9 способів швидко заснути без снодійного
Категорія
Здоровий спосіб життя
Дата публікації

9 способів швидко заснути без снодійного

9 способів швидко заснути без снодійного
Джерело:  online.ua

На годиннику вже третя ночі, а ви все ще не можете заснути? Схоже, у вас виникли проблеми зі сном. Але не поспішайте шукати снодійне. Вирішити цю проблему простіше та безпечніше. Гід Онлайн підготував дієві способи, які допомагають швидко заснути, якщо виникло безсоння.

Як швидко заснути - дієві способи

Уникайте синього кольору перед сном

 Фото: envato.com

Вчені довели, що синій колір бадьорить. Перед сном потрібно уникати сині та голубі відтінки - вони перешкоджають виробітку мелатоніну, регулятору циркадного ритму всіх живих організмів. Зверніть увагу, що велика кількість застосунків для смартфонів (Твіттер, Фейсбук, Телеграм) мають сині позначки. А отже потрібно загалом відмовитися від використання гаджетів.

Випийте склянку молока з медом

Мед допомагає організму заспокоїтися та налаштуватися на відпочинок. Склянка теплого молочка з ложкою меду нормалізує травлення та допомагає розслабитися. Випийте його за 30 хвилин до сну та лягайте до ліжка.

Перед сном гуляйте на свіжому повітрі

Якщо ваш день був сповнений стресів та переживань, налаштуватися на відпочинок допоможе прогулянка на свіжому повітрі. Зробіть кілька кіл навколо дому чи пройдіться неспішно парком. Це допоможе наситити організм киснем і легко заснути.

Провітріть приміщення

Якщо можливості прогулятися на вулиці немає, то можна просто провітрити приміщення. Вчені встановили, що набагато легше заснути в провітреній кімнаті. Температура має бути трохи прохолодною - 18-20 градусів. В таких умовах сон буде тривати достатньо довго. До того ж сновидіння в цій атмосфері приходять дуже солодкі та приємні.

Прийміть гарячу ванну

Розслабитися та налаштуватися на сон допомагає гаряча ванна. Так вам вдасться зняти напругу з м’язів та позбутися всіх негативних думок. Прийняти ванну можна паралельно з сеансом ароматерапії. Так ви досягнете максимального релаксу.

Вчимося дихати за правильною методикою

Фото: envato.com

Розслабитися можна і за допомогою дихання. Існує навіть спеціальна методика: 4,7,8. Вона дуже проста і допомагає заснути буквально за 10 хвилин. Суть техніки проста. Для початку вдихаємо носом на 4 рахунки, затримуємо дихання і рахуємо до семи. Видихаємо ротом і тримаємо 8 секунд. Тепер все повторюємо заново. Дихайте за таким методом допоки не заснете.

Візуалізуйте приємні моменти

Вчені довели, що швидко заснути допомагає візуалізація приємних моментів чи улюбленого місця. Просто згадайте те, від чого відчуваєте затишну енергію. Наприклад, зустріч з близькими родичами, відпочинок на морі, прогулянка у лісі. Деталізуйте свою фантазію: згадайте всі кольори, звуки.

Займайтеся спортом чи йогою

Розслабити м’язи допоможе йога чи прості спортивні вправи. Під час виконання вправ концентруйтеся на власному тілі та відчуттях. Завдяки концентрації уваги ви посилите всі свої відчуття і покращити процес розслаблення. Після заняття ви відчуватимете приємну втому і легко відправитеся у царство Морфея.

Відмовтеся від швидких вуглеводів перед сном

Ні для кого не секрет, що наша їжа напряму впливає на процес сну. Швидкі вуглеводи навпаки відтягують процес засипання, не дають організму повністю розслабитися. Знаходяться швидкі вуглеводи в ковбасних виробах, солодощах, білому хлібі, фастфуді. Тому пропонуємо переглянути та скорегувати своє меню.

Секрет повноцінного сну розкритий. Якщо знову виникнуть проблеми, не спішіть використати таблетки. Краще скористайтеся порадами з нашого списку. Лайфхаки з добірки допоможуть швидко заснути і не мучитися від безсоння.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?