15 способів підвищити самооцінку та знайти впевненість у собі
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

15 способів підвищити самооцінку та знайти впевненість у собі

15 способів підвищити самооцінку та знайти впевненість у собі
Джерело:  online.ua

Самооцінка — це думка людини про свою значимість в суспільстві, позицію на фоні інших. Її складові прості: зовнішність, харизма, розумові дані, думка про себе від оточуючих. Саме від самооцінки залежить впевненість людини в своїх силах, вміння поводити себе в колективі, а також оцінка власної зовнішності. Гід Онлайн розкаже про причини низької самооцінки і підкаже, як її підвищити та знайти впевненість у собі. 

Як підвищити самооцінку - 15 способів

Фото: freepik.com

Не порівнюйте себе з іншими

Якщо ви завжди дивитеся на оточуючих, приміряючи їх елементи зовнішності на себе, то перестаньте це робити. Не забувайте, що кожна людина — це індивідуальність. Ваша фішка саме в тому, що ви — це ви і іншої такої людини не знайти.

Не звертайте увагу на придумані стандарти краси, від них лише страждатиме ваша самооцінка і нервова система. Приймайте і любіть себе з усіма мінусами та недосконалостями.

Подумайте, які речі в собі ви можете змінити

Замість того, щоб вишукувати у себе дефекти зовнішності, подумайте, які елементи ви могли б змінити самостійно. Наприклад, щоб скинути вагу і стати стрункішою, можна почати ходити в тренажерний зал, займатися йогою, пілатесом. Щоб покращити стан шкіри, ви можете відвідати дерматолога, змінити раціон.

Піклуйтеся про своє здоров’я і тіло

Любов до себе проявляється не лише в гарних речах гардеробу чи голосних словах, а й в регулярному піклуванні про своє здоров’я. Намагайтеся кожного дня присвячувати годинку-дві собі.

Медитуйте, читайте улюблену книгу, зволожуйте шкіру, приймайте гарячу ванну. А також не забувайте про піклування за організмом не тільки зовні, а й всередині. Регулярно відвідуйте лікарів і перевіряйте стан здоров’я.

Оточуйте себе тим, що дійсно подобається

Те, що вас оточує і є відображенням вашого внутрішнього стану. Тому рекомендуємо прибрати робоче місце, квартиру, позбутися від всього сміття та непотрібних речей, які раніше було шкода викинути. Натомість замініть їх на гарні, естетичні речі, котрі будуть підіймати вам настрій і радувати кожного дня.

Змініть набридлі елементи гардеробу на нові

Старі, розтягнуті речі не по фігурі точно не додають вам впевненості. Пропонуємо виділити вільну годинку і присвятити її розбору гардероба. Підбирайте стильні, прості та практичні речі, які стануть універсальними помічниками в створені яскравих луків.

Перевірте, чи не завищені у вас вимоги до себе

З самого дитинства дорослі прививають нам комплекси. З кожним роком вони лише накопичуються, а невпевненість в собі лише збільшується. Тому вже у дорослому віці людина продовжує висувати до себе високі вимоги і корить себе за те, що їм не відповідає. Добре подумайте і перевірте, чи не висуваєте ви собі надто завищені вимоги.

Прокачуйте себе та свої навички

Покращуйте не лише свою зовнішність, а й внутрішні якості. Не просто так кажуть, що вчитися можна все життя. Приділяйте час своїм навичкам, прокачуйте їх в усіх сферах життя: фінансова грамотність, психологія, стиль, мистецтво, релігія. Розумна і розвинута людина завжди привертає багато уваги.

Менше згадуйте погані моменти

Фото: envato.com

Низька самооцінка напряму може бути пов’язана з тим, що у минулому хтось вас сильно образив словом або ділом. Ці образи та згадки про них накопичуються і давлять на вас з середини. Переставайте себе жаліти, назавжди забувайте про кривдників і всі неприємні моменти. Тільки так ви знайдете шлях до самовпевненості.

Хваліть себе

Звикли себе критикувати за кожен крок? Звертаєте увагу лише на свої помилки? Рекомендуємо перестати це робити. Краще хвалити себе і шукати плюси в кожній своїй дії. Так відношення до себе і своєї поведінки поступово зміниться спершу у вас, а потім і в оточуючих вас людей.

Розробіть власний стиль

Сучасні тренди — це, звісно добре. Але модні речі личать далеко не всім. Якщо вони підібрані не по фігурі або не по погоді, то виглядатимуть просто безглуздо. А від розуміння, що ви так виглядаєте, впевненість у собі і самооцінка будуть лише знижуватися. Саме тому дуже важливо зрозуміти, які саме речі вам личать і підкреслюють фігуру.

Працюйте зі своїми страхами

Пропрацювання своїх страхів — це ще один крок до здорової самооцінки. Це не означає, що вам потрібно повністю стати безстрашним і ігнорувати будь-які тривоги. Навпаки, пропрацювання та робота з ними допоможе впевнитися, що вам все під силу і ви можете впоратися самостійно з будь-якими перешкодами.

Частіше говоріть Так!

Додайте в своє життя більше оптимізму, щоб стати впевненим в собі. Якщо ви часто відмовляєтеся від посиденьок з колегами, мандрівок з друзями, цікавих пригод з рідними, то у вашому житті не вистачає авантюризму. Частіше погоджуйтесь на цікаві пропозиції і не сумнівайтеся у собі. Це допоможе розширити кругозір, познайомитися з новими людьми і зняти прив’язку до одного місця.

Дотримуйтеся обіцянок, які дали самі собі

Ваші обіцянки самим собі — відображення ваших справжніх думок і мрій, а також бачення свого ідеального життя. Тому дуже важливо дотримуватися свої обіцянок, щоб з кожним днем вставати краще і наближатися до реалізації своїх мрій.

Менше слухайте інших, більше прислуховуйтесь до себе

Кожна людина має власну систему цінностей. І чим чіткіше сформульовані життєві принципи, тим простіше досягати своїх цілей і дивитися на світ. Якщо ви формуєте систему цінностей під тиском оточуючих, то ніколи не зможете жити так, як справді цього бажаєте. Щоб стати впевненішою у собі людиною, потрібно пропрацювати свої життєві принципи і правильно розставити пріоритети.

Завжди лишайтеся собою

Найцінніший скарб, який у вас є — це ви самі. В світі немає ще однієї такої людини, тому цінуйте своє я та не намагайтеся переробити себе під очікування інших. Не підлаштовуйте свою поведінку, думки та погляди під ту людину, яка знаходиться поруч, а завжди проявляйте власне Я.

Ви — це найцінніший скарб, який у вас є. А низька самооцінка лише погіршує ваше життя і відносини з іншими. Тому потрібно кардинально змінювати ситуацію. Використовуйте перелік порад та покращуйте відношення до самого себе. І все обов’язково вийде!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?