9 речей, які не можна купувати дешево — на чому не варто економити
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

9 речей, які не можна купувати дешево — на чому не варто економити

9 речей, які не можна купувати дешево — на чому не варто економити
Джерело:  online.ua

Існує прислів’я «скупий платить двічі». Стосується це й деяких речей, рішення зекономити на яких може обернутися не тільки їх низькою якістю та недовговічністю, а й шкодою для здоров’я. Гід Онлайн розібрався, на чому не варто економити нікому та ніколи - список речей, які не можна купувати дешево.

Речі, які не можна купувати дешево 

Косметика

Фото: pixabay.com

Багато жінок купляють дешеву косметику з масс-маркету. Робити це ні в якому разі не слід. Для виготовлення такої косметики використовуються компоненти сумнівного походження, які при контакті зі шкірою здатні викликати серйозні алергічні реакції.

Також у дешевій косметиці можуть бути такі небезпечні речовини, як формальдегід, парабени та гідрохінон. Тому старайтеся купляти косметичні засоби відомих брендів в спеціалізованих магазинах.

Взуття

Фото: pixabay.com

Почати слід з того, що дешеве взуття швидко зношується – його вистачить максимум на один сезон. Потім таке взуття втрачає форму та зовнішній вигляд, починає протікати, покривається тріщинами. Окрім цього, якщо ви носитимете неякісні туфлі чи кросівки, це може призвести до викривлення ніг та навіть проблем з хребтом.

Краще купіть одну пару якісного взуття, яке прослужить вам тривалий час, аніж декілька пар дешевого взуття, яке ви викинете на смітник вже через декілька місяців.

Одяг

Фото: envato.com

Дешевий трикотаж – це, в більшості випадків, синтетика (акрил або поліестер). Не дивуйтеся, що такий светр чи реглан швидко розтягнеться, втратить колір від прання та почне кошлатитися. Краще віддавайте перевагу одяг з натуральних тканин, який не викличе у вас алергії та буде носитися не один рік.

Те ж саме стосується й верхнього одягу – якісне демісезонне пальто з вовни або кашеміру прослужить декілька сезонів та поєднуватиметься як з джинсами, так і з діловим костюмом чи вечірнім платтям.

Подушка

Фото: unsplash.com

Якісний сон – запорука міцного здоров’я. Та щоб добре виспатися, ваша подушка має забезпечувати правильне положення спини та шиї під час сну. Звісно, не про який ортопедичний ефект не може йти й мови, якщо ви купуєте подушки на найближчому ринку.

Окрім цього, дешеві подушки наповнені пухом чи пір’ям, які можуть викликати алергію та являються сприятливою середою для розмноження кліщів та інших мікроскопічних паразитів.

Комп’ютерне крісло

Фото: pixabay.com

При неправильній позі під час сидіння за комп’ютером суттєво збільшується навантаження на спинні м’язи та хребет. Це може призвести до сколіозу та інших проблем з опорно-руховим апаратом. Аби уникнути таких неприємностей, слід підібрати якісне комп'ютерне крісло, яке враховує індивідуальні особливості людини.

Важливу роль відіграють такі функції, як регулювання по висоті та регулювання нахилу спинки. Зручність сидіння також забезпечують підголівник та підлокітники.

Навушники

Фото: pixabay.com

Низькоякісