Відпочинок у Туреччині: куди та коли краще їхати
Категорія
Подорожі
Дата публікації

Відпочинок у Туреччині: куди та коли краще їхати

Відпочинок у Туреччині: куди та коли краще їхати
Джерело:  online.ua

Туреччина — це справжній рай для туристів. Тут є все для відпочинку: тепле море, довгі пляжі з золотистим піском, чудова місцева культура, гарні пам’ятки та готелі з бездоганним сервісом. Коли і куди краще їхати у Туреччину, щоб круто відпочити? Гід Онлайн розібрався у цьому питанні та розповідає, куди поїхати на відпочинок у Туреччині в різні сезони та де краще відпочивати з дітьми.

Куди краще їхати в Туреччину навесні?

Фото: unsplash.com

Весна — це початок туристичного сезону в Туреччині. Але пляжний відпочинок тут стає максимально комфортним у середині квітня. У цей час температура повітря нагрівається вище 20°C.

Навесні у Туреччині ще не надто спекотно, а комфортно тепло. Українці їдуть сюди на відпочинок, бо мають можливістю насолодитися тихою і спокійною атмосферою. У цей період тут ще немає натовпу туристів, готелі вільні, а ціни на проживання дешевші.

Але увечері тут все ж прохолодно. Тому складайте у валізу не тільки купальник, а й джинси та теплу кофтинку. Купатися починають вже в травні, коли температура повітря досягає позначки 28-30 °C.

Відпочинок навесні у Туреччині - це не просто пляж та море, а й цікаві екскурсії. Адже влітку температура занадто висока для довгих мандрівок.

Куди поїхати у Туреччину весною

Стамбул

Фото: envato.com

У цей період місто просто потопає у квітах. А у квітні тут навіть проходить фестиваль тюльпанів. І весняний період ідеально підійде для того, щоб оглянути всі пам’ятки архітектури та прогулятися вулицями міста. Можна провести час на паромі та спробувати на смак морський відпочинок. Також у Стамбулі є понад 70 музеїв і ще більше мечетей, які дійсно заслуговують на увагу.

Памуккале

Фото: unsplash.com

Це місце, у якому відпочиває душа і тіло. А створене воно не рукою людини, а справжньою природою. Це розвалини стародавнього міста Ієраполіса, де нині діють термальні джерела Памуккале.

Цікаво, що ця пам’ятка навіть увійшла до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. А весна — найкращий час для відвідування Памукалле, адже саме у цей період тут тихо та немає натовпів туристів.

Фетхіє

Фото: envato.com

Це невелике містечко, яке дуже подобається туристам і знаходиться на південному заході Туреччини. Сюди варто їхати, щоб побачити мальовничу природу навколо: морські пейзажі, соснові та кедрові ліси. Навесні тут можна знайти безліч активностей, починаючи з прогулянок Лікійською тропою, закінчуючи яхтингом, дайвінгом і польотами на параплані. А прихильникам архітектури рекомендуємо відвідати Старе місто.

Де краще відпочити в Туреччині влітку?

Влітку Туреччина стає одним з найпопулярніших туристичних напрямів. Тут є все для чудового пляжного відпочинку: море, сонце, мальовнича природа. Середній показник температури тримається на позначці +30°C. Ймовірність дощу дуже низька, тому для відпочинку підійде будь-який період.

Температура поступово починає збільшуватися ближче до серпня, тому якщо ви не прихильники спеки, то вибирайте для відпочинку червень або початок липня. У цей період тут вже тепле море, але повітря ще не прогрілося до надто високих температур

Куди поїхати в Туреччині влітку

Анталія

Фото: unsplash.com

Один з найвідоміших курортів — це Анталія. Тут можна відпочити як компанією друзів, вдвох, так і з дітьми. На курорті є все для чудового відпочинку — довгі пляжі, чисте море, багато кафе, ресторанів, торговельні центри. Також у Анталії знаходиться багато історичних та природних пам’яток, аквапарків, музеїв та парків.

Найпопулярніший пляж тут — це Лара. На ньому знаходиться чистий, білосніжний пісок, захід до води дуже пологий, пляж оснащений всім потрібним: роздягальні, тенти, шезлонги. Фішка курорту в тому, що він знаходиться дуже близько до аеропорту.

