Фото: unsplash.com

Здавалось би, тривалий сон має давати сили організму за рахунок відпочинку, та насправді це не зовсім так. Щоб повноцінно виспатися, людині достатньо 8 годин. Занадто тривалий сон збільшує час, необхідний для того, щоб заснути, в результаті знижується якість нічного відпочинку. Недосипання, звісно, теж призводить до поганого самопочуття та хронічного відчуття втоми.

7. Робота в режимі багатозадачності

Фото: freepik.com

Робити декілька справ одночасно неможливо. Те, що називається багатозадачністю, насправді є швидким переходом від однієї справи до іншої. Часті переходи потребують багато енергії та концентрації уваги, що, згодом, призводить до виснаження морального та фізичного. В довгостроковій перспективі мозок «розучиться» концентруватися на одній справі і вам буде важко зосередитися.

8. Безлад на робочому столі

Фото: envato.com

Якщо на вашому робочому столі звалище, вам доводиться постійно тримати велику кількість об’єктів (у більшості випадків зайвих) у зоні уваги. Через це мозку стає важко фокусуватися на чомусь одному та фільтрувати інформацію, яку він отримує. В результаті ви будете швидко втомлюватися від постійного перенапруження.

9. Перфекціонізм

Фото: pixabay.com

Перфекціоністи та люди з синдромом відмінника також часто почувають себе втомленими та розбитими. Вся справа у тому, що вони завжди намагаються зробити все ідеально та витрачають енергії більше, ніж це необхідно для вирішення тієї чи іншої задачі. А якщо врахувати ще й те, що перфекціоністи часто вирішують свої справи за рахунок сну, емоційне та фізичне виснаження не змусить себе довго чекати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?