Ідеальна страва на кожне свято — 5 смачних рецептів м’яса по-французьки
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Ідеальна страва на кожне свято — 5 смачних рецептів м’яса по-французьки

Ідеальна страва на кожне свято — 5 смачних рецептів м’яса по-французьки
Джерело:  online.ua

Неможливо вигадати більш ідеальної та універсальної гарячої страви, ніж м’ясо по-французьки. Вона може стати головною на будь-якому святковому столі, а готувати її дуже швидко. Гід Онлайн підготував 5 рецептів м’яса по-французьки, які можна приготувати на Новий рік чи будь-яке інше свято або вечерю - вони точно не залишать шлунок вашої родини та гостей байдужим.

М’ясо по-французьки — це популярна страва, яка являє собою страву з м’яса та сиру і різних додаткових інгредієнтів, викладених та запечених шарами. Французькі корені страви дуже сумнівні, адже самі французи точно про цю страву нічого не чули.

Рецепти м'яса по-французськи можна зустріти під різними назвами: “Дипломат”, “М’ясо по-капітанськи”, “М’ясо по-домашньому”, тощо. В Україні така страва може стати справжньою візитівкою господині, адже майже кожна має свій власний рецепт. Ділимося п’ятьма оригінальними рецептами цієї популярної страви на будь-який смак.

М’ясо по-французьки - класичний рецепт з картоплею

Фото: envato.com

Цей варіант м'яса по-французськи гарно підійде як для святкового столу, так і для щоденної вечері. Адже в страві є одразу і м’ясо, і гарнір до нього.

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 г;

  • Свинина (можна замінити куркою) – 800 г;

  • Цибуля – 2 шт;

  • Твердий сир – 120 г;

  • Майонез;

  • Сіль, перець, спеції.

Приготування:

  1. Картоплю очищуємо і нарізаємо будь-яким способом: слайсами, шматочками, половинками. Цибулю - півкільцями, сир натираємо на тертці.

  2. Свинину ріжемо на стейки, відбиваємо, додаємо спеції, сіль, перець.

  3. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо інгредієнти шарами. Спочатку картопля, потім м’ясо, зверху цибуля і твердий сир. Для більшої соковитості у кінці можна нанести майонезну сітку.

  4. Ставимо в духову шафу, розігріту до 180 градусів на 60 хвилин.

М’ясо по-французьки з грибами - рецепт

Фото: envato.com

Зробити м'ясо смачнішим можна просто додавши гриби. Ми рекомендуємо додавати саме печериці, хоча за бажанням можна додати й гливи, й лисові гриби, наприклад, лисички.

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 г;

  • Печериці– 300 г;

  • Цибуля – 1 шт.;

  • Твердий сир (типу чеддера) – 130 г;

  • Сіль, перець, оливкова олія, спеції за смаком.

Приготування:

  1. Свинину розрізати на стейки, відбити молотком та додати спеції. Заздалегідь підготуйте деко, змастіть його олією і розігрійте духовку до 180 градусів.

  2. Цибулю наріжте кільцями, гриби - слайсами. Сир натріть на тертці.

  3. Викладіть на деко м’ясо, зверху нарізану цибулю, потім гриби і посипте все сиром.

  4. Поставте деко в духовку на 45-50 хвилин запікатися.

М’ясо по-французьки з ананасами - рецепт

Фото: envato.com

Для тих, хто полюбляє екзотичні нотки в звичайних стравах, а ще є фанатом поєднання ананасів з м’ясом, пропонуємо такий оригінальний рецепт. Всі інгредієнти вже звичні, з незвичайного — лише ананаси.

Інгредієнти:

  • Курятина або свинина – 1 кг;

  • Цибуля – 2 шт;

  • Гриби печериці – 300 г;

  • Твердий сир – 150 г;

  • Консервовані ананаси – 1 банка;

  • Сіль, перець, спеції, олія.

Приготування:

  1. М’ясо потрібно відбити і додати спеції. Цибулю і гриби нарізати слайсами, сир натерти на тертці.

  2. На деко, змащене олією, спочатку викладаємо цибулю, потім м’ясо, гриби і зверху викладаємо ананаси кільцями або шматочками. Зверху посипаємо сиром.

  3. Деко ставимо в духовку, розігріту о 180 градусів на 50-60 хвилин.

Зверніть увагу! Готувати свинину потрібно на 10 хвилин довше, ніж курятину.

Найсмачніший рецепт м'яса по-французськи - відео

Дієтичне м’ясо по-французьки - рецепт

Фото: envato.com

А тим, хто не вживає занадто жирну їжу та рахує калорії, ми підготували варіант низькокалорійного рецепту. Підійде всім, хто на правильному харчуванні. До того ж цей варіант страви готується максимально просто і швидко.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 700 г;

  • Помідори – 5 шт.;

  • Цибуля – 1 шт;

  • Твердий сир – 100 г;

  • Грецький йогурт – 300 мл;

  • Яйце – 1 шт.;

  • Сіль, перець, оливкова олія.

Приготування:

  1. Куряче філе потрібно розрізати на слайси, трохи відбити і намастити спеціями. Окремо збийте виделкою одне яйце і додайте до курки, дайте постояти 30-40 хвилин.

  2. Помідори і цибулю наріжте тонкими слайсами, а сир натріть на тертці.

  3. Деко застеліть пергаментним папером, викладіть на нього мясо одним шаром. Потім покладіть цибулю, помідори, а зверху посипте сиром і зверху залийте йогуртом.

  4. Поставте деко в розігріту духовку до 180 градусів на 35-40 хвилин.

М’ясо по-французьки на пательні - рецепт нашвидкоруч

Фото: pexels.com

Для тих, хто не любить заморочуватися та не має багато часу на приготування, пропонуємо швидкий варіант страви, який потребує мінімум зусиль. А приготувати його взагалі можна на звичайній пательні.

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 г;

  • Цибуля – 1шт;

  • Сметана або майонез – приблизно 3 ст. ложки;

  • Помідори – 2 шт;

  • Гриби – 300 г;

  • Сир твердий – 100 г;

  • Сіль, перець, олія.

Приготування:

  1. Свинину наріжте на стейки, відбийте і змастіть спеціями.

  2. Гриби, помідори, цибулю наріжте слайсами. Сир натріть на тертці.

  3. На пательні розігрійте олію, обсмажте стейки по 5 хвилин з кожної сторони. Зменшіть вогонь і викладіть гриби, помідори та цибулю зверху. Накрийте кришкою.

  4. Через 5 хвилин засипте все сиром, знову накрийте кришкою і обсмажуйте ще 10 хвилин. Страва готова.

Смачні рецепти м'яса по-французськи - відео

Смачного!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішм