Млинці на Масницю — найсмачніші рецепти на тиждень
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Млинці на Масницю — найсмачніші рецепти на тиждень

Млинці на Масницю — найсмачніші рецепти на тиждень
Джерело:  online.ua

Масниця — це традиційне свято, головою якого є млинці. Їх готують з різними начинками, солодкі, солоні. Гід Онлайн підготував найкращі рецепти млинців на Масляну 2022 на будь-який смак - на молоці, кефірі, з твердим сиром, для веганів. Ці млинці прості в приготуванні та завжди виходять ідеальними.

Млинці на Масляну - рецепти

Ажурні млинці на молоці

Фото: pixabay.com

Пропонуємо рецепт, який вважають візитівкою Парижа. Він увібрав у себе французькі традиції та культуру. Млинці по цьому рецепту получають тонкі та мають приємний апельсиново-карамельний смак.

Нам потрібно:

  • Молоко – 1 склянка;

  • Борошно – 1 склянка;

  • Вершкове масло – 50 г;

  • Цукор – 2 ст. л.;

  • Сіль – чверть ч. л.

Для начинки:

  • Цукор – 1 склянка;

  • Вода – половина склянки;

  • Вершкове масло – 50-60 г;

  • Апельсин – цедра 1 шт.;

  • Лимонний сік – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Окремо змішуємо сухі та рідкі інгредієнти, потім рідкі вливаємо до сухих, ретельно замішуємо.

  2. Додаємо вершкову олію і лишаємо тісто «відпочити» на 20 хвилин.

  3. Далі на добре розігрітій сковороді починаємо пекти млинці.

  4. Готуємо соус: у сотейник додаємо цедру апельсина, цукор, воду, лимонний сік. Далі ставимо готуватися на невеликий вогонь і підігріваємо до утворення карамелі.

  5. Розігріваємо вершкове масло на пательні, викладаємо туди готові млинці та заливаємо їх соусом.

  6. Тримаємо їх кілька хвилин та знімаємо з вогню.

Дріджові млинці 

Фото: pixabay.com

Масляна — не привід відмовлятися від улюблених смаколиків тим, хто за здорове харчування. Пропонуємо хелсі рецепт млинців з гречаним борошном. Такі млинці насичені корисними мікроелементами та не порушують канони ЗОЖ.

Інгредієнти:

Гречане борошно – 1 склянка;
Молоко – половина склянки;
Сухі дріжджі – 7 г;
Цукор – 3 ст.л.;
Яйця – 3 шт.;
Олія соняшникова – 5 ст.л.;

Приготування:

Добре просійте борошно, додайте цукор та сіль. Розведіть дріжджі у теплій воді та додайте до борошна.
Окремо збийте молоко з яйцями та соняшниковою олією. Додайте цю суміш до тіста, добре перемішайте.
Тепер залиште тісто «відпочити» на 20 хвилин і можете випікати млинчики на добре розігрітій пательні.

А ось ще один рецепт дріджових мереживних млинців, який прийдеться до смаку дорослим й дітям. Такі млинці на дріджах виходять з великими дірками, м'якесенькими та ароматними.

Млинці дріжджові рецепт - відео

Млинці з твердим сиром

Головна страва Масляної необов’язково має бути солодкою. Пропонуємо дуже смачні сирні млинці, які можуть стати основою для будь-якої начинки чи виступати як самостійна страва.

Нам знадобиться:

  • Яйця – 2 шт.;

  • Соняшникова олія – 2 ст.л.;

  • Борошно – 1 склянка;

  • Твердий сир – 150 г;

  • Розпушувач – 1 ч.л.;

  • Молоко – півтори склянки

Приготування:

  1. Цукор змішуємо з яйцями, додаємо трохи солі та вливаємо тепле молоко. Збиваємо вінчиком до однорідності.

  2. Муку змішуємо з розпушувачем, додаємо натертий сир. Змішуємо рідку та суху маси, додаємо олію та добре перемішуємо.

  3. Розігріваємо соняшникову олію на пательні, обсмажуємо млинці до золотистості.

Як приготувати сирні млинці — відео

Американські млинці

Фото: pixabay.com

Ми усі звикли до тонких млинців. А от у Америці зазвичай готують такі собі пишки, схожі на наші оладки. Вони також гарно доповнять меню на Маслицю  та особливо сподобаються діткам.

Нам потрібно:

  • Молоко – пів склянки;

  • Борошно – 1 склянка;

  • Соняшникова олія –2 ст.л.;

  • Сіль – одна дрібка;

  • Розпушувач – 7 г;

  • Яйце – 1 шт.;

  • Цукор – 3 ст.л.

Приготування:

  1. Яйце змішайте з цукром та збийте до пишної маси. Додайте молоко, олію та продовжуйте збивати.

  2. Окремо змішайте борошно і розпушувач. Додайте сухі інгредієнти до рідких та добре перемішайте.

  3. Тепер випікайте пишки на сухій, добре розігрітій пательні. Робіть невеличкі млинчики та смажте до рум’яності з кожного боку.

Торт з млинців

Якщо шукаєте ідеальну страву, яка б сподобалася діткам, то беріть рецепт на замітку. Це дуже простий рецепт, від якого діти лишаються у захваті.

Нам потрібно:

  • Борошно – 1 склянка;

  • Яйця – 3 шт.;

  • Молоко – 1 склянка;

  • Банан – 1 шт.;

  • Горіхова паста – 3 ст.л.

Приготування:

  1. Борошно, яйця, молоко змішуємо та добре збиваємо. Смажимо млинці на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії.

  2. Викладаємо млинці, промазуємо їх горіховою пастою та викладаємо. Оптимально зробити 5-7шарів.

Смачні млинці для веганів

Фото: pixabay.com

Якщо ви дотримуєтеся веганства чи не вживаєте лактозу, це не привід відмовлятися від святкувань. Пропонуємо оригінальний та смачний Vegan-рецепт без лактози та продуктів тваринного походження.

Нам потрібно:

  • Кокосове молоко – 200 мл;

  • Розпушувач – половина ч. л.;

  • Борошно – половина склянки;

  • Соняшникова (або оливкова) олія – 1 ст. л.;

  • Цукор – 1 ст.л.

Приготування:

  1. Окремо змішайте борошно та розпушувач. Обережно влийте сюди молоко і добре розмішайте. Дайте тісту «відпочити» протягом 20 хвилин.

  2. Потім додайте до нього олію, цукор та добре розмішайте.

  3. Випікайте млинці на добре розігрітій олії до золотистості.

Млинці на кефірі

Солоденькі та смачні млинчики з яблучно-карамельною начинкою точно здивують всіх гостей на святі. Готуються вони дуже просто та швидко.

Нам потрібно:

  • Яйця – 2 шт.;

  • Кефір – 300 мл;

  • Борошно – 300 г;

  • Цукор – 3 ст. л.;

  • Сода – половина ч. л.;

  • Сіль – половина ч. л.;

  • Олія соняшникова – 3 ст. л.;

  • Вода – 250 мл

Для начинки:

  • Яблуко – 2 шт.;

  • Груша – 1 шт.;

  • Мед – 1 ст.л.;

  • Кориця – 1 ч.л.

Приготування:

  1. Вінчиком збиваємо яйця, додаємо туди кефір, соду, сіль. Додаємо борошно та поступово вливаємо гарячу воду. Потім додаємо олію та ретельно перемішуємо.

  2. Випікайте млинці на добре розігрітій пательні з невеликою кількістю олії.

  3. Очистіть яблука та груші від шкірки, наріжте кубиком. Викладіть у сотейник, додайте трохи води, спеції та мед.

  4. Тушкуйте на маленькому вогні. Періодично помішуйте, щоб карамель не підгоріла. Потім зніміть з вогню, дайте карамелі охолонути та додайте до млинчиків.

Смачної Масляної!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?