Що приготувати на 8 березня — оригінальні рецепти на святковий стіл
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Що приготувати на 8 березня — оригінальні рецепти на святковий стіл

Що приготувати на 8 березня — оригінальні рецепти на святковий стіл
Джерело:  online.ua

8 березня — це день, коли жінки приймають вітання та збирають за святковим столом родину та друзів. Що приготувати на 8 березня швидко та легко, але щоб було смачно? Гід Онлайн підготував оригінальні рецепти для меню на 8 березня - у добірці смачні салати, закуски, страви з м'яса, десерти та навіть коктейлі!

Закуски на 8 березня - рецепти

Рулетики за 10 хвилин

Якщо часу на приготування не має, то вас врятує цей простий рецепт. Все, що потрібно для цієї закуски, точно знайдеться у вашому холодильнику.

Нам потрібно:

  • Крем-сир – 250 г;

  • Лаваш – 3 шт.;

  • Часник – 3 зубці;

  • Болгарський перець – 2 шт.;

  • Оливки – 1 банка;

  • Селера – кілька стеблів;

  • Сир чедер – 100 г

Приготування:

  1. Змішайте крем-сир з часником та намажте сумішшю кожен лаваш.

  2. Дрібно поріжте болгарський перець, оливки, селеру та посипте змащений лаваш. Зверху посипте сиром чедер і згорніть у рулетики.

  3. Можна одразу їх нарізати, або, якщо є час, поставте на кілька годин у холодильник.

Рулетики з лаваша - рецепт (відео)

Міні-суши з пікантним соусом

Цей рецепт ідеально підійде для тих, хто обожнює суші та роли, але на приготування не має часу. Цей варіант закуски дуже смачний, а готується з простих інгредієнтів та дуже швидко.

Нам потрібно:

  • Лосось – 250 г;

  • Відварений рис, який вже охолонув – 250 г;

  • Зелена цибуля;

  • Майонез – 4 столові ложки;

  • Соєвий соус – 1 ст.л.;

  • Соус шрірачі – 3 ст.л.;

  • Кунжутна олія – 2 ч.л.;

  • Оливкова олія

Приготування:

  1. Дрібно наріжте лосось, додайте до нього майонез, змішаний з соєвим соусом, шрірачі, кунжутною олією.

  2. З рису сформуйте прямокутники та обсмажте їх по 2 хвилини з кожної сторони на оливковій олії.

  3. Зверху на хрусткий рис викладіть лососеву суміш і посипте зеленою цибулею.

Салати на 8 березня - рецепти

Легкий салатик для тих, хто слідкує за фігурою

Пропонуємо рецепт салату, який швидко і просто готується. Всі інгредієнти дуже корисні та низькокалорійні, тому він підійде тим, хто слідкує за фігурою та дотримується правильного харчування.

Нам потрібно:

  • Креветки – 500 г;

  • Авокадо – 1 шт.;

  • Цибуля – половина 1 шт.;

  • Перець халапеньйо (за бажанням) – 1 шт.;

  • Кінза – чверть середнього пучка;

  • Лайм і лимон – 4 ложки соку;

  • Огірок – 1 шт.

Приготування:

  1. Нарізаємо креветки середніми шматочками, збрискуємо лимоном та лаймом і ставимо у холодильник на 15 хвилин.

  2. Цибулю, огірок, перець халапеньйо, кінзу нарізаємо і додаємо до креветок, добре перемішуємо. Також ріжемо кубиком авокадо і додаємо до готової суміші.

  3. Все добре перемішуємо і до моменту подачі ставимо у холодильник.

Незвичайний полуничний салат

Салати на 8 березня (фото - unsplash.com)

Це одна з найнезвичайніших страв з нашої добірки. Бо поєднання інгредієнтів зможе вразити будь-якого, навіть досвідченого гурмана. Її можна розглядати і як салат, і як десерт. Готується салат дуже швидко, тому ідеально підійде для ситуацій, коли час на приготування ну дуже обмежений.

Нам потрібно:

  • Свіжа полуниця – 300 г;

  • Шпинат – половина пучка;

  • Сир фета – 250 г;

  • Волоські горіхи 2 половина склянки;

  • Бальзамічний соус;

  • Трохи м’яти

Приготування:

  1. Нарізаємо полуницю на четвертинки, змішуємо зі шпинатом та волоськими горіхами.

  2. Нарізаємо кубиком сир і викладаємо його до основної маси.

  3. Заправляємо салат бальзамічним соусом і прикрашаємо м’ятою.

Гарячі страви на 8 березня - рецепти

Середземноморські гребінці в масляному соусі на овочевій подушці

Фото: unsplash.com

Гребінці — це морський делікатес, який можна зустріти у ресторанах середземноморської кухні. Саме ця страва може стати головою святкового столу. Приготувати їх можна самостійно і дуже швидко.

Нам потрібно:

  • Гребінці – 600 г;

  • Часник – 5 зубців;

  • Біле вино (можна замінити овочевим бульйоном) – чверть склянки;

  • Лимонний сік – 2 ст.л.;

  • Вершкове масло – 50 г;

  • Петрушка – чверть пучка;

  • Оливкова олія;

  • Броколі – кілька суцвіть;

  • В’ялені томати

Приготування:

  1. Зазвичай гребінці продаються замороженими, тому їх потрібно попередньо розморозити. Викладіть їх в холодну воду, через кілька хвилин дістаємо та добре просушуємо паперовими рушниками.

  2. На пательню з товстим дном налийте оливкову олію, коли вона добре розігріється, обсмажте гребінці по 2 хвилини з кожної сторони.

  3. На цій же пательні розтопіть 2 столові ложки вершкового масла, додайте часник і біле вино (або бульйон). Доведіть до кипіння, прокип’ятіть 2 хвилини, додайте лимонний сік і знімайте з вогню.

  4. Додавайте гребінці у теплий масляний соус, щоб вони трохи прогрілися та прикрасьте петрушкою.

  5. Подавайте на подушці з вареного броколі та в’ялених томатів і не забудьте полити масляним соусом.

Сирно-шпинатна паста

Якщо на 8 березня у вас не буде можливості відвідати Італію особисто, пропонуємо залишити її візитівку на столі. А для того, щоб зробити страву максимально оригінальною, додамо туди шпинату.

Нам потрібно:

  • Шпинат – один великий пучок;

  • Петрушка – половина пучка;

  • Молоко – 500 мл;

  • Спагеті (або інші макарони) – 1 пачка;

  • Вершкове масло – 60 г;

  • Спеції: сухий часник, суха цибуля, паприка, перець, сіль;

  • Сир моцарела – 50 г;

  • Сир чедер – 300 г

Приготування:

  1. У кухонному комбайні змішайте шпинат, петрушку, 120 мл молока та перебийте до однорідності.

  2. У каструлі закип’ятіть воду, додайте туди столову ложку солі, потім висипте макарони і проваріть протягом 7 хвилин. Зніміть з вогню, злийте кип’яток та обдайте холодною водою.

  3. У великій каструлі з’єднайте масло і борошно на середньому вогні і перемішайте, поки суміш не стане золотисто-коричневою. Далі додайте туди молоко, що залишилося і усі спеції. Перемішуйте, поки не утвориться однорідна маса.

  4. У суміш додайте сир чедер і почекайте, допоки він розплавиться, а потім вливайте шпинатну суміш.

  5. Додайте у шпинатний соус макарони, протушкуйте їх ще 5 хвилин, вимкніть вогонь та посипте моцарелою.

Десерти на 8 березня - рецепти

Шоколадний бум з двох інгредієнтів

Для приготування смачного десерту зовсім необов’язково витрачати купу інгредієнтів та кілька годин на кухні. Ми впевнені, що приготувати справжній шоколадний бум можна лише з двох інгредієнтів та за 30 хвилин.

Попередньо підготуйте:

  • Молочний шоколад – 270 г;

  • Яйця – 4 шт.

Приготування:

  1. Відділяємо жовтки від білків. Білки збиваємо до твердих піків.

  2. Шоколад розтоплюємо на водяній бані і додаємо туди один жовток. Далі добре змішуємо і додаємо ще по одному жовтку, поки не введете всі 4 жовтки. Додаємо збиті білки та ретельно перемішуємо.

  3. Форму застеляємо пергаментним папером і виливаємо туди тісто. Готуємо 25-30 хвилин при температурі 170 градусів.

  4. Дістаємо тортик з форми, даємо йому охолонути і за бажанням прикрашаємо свіжими фруктами, цукровою пудрою.

Кокосові поцілунки

Фото: unsplash.com

Ще один простий та швидкий варіант десерту. Такі цукерочки можна приготувати до святкового толу або для подарунка колегам, подругам родичам. Всі потрібні інгредієнти точно є в вашому холодильнику або у найближчому супермаркеті.

Нам потрібно:

  • Крем-сир – 250 г;

  • Цукор – 3 склянки;

  • Шоколад або шоколадні дропси – 250 г;

  • Ванілін – 1 г;

  • Кокосова стружка;

  • Какао;

  • Цукрова пудра

Приготування:

  1. Викладіть охолоджений крем-сир у миску та починайте збивати блендером. Поступово додавайте цукор та ванілін.

  2. Розтопіть шоколад на водяній бані і влийте у збитий сир, розмішуйте до однорідності. Відправте суміш у холодильник на 2 годинки.

  3. Дістаємо суміш та починаємо формувати маленькі цукерочки. Їх можна обваляти у кокосовій стружці, какао чи цукровій пудрі.

Коктейлі на 8 березня — оригінальні рецепти

Автентична червона сангрія

Пропонуємо додати до святкового столу смачний та пікантний напій з Італії. Його можна пити як теплим, так і холодним. Готується коктейль дуже просто і швидко, тому зберігайте рецепт!

Нам потрібно:

  • Червоне вино – 1 пляшка;

  • Бренді – половина склянки;

  • Яблуко – 1 шт.;

  • Лимон – 1 шт.;

  • Апельсин – 1 шт.;

  • За бажанням: цукор чи сироп

Приготування:

  1. Яблуко, апельсин і лимон наріжте невеликими шматочками. Для приготування прохолодного напою вилите вино і бренді у глечик, додайте фрукти і поставте у холодильник на кілька годин.

  2. Для гарячої сангрії вилийте вино та бренді у каструлю, додайте інші інгредієнти та підігрівайте протягом 20 хвилин на маленькому вогні.

  3. Потім перелийте теплий напій у глечик та подавайте до столу.

Сангрія - рецепт (відео)

Коктейль інжирно-чебрецевий

Фото: unsplash.com

Ще один легкий та дуже смачний коктейль, який дивовижно виглядає при подачі. Він дуже освіжає та бадьорить, тому ідеально підійде для святкування весною. Приготувати його можна дуже швидко і просто, під силу кожному господарю та господині.

Нам потрібно:

  • Горілка – 30 мл;

  • Нарізаний інжир – 2 склянки;

  • Сок лайма – 3 ст.л.;

  • Яблучний оцет – 1 склянка;

  • Газована вода – 1 склянка;

  • Цукор – половина склянки;

  • Свіжий чебрець – кілька гілочок

Приготування:

  1. У середній пластиковій або скляній мисці змішайте інжир, цукор, оцет і чебрець. Перемішайте, накрийте поліетиленовою плівкою і залиште в холодильнику на ніч. Вранці процидіть через дрібне ситечко і викиньте інжир і чебрець.

  2. Для приготування коктейлю додайте колотий лід у склянку. Приготуйте готову суміш, горілку, сік лайма, газовану воду.

  3. Прикрасьте коктейль інжиром та гілочками чебрецю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?