Аланія

Фото: unsplash.com

Це популярний та дуже бюджетний курорт. Відпочинок на ньому недорогий і дуже якісний. Аланія постійно розвивається та створює все нові і нові умови для туристів. Зараз тут вже функціонують багато готелів, парк, канатна дорога. Тут можна добре відпочити на пляжі або побачити найпопулярніші пам’ятки курорту.

Ще один з варіантів — вийти в море на кораблі, прогулятися до стародавньої фортеці. Найпопулярніший тут пляж — це Клеопатра. Він знаходиться у центрі міста і простягається більш ніж на 2 кілометри.

Кемер

Фото: envato.com

Кемер — невеличкий і мальовничий курорт у Туреччині, який поєднує у собі чисте голубе море, гірські вершини, чудові пляжі. Тут добре розвинена інфраструктура, на курорті знайдуться бари, ресторани, нічні клуби, багато різних магазинів.

Сюди зазвичай приїжджають туристи для активного відпочинку у горах. Більшість пляжів вкриті галькою, на них є все, що потрібно для відпочинку: шезлонги, кафе, багато водних розваг.

Де відпочити в Туреччині восени?

Осінь — це період, коли у Туреччині можна відпочити душею. У вересні погода тут достатньо спекотна, щоб встигнути покупатися у морі та позасмагати. Температура води вже не гаряча, а освіжаюча.

У жовтні та листопаді температура знижується і чудово підходить для походів, прогулянок. Але істинні прихильники морського відпочинку можуть спробувати покупатися у морі.

Під кінець осені збільшується ймовірність дощів, тому заглядайте у прогноз погоди перед поїздкою. Також будьте готові до вітру та прохолодних вечорів, ночей.

Де відпочити в Туреччині восени

Белек

Фото: unsplash.com

Белек ідеально підходить для тихого і спокійного відпочинку. Він поєднує у собі мальовничу природу та чудовий сервіс. На цьому курорті достатньо тепло і сухо навіть у листопаді.

Тут навіть восени ви знайдете багато розваг: скелелазіння, рафтинг, яхтинг і дайвінг. Зверніть увагу, що Белек вважається дуже екологічним та пропонує своїм туристам максимально ексклюзивний, фешенебельний відпочинок.

Мармаріс

Фото: unsplash.com

Мармаріс — це цікавий та мальовничий курорт, який ідеально підійде для відпочинку восени. Тут багато затишних кафе та ресторанчиків, де можна спробувати турецькі смаколики.

Також на Мармарисі є старий квартал, де збереглася гарна архітектура. Поруч є невеличкий півострів Датча, який вразить вас своєю природою.

Бодрум

Фото: unsplash.com

Восени тут тепло та сухо, а купатися у морі можна навіть у кінці жовтня. Ймовірність дощу дуже низька, тому можете сміливо планувати відпочинок навіть на листопад.

Восени тут багато сонця, тому якщо ви втомилися від пахмурної погоди, то сміливо вирушайте у Бодрум. Також восени від берегів Бодрума можна відправитися на паромі до відомих грецьких островів. Це чудова можливість не тільки насолодитися сонячною погодою, а й помандрувати.

Де відпочити з дітьми у Туреччині?

Фото: envato.com

Для відпочинку з дітьми у Туреччині ідеально підходить травень та червень. У цей період температура вже достатньо висока для прогулянок чи купання у морі. А ціна на подорожі ще не дуже велика, тому можна бюджетно відпочити всією сім’єю.

Дітям точно сподобається в Туреччині, адже місцеві курорти мають різні варіанти активностей: аквапарки, дельфінарії, шоу, канатні дороги, розваги з аніматорами. Готелі зазвичай також мають все потрібне для відпочинку з дітьми : ліжечко, стільчик для годування, няня. Кожного вечора у готелях проходять вечірки, де з дітьми грає аніматор.

Про харчування також не варто перейматися. У більшості готелів діє послуга all inclusive, а це означає, що смаколики для себе знайдуть навіть найвибагливіші малюки. У ресторанах ви знайдете спеціальне дитяче меню та зможете у магазинах придбати харчування для зовсім маленьких.

Для відпочинку ідеально підійдуть курорти: Анталія, Аланія, Белек, Мармарис, Кемер. Тут чисті пляжі та інфраструктура достатньо розвинена для сімейного відпочинку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?