Яка їжа робить людей щасливішими: 12 продуктів для покращення настрою
Категорія
Їжа
Дата публікації

Яка їжа робить людей щасливішими: 12 продуктів для покращення настрою

Яка їжа робить людей щасливішими: 12 продуктів для покращення настрою
Джерело:  online.ua

Все навкруги дратує і навіює тугу, через що очі вже з самого ранку на мокрому місці? Поміняйте раціон харчування. Деякі продукти є відмінними природними антидепресантами та здатні викликати позитивні емоції й покращити самопочуття вмить. Яка ж їжа робить людей щасливішими? Гід Онлайн зробив добірку з 12 продуктів, що допоможуть покращити настрій та наситити організм гормоном щастя.

Полуниця

Фото: pexels.com

Полуниця, яка містить велику кількість корисного вітаміну C, що сам по собі здатен покращити ваш настрій, багата на калій. Цей мінерал який сприяє відновленню нервових клітин та регулює багато інших процесів в організмі.

До того ж, ця ягода має приємний кисло-солодкий смак, що також викликає радість у багатьох гурманів. Однак вживати забагато полуниці не слід, адже це може викликати алергічну реакцію.

М’ясо лосося

Фото: pexels.com

Червоне м’ясо лосося містить чимало корисних речовин, які необхідні для нашого організму. Серед них можна виділити омега-3 та вітамін D, який сприяє вивільненню гормону щастя – серотоніну.

Згідно з результатами наукових досліджень регулярне вживання лосося здатне суттєво зменшити такі симптоми депресії, як сум та роздратованість. Лосося можна вживати як окремо, так і у складі різноманітних страв та салатів.

Насіння соняшника

Фото: envato.com

Насіння соняшника, з якого виготовляється олія, містить багато по-справжньому корисних речовин. Наприклад, селен та магній. Кожен з цих компонентів здатен суттєво підвищити ваш настрій та викликати позитивні емоції. Окрім цього, насіння соняшника багате на амінокислоти, які сприяють виробленню серотоніну, відомого як гормон радості та щастя.

Натуральні йогурти

Фото: pexels.com

Багато жінок зіштовхуються зі значними перепадами настрою у зв’язку з перед менструальним циклом. Вирішити цю проблему допоможе вживання йогуртів.

Науково підтверджено, що ці молочні продукти здатні зменшити прояви депресії, а також покращити самопочуття під час критичних днів. Одна склянка йогурту (200 г) містить понад 400 мг кальцію, який сприяє підняттю настрою.

Волоський горіх

Фото: envato.com

Волоський горіх здавна відомий своїми корисними властивостями. Цей продукт багатий на антиоксиданти, омега-3 та магній. Омега-3 сприяє підвищенню настрою, а магній стабілізує психічний стан та зміцнює нервову систему.

Дослідження показали, що у людей з дефіцитом магнію, частіше спостерігаються депресивні стани, порушення сну, роздратованість та тривожність.

Помідори Чері

Фото: pexels.com

У помідорах Чері міститься антиоксидант лікопін, який здатен покращити ваше психічне здоров'я. Він захищає клітини організму від згубного впливу окислення, що провокують вільні радикали. До того ж, він покращує роботу мозку, захищаючи його від запалення. Тим самим поліпшується самопочуття, людина почуває себе більш бадьорою, веселою та життєрадісною.

Попкорн

Фото: pexels.com

У попкорні у великій кількості містяться вуглеводи, які підвищують рівень серотоніну. Вживаючи цей продукт, людина почуває себе більш щасливою, у неї поліпшується настрій.

Проте забагато попкорну вживати не варто, адже він містить багато вуглеводів, які сприяють набору зайвих кілограмів. Та у розумній кількості цей смачний продукт ніяк не зашкодить вашому здоров’ю.

Материнка (Орегано)

Фото: pexels.com

Орегано – це спеція рослинного походження, яка додається до багатьох страв, наприклад до піци, спагетті, салатів, тощо. Орегано містить кавову кислоту, розмаринову кислоту та кварцетин.

Вищезазначені речовини не тільки покращують настрій, а й додають бадьорості, роблять вас більш енергійним. Окрім цього, материнка дуже корисна для жінок. Вона нормалізує гормональний фон та може використовуватися як лікувальний засіб при порушеннях менструального циклу.

Банани

Фото: pexels.com

Окрім того, що банани дуже смачні (це саме по собі сприяє покращенню настрою), вони містять калій, який дає організму необхідну енергію, а також магній. А ще у бананах міститься вітамін В6 – компонент, який підсилює дію гормонів серотоніну і допаміну. Науково доведено, що під впливом цих хімічних речовин може суттєво покращитися ваше самопочуття, нервова система краще переносить стрес.

Курячі яйця

Фото: pexels.com

У курячих яйцях багато цинку, омега-3, білків та йоду. Перераховані компоненти здатні суттєво зменшити прояви хронічної депресії, покращують роботу головного мозку та роблять вас більш бадьорим. Вживання одного-двох яєць в день допоможе пережити осінню хандру та весінній авітаміноз.

М'ясо індички

Фото: unsplash.com

Наукові дослідження виявили, що м'ясо індички містить значну кількість триптофану – речовини, яка відіграє роль м'якого знеболюючого та сприяє виробленню ніацину та серотоніну. Ці гормони відповідальні за почуття легкої ейфорії та задоволення.

Устриці

Фото: pexels.com

Вживання устриць допоможе вам заспокоїтися, адже цей морепродукт містить велику кількість цинку, який стабілізує ваш настрій. Окрім цього устриці є джерелом афродизіаку, який викликає легку ейфорію та відчуття закоханості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?