12 способів уповільнити старіння, які дійсно працюють
Категорія
Краса
Дата публікації

12 способів уповільнити старіння, які дійсно працюють

12 способів уповільнити старіння, які дійсно працюють
Джерело:  online.ua

Процес старіння незворотний - чарівної пігулки для подовження молодості не існує. Але обхитрувати природу можливо. Гід Онлайн підготував дієві методи, які допоможуть не старіти не тільки серцем, а й організмом в цілому, та уповільнити старіння на тривалий час.

Зупинити час — задача, яка під силу тільки чарівникам у казках. Одначе ми можемо трохи уповільнити його рух відносно свого організму за допомогою щоденних правил та практик. Звичайно, ці правила не зможуть повністю зупинити старіння. Але регулярне їх виконання допоможе якнайдовше подовжити молодість.

Від чого людина старіє найперше?

Вчені встановили фактори, через які наша шкіра та організм в цілому старіють набагато швидше. За їх дослідженнями ми старіємо передчасно через неправильний спосіб життя та нездорове харчування.

Причинами передчасного старіння є:

  • Незбалансований раціон, сповнений солодким, жирним та смаженим. Така їжа шкодить не тільки фігурі, а й негативно відображається на молодості шкіри. Через хімічний вплив простих вуглеводів на колаген шкіра людини починає швидко старіти.

  • Часті дієти та нерегулярне харчування. Через те, що організм не отримує необхідну кількість поживних інгредієнтів, колаген не синтезується. К наслідок цього шкіра стає сухою, втрачає пружність.

  • Постійні стреси також відображаються не тільки на внутрішньому здоров‘ї, а й на зовнішності.

Чи можна зупинити старіння організму?

Фото: envato.com

Повністю зупинити старіння неможливо. Але можна уповільнити біологічні процеси, тим самим відстрочити його.

Для цього потрібно слідкувати за своїм імунітетом, харчуванням, здоров‘ям, емоційним станом, тощо. Адже біологічний вік відображає стан організму зсередини. Тому піклуйтеся про себе, щоб максимально подовжити молодість та свіжість.

Як уповільнити старіння - дієві способи

Фото: unsplash.com

  • Пийте більше води

Завдяки регулярному поповненню організму водою, шкіра буде зволожуватися та виглядати здоровою, свіжою. В середньому доросла людина має вживати два літри води на день. Для того, аби не забути про це, можна поставити таймер чи нагадування на телефоні.

  • Займайтеся спортом

Регулярні фізичні активності допоможуть підтримувати еластичність та підтягнутість шкіри. Обирайте заняття до душі. Це можуть бути силові тренування на тренажерах або фітнес, йога, стретчінг.

  • Дотримуйтеся правильного режиму дня

Для того, аби зберегти молодість як внутрішню, так і зовнішню, потрібно висипатися. Під час сну відбувається процес відновлення клітин, а також в роботу вступає мелатонін, який омолоджує організм.

  • Уникайте стресу та емоційних перепадів настрою

Через постійний стресовий стан в організмі виробляється кортизол, який робить нас старішими. Тому намагайтеся уникати стресових ситуацій, не провокуйте сварки вдома чи на роботі, вчіться шукати компроміси та виключайте дратівливі чинники зі свого життя.

  • Більше відпочивайте

Гарний відпочинок також здатний подовжити молодість. Наприклад, прогулянка на свіжому повітрі допоможе наситити організм киснем, а масаж збереже еластичність шкіри. До того ж, відпочинок допоможе віднайти емоційний баланс та не піддаватися стресовим ситуаціям.

  • Перейдіть на здорове харчування

Жирна, смажена їжа лише перевантажує організму негативно впливає на здоров’я. Краще віддати перевагу збалансованому харчуванню, де будуть овочі, фрукти, м’ясо та зелень, а також продукти, насичені вітаміном А та Е.

  • Додайте в свій раціон більше ягід, томатів, зелені, цитрусових

У цих продуктах містяться корисні речовини, які допоможуть подовжити молодість. У помідорах міститься лікопін, який захищає шкіру від шкідливого сонячного впливу, в ягодах міститься елагова кислота, яка оптимізує обмін речовин. В зелені знаходиться хлорофіл, який забезпечує пружність шкіри, а в цитрусові багаті на вітамін С, який захищає від токсинів.

  • Відмовтеся від шкідливих звичок

Надмірне вживання алкоголю та паління дуже негативно відображається на стані організму та прискорює старіння. Наприклад, нікотин зневоднює організм, а алкоголь вбиває клітини мозку. Аби зберегти молодість, потрібно забути про ці звички, а на зміну їм додати нові, здорові.

  • Зволожуйте шкіру

Дбати про шкіру потрібно не тільки зсередини, а й зовні. Не забувайте регулярно зволожувати не лише обличчя, а й все тіло. Зробити це можна за допомогою спеціальних кремів, сироваток, масел, тощо. На добре зволоженій шкірі менше будуть з’являтися зморшки.

  • Приймайте вітамін Д

Регулярне отримання необхідної дози вітаміну Д допоможе покращити обмінні процеси та попередити старіння. Головне джерело вітаміну — сонце. Але можна отримати вітамін D й без сонячних променів.

  • Регулярно займайтеся сексом

Так-так, регулярний секс уповільнює процес старіння. Адже секс можна порівняти з тривалим тренуванням. Також таке хобі допоможе зробити шкіру більш пружною та попередити розвиток серцево-судинних захворювань.

  • Не старійте серцем

Вчені встановили, що люди, які відчувають себе молодими, і виглядають візуально набагато молодше. Тому щоб зупинити старіння, потрібно зберегти всередині трохи тої безтурботності, щастя та легкості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?