Як правильно зберігати свіжі зелень, овочі і фрукти – лайфхаки для господинь
Категорія
Їжа
Дата публікації

Як правильно зберігати свіжі зелень, овочі і фрукти – лайфхаки для господинь

Як правильно зберігати свіжі зелень, овочі і фрукти – лайфхаки для господинь
Джерело:  online.ua

Овочі та фрукти, які не з'їли в перші дні після покупки, швидко псуються в невідповідних умовах зберігання і їх доводиться викидати. ГастроГід Онлайн розповідає, як правильно зберігати зелень, овочі і фрукти вдома, щоб вони якомога довше залишалися свіжими.

Здійснюючи покупки, ми не завжди приділяємо час на ретельний аналіз якості та кількості придбаних товарів. В холодильнику влаштовуємо продуктовий склад, половину якого, як правило, доводиться з часом відправляти у відро зі сміттям. Більш всього така участь переслідує овочі та фрукти, які мають обмежений термін придатності та швидко псуються в неналежних умовах.

Термін зберігання овочів, фруктів і зелені можна продовжити та істотно заощадити гроші й скоротити кількість походів в магазин. Важливо дотримуватися нескладних правил.

Як зберігати овочі та фрукти без холодильника?

Фото: envato.com

По приходу з магазину частина продуктів, як правило, завантажується в холодильник. Однак, подібне зберігання негативно позначається на стані деяких продуктів - не всі овочі і фрукти можна зберігати в холодильнику.

Банани потрібно зберігати в прохолодному, недоступному для сонця місці. Щоб вони не пропадали, плодоніжки можна обернути фольгою - вона буде перешкоджати почорнінню плодів і продовжить термін зберігання банана на 4-5 днів.

Лук в холодильнику, де переважає підвищена вологість, піддається загниванню. Овоч краще зберігати в сухому і темному місці, наприклад, в капроновій сітці чи картонному ящику. Часник також не любить вологу. У холодильнику він швидко псується і втрачає смак. Для тривалого зберігання часник краще загорнути в папір та помістити в сухе і темне місце.

Щоб зберегти свіжість зелені, помістити її в холодильник недостатньо. Зелень любить вологу. Її потрібно поставити в воду і доглядати як за квітами, постійно обприскуючи водою. Не можна зберігати в холодильнику і картоплю- там вона починає швидко псуватися. Для тривалого зберігання краще підібрати сухе і прохолодне місце, а овочі помістити в сітку або дерев'яний ящик.

Помідори рекомендується зберігати при температурі не нижче 10 градусів, тому холодильник для них - не краще місце.

Як зберігати овочі і фрукти в холодильнику?

Фото: envato.com

Деякі овочі та фрукти потрібно зберігати тільки в холодильнику, але дотримуючись певних правил.

  • Щоб довше зберегти смак і свіжість грибів, перед відправкою в холодильник рекомендується помістити їх в паперовий пакет і додати гілочки петрушки.

  • Салат або листова капуста довше зберігають свіжість в холодильнику, якщо обернути їх папером або помістити в паперовий пакет.

  • Якщо частину лимона обернути алюмінієвою фольгою, то він не завітриться. Можна зріз також посипати зверху сіллю, а перед вживанням промити під водою.

  • Очищена картопля надовго збереже свіжість, якщо в холодильнику її зберігати в ємності з водою з додаванням невеликої кількості оцту.

  • Зелень на всю зиму можна заморозити в кубиках льоду. При готуванні перших і гарячих страв їх можна навіть не розморожувати.

Як правильно зберігати овочі, фрукти та зелень - відео 

Як бачите, якщо зберігати овочі, фрукти і зелень з розумом, то можна уникнути зайвих витрат і завжди мати під рукою корисні продукти. Запам'ятовуйте наші лайфхаки - вони дійсно допомагають продовжити термін зберігання продуктів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?