1 січня 2022 року — яке сьогодні свято та що не можна робити цього дня
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

1 січня 2022 року — яке сьогодні свято та що не можна робити цього дня

1 січня 2022 року — яке сьогодні свято та що не можна робити цього дня
Джерело:  online.ua

1 січня – перший день 2022 року за Григоріанським календарем. Які свята 1 січня відзначають в Україні та світі? Новий рік, Всесвітній день миру, Міжнародний день похмілля, День єдиної європейської валюти. Православні 1 січня вшановують пам'ять Вонифатія Римського. Гід Онлайн розповідає, що не можна робити 1 січня, які існують прикмети на 1 січня та що потрібно обов'язково зробити, щоби прийшли щастя та удача в році Тигра.

Яке свято 1 січня 2022 року?

Фото: pixabay.com

Головне свято 1 січня – Новий рік. Це найпопулярніше свято як в Україні, так і в усьому світі. У 2022 році Новий рік випав на суботу – вихідний день. За рахунок цього новорічні вихідні українцям продовжили – новорічну вихідну суботу перенесли на понеділок, 3 січня. Таким чином, на гідну зустріч Нового року буде цілих три дні.

1 січня 2022 року також відзначається свято – Всесвітній день миру (День всесвітніх молитов за мир). Воно спрямоване на зменшення напруги між державами та мирне вирішення конфліктів.

Неофіційним святом, яке відзначають 1 січня, є Всесвітній день похмілля. Не дивно, що його встановили на дату саме 1 січня, коли після новорічної ночі та випитого шампанського багатьом приходиться пожинати плоди надмірних веселощів. Розсіл, чай, мінеральна вода – це рятувальні інструменти, які допомагають пережити похмілля якомога легше. До речі, різні народи мають свій ідеальний рецепт від похмілля. Наприклад, китайці їдять суп із куркою та рисом, а німці – оселедця із солоними огірками.

Що не можна робити 1 січня

Фото: envato.com

"Як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш" - це відома прикмета, яку краще не порушувати в перший день року.

1 січня категорично заборонено:

  • виносити сміття - ризикуєте викинути все щастя та радість у році Тигра;

  • сваритися та конфліктувати з рідними та близькими – весь рік доведеться жити на підвищених тонах;

  • віддавати борги - закрити всі кредити чи грошові позички краще до Нового року. Якщо ж не встигли поставити крапку у фінансових питаннях і почати рік із чистого аркуша без боргів, то повертати гроші не варто 1 січня – інакше весь рік доведеться розплачуватися за боргами;

  • працювати і займатися домашнім господарством - 1 січня не можна навіть шити, прати і пришивати гудзики, рукоділля може призвести до збитків і втрат у році.

Що потрібно зробити 1 січня

Перший день нового року важливо присвятити сім'ї та близьким. Гуляйте, веселіться, ходіть у гості - прикмети 1 січня твердять, що таке проведення часу приверне в будинок щастя, багатство і удачу.

Наші пращури 1 січня намагалися кілька разів міняти вбрання, щоб прийдешній рік був яскравим на різні події і багатим на враження. Одяг повинен бути новим - він приверне фінансовий успіх і благополуччя.

Прикмети 1 січня

Фото: pixabay.com

  • Погода 1 січня повністю збігається із погодою 1 червня.

  • З неба падає сніг – буде багато хліба. Не буде снігу – не буде хліба.

  • Якщо на деревах намисто, чекайте похолодання.

  • Багато снігу 1 січня – рік буде врожайним;

  • Якщо в Новий рік постукати по яблуні, то на ній буде рясно врожай плодів. Ця прикмета поширюється попри всі плодові дерева.

Іменини 1 січня

1 січня 2022 року День ангела у Григорія та Іллі. Іменини також святкують Тимофій та Аглая.

Гороскоп на 1 січня 2022 року 

Фото: envato.com

Овен

На Овнів 1 січня 2022 року може напасти тривога. Але не варто відволікатися на неї і закінчувати святкування Нового року. Сміливо йдіть у гості та розважайтеся - жодних неприємностей не буде.

Телець

Тельцям 1 січня зірки пропонують зануритися з головою у драйв. Катайтеся на санчатах, танцюйте і будь-яким доступним способом виплескуйте веселу енергію. У спілкуванні з друзями будьте обережні – можливі непорозуміння.

Близнюки

Вашому партнеру 1 січня може знадобитися допомога. Приділіть йому час та оточіть романтикою. У гості до батьків краще піти 2 січня - першого дня року є ризики посваритися навіть по телефону.

Рак

Для Раків 1 січня 2022 року пройде у клопотах та повсякденних справах. Зверніть увагу на стан здоров'я.

Лев

Левам 1 січня можна веселитися на повну котушку. Ходіть по гостям, влаштовуйте вечірки, сходіть з дітьми у розважальні центри чи кіно – зірки подарують у цей день чудовий настрій. Романтичні плани краще не будувати - 1 січня не найвдаліший день для кохання.

Діва

Діви 1 січня з головою поринуть у домашні турботи. У сім'ї можливі сварки через байдужість партнера до господарства. Втім, не виключено, що Діви першого дня Нового року знову прийматимуть гостей.

Терези

Терезам 1 січня головне не зловживати алкоголем та їжею. У всьому іншому повний штиль та свобода – можете планувати будь-який сценарій, все пройде добре.

Скорпіон

1 січня Скорпіонам краще провести у родинному колі. Ставте на стіл святкові страви, що залишилися з новорічної ночі, влаштовуйтесь зручніше, включайте улюблене кіно та відпочиньте.

Стрілець

Стрільцям 1 січня не варто займатися побутовими питаннями та взагалі завантажуватися думками про майбутнє. Не перенапружуйтесь і відпочивайте! Попереду на вас чекає багато роботи.

Козоріг

Козороги 1 січня захочуть усамітнитися від усіх. Найкраще проведення часу - горизонтальне положення за переглядом фільму.

Водолій

Водоліям 1 січня найкраще влаштувати продовження новорічного бенкету. Запрошуйте друзів у гості та весело проведіть час.

Риби

Риби 1 січня будуть сповнені сил та енергії та зможуть згорнути будь-яку гору. Зірки обіцяють у перший день Нового 2022 року великі зміни - вони можуть стосуватися як вашого особистого життя, так і життя родичів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?