Як змінити резюме в 2022 році, щоб його почали помічати рекрутери
Категорія
Робота
Дата публікації

Як змінити резюме в 2022 році, щоб його почали помічати рекрутери

Як змінити резюме в 2022 році, щоб його почали помічати рекрутери
Джерело:  online.ua

Якісне резюме – запорука успіху при пошуку роботи. Щоб резюме було актуальним, час від часу його потрібно оновлювати. Що саме потрібно змінити в резюме у 2022 році, щоб його помічали рекрутери? Гід Онлайн підказує, які зміни потрібно внести до резюме, щоб збільшити свої шанси влаштуватися на гідну роботу.

Як правильно оновити резюме?

Фото: envato.com

Нові навички

Якщо ваші професійні здібності помітно покращилися останнім часом або ви пройшли курси для підвищення кваліфікації – не потрібно соромитися, обов’язково вкажіть це в своєму резюме.

Можливо, ви успішно реалізували якийсь складний проєкт, освоїли нове програмне забезпечення, отримали другу вищу освіту чи вивчили ще одну іноземну мову – на всі ці пункти ейчари звертають увагу при розгляді вашого резюме.

Якщо ви постійно підвищуєте свою кваліфікацію та здобуваєте нові навички, це свідчить про те, що ви розвиваєтеся та не стоїте на місці. Ваші здібності та знання можуть бути корисними на новій роботі та допоможуть розвитку компанії. Звісно, знання та навички мають відповідати посаді, на яку ви претендуєте.

Важливо пам’ятати – чим більш досвідченим та багатогранним спеціалістом ви виявитеся, тим більша ймовірність, що роботодавець запропонує вам добре оплачувану посаду з перспективою кар’єрного розвитку.

Зміна напрямку професійної діяльності

Якщо раніше ви працювали менеджером з продаж побутової техніки, потім зрозуміли, що це «не ваше», вирішили пройти курси 3D-дизайнерів, і тепер хочете влаштуватися на відповідну посаду, подумайте, чи потрібен в резюме абзац про роботу менеджером.

Звісно, великий досвід роботи у різних сферах – це плюс. Але якщо ваші попередні роботи не мають жодного відношення до вашої теперішньої професійної діяльності, пункти, у яких згадується про ці роботи, можна сміливо видалити з резюме. Рекрутерам до них не буде ніякого діла.

Те ж саме стосується і пунктів про освіту – якщо ваша спеціальність не відповідає тому напрямку, у якому ви зараз рухаєтеся, про вузи та технікуми можна згадати всього в двох словах. Краще розпишіть у резюме більш детально, що саме вам дали пройдені курси 3D-дизайнерів, чому ви завдяки ним навчилися та які навички отримали.

Дата розміщення резюме 

Якщо ви виклали резюме на сайт для пошуку роботи, це не значить, що про нього потрібно забути та чекати «у моря погоди». Резюме потрібно періодично оновлювати та доповнювати, адже роботодавці, насамперед, звертають увагу на більш свіжі резюме. Робити це не потрібно дуже часто – буде достатньо, якщо ваше резюме оновлюватиметься раз у місяць або навіть раз на декілька місяців.

При оновленні резюме потрібно враховувати те, що заробітна плата за ту чи іншу роботу з часом змінюється. Так, наприклад, якщо середня заробітна плата архітектора-проектувальника по Україні у 2020 році складала 10-12 тис. грн., то у 2022 році можна претендувати на 17 чи навіть 20 тис. грн.

Також свої корективи внесла пандемія COVID-19 – багато підприємств перейшли на онлайн-режим роботи. Тому, якщо вам буде зручний такий графік, можете у розділі «додаткова інформація» зазначити, що шукаєте віддалену роботу.

Персональні дані

Звісно, ваша дата народження та громадянство залишаться незмінними, а от ваш сімейний статус, місце проживання, аккаунти в соцмережах та інші персональні дані, за той час, поки ваше резюме знаходилося на сайті для пошуку роботи, могли змінитися. Все це теж необхідно вказувати. Цілком можливо, що для роботодавця ця інформація буде важливою.

Також не забувайте час від часу оновлювати ваше фото – правило «зустрічають по одежині» ніхто не відміняв. Так, наприклад, якщо ще декілька років тому було прийнято додавати до офіційних документів витримані у діловому тоні фотографії з «нейтральним» виразом обличчя, то зараз на вашому обличчі може бути легка посмішка.

Що ще треба написати в резюме?

Фото: unsplash.com

  • В резюме не повинно бути граматичних та лексичних помилок. Можливо, коли ви створювали резюме декілька місяців чи років тому, то допустили такі помилки, тому саме час ще раз уважно перевірити документ на правильність орфографії.

  • Резюме надто об’ємне. Можливо частина інформації, яка міститься у вашому резюме, застаріла та не має ніякого значення на сьогоднішній день. Зайвих пунктів краще позбутися – головна інформація має бути стислою. Навряд чи ейчар захоче читати резюме на 5 сторінок. Оптимальний розмір резюме – одна-дві сторінки.

  • Якщо ви ще десь працюєте та паралельно шукаєте нову роботу – чесно це вказуйте, наприклад «займаю посаду менеджера в такій-то компанії». Якщо вже звільнилися, не забудьте змінити відповідний пункт.

  • Уважно перегляньте оформлення документу. Формат резюме має бути зручним для читання (великі поля, не дрібний, але й не надто великий шрифт, достатня відстань між рядками, тощо).

  • Створіть копію резюме на іноземній мові. Англійська та інші мови все активніше використовуються у багатьох сферах, тому буде не зайвим продублювати документ. Це зробить його більш привабливим для роботодавця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?