Найкращі породи кішок для дітей — як правильно вибрати кошеня
Категорія
Коти
Дата публікації

Найкращі породи кішок для дітей — як правильно вибрати кошеня

Найкращі породи кішок для дітей — як правильно вибрати кошеня
Джерело:  online.ua

До вибору кошеня для сім'ї з маленькими дітьми потрібно підходити відповідально. Найкраще це робити після досягнення дитиною трьох-п'ятирічного віку, щоб тварина не сприймалася як чергова м'яка іграшка, а як повноцінний компаньйон для ігор, за яким потрібно доглядати та нести повноцінну відповідальність. Онлайн Гід розповідає, як правильно вибрати кошеня для дитини та кішки яких порід для дітей стануть найкращими друзями.

Як правильно вибрати кошеня для дитини?

Фото: unsplash.com

При виборі домашнього вихованця слід враховувати такі фактори:

  • тварина має бути цікавою, неагресивною, розташованою до спілкування з людьми;

  • майбутній вихованець не повинен лякатися різких або гучних звуків, тому що проживання під одним дахом з маленькою дитиною стане для нього джерелом постійного стресу;

  • кошеня має бути здорове: з чистими очима без виділень і сухим носом, блискучою шерстю і чистою шкірою без ранок і лупи, з твердою і впевненою ходою.

Щодо вибору між породистою і безпородною кішкою, то все суто персонально. Дійсно буде краще допомогти беззахисній істоті, яка потребує даху над головою і турботою.

Однак з іншого боку, дворове кошеня - це справжня лотерея. Адже ніхто не може точно сказати, яким воно буде, коли виросте, і який характер матиме.

Найкращі породи кішок для дітей

Фото: unsplash.com

Характер майбутнього вихованця - це один із найважливіших аспектів при його виборі, особливо коли в сім'ї дитина. Вибір на користь породистого кошеня - це запорука передбачуваності, як наслідок існування яскраво виражених породних показників.

Так, для мирного співіснування з дітьми, необхідно, щоб майбутній вихованець був терпимий до витівок маленьких господарів. У зв'язку з цим, доречно уникати більш незалежних та агресивних кішок, як, наприклад, чаузі чи савана.

Далі будуть розглянуті найбільш рекомендовані для маленьких дітей породи кішок:

" Тряпічна лялька " - Регдолл

Регдолли вважаються ідеальними компаньйонами для дітей. Вони мають неймовірний терпець, зовсім не агресивні і поступливі, віддані своїм господарям. Вальяжне лежання на руках господарів - їх найулюбленіше дозвілля.

Мейн-кун

Мейн-кун- це найбільша порода кішок у світі, що характеризується величезним пухнастим хвостом, потужним тілом і кісточками на вухах.

Граціозні мейн-куни, незважаючи на значні розміри, дуже зворушливо і з великим трепетом ставляться до маленьких дітей, а з старшими дітьми грають у рухливі ігри. Мейн-куни також мають дуже розвинений інтелект, добре запам'ятовують команди і чітко вловлюють найменші зміни в інтонації господаря.

Сіамка

Сіамські кішки добре взаємодіють як з дітьми, так і з іншими присутніми в сім'ї тваринами. Вони зазвичай мають міцне здоров'я протягом усього життя і не вимагають складного догляду. Знамениті сіамці своєю "балакучістю", а саме своїм незвичайним і дуже пронизливим голосом.

Вони горді, активні, з радістю беруть участь у рухливих іграх із домочадцями. До речі, сіамка - одна з небагатьох котячих порід, що піддаються дресирування. За бажання можна навчити їх виконанню простих трюків - подати лапу, ходити на двох лапах, принести дрібний предмет у зубах.

Сіамці дуже прив'язуються до господаря, часом бувають дуже ревниві і навіть мстиві, але з дітьми поводяться завжди дружелюбно.

І головне пам'ятайте, який би не був вибір, якщо кошеня з дитинства оточити турботою та увагою, навчити дитину правильному поводженню з твариною, щасливе спільне проживання малюка та кошеня буде забезпечене.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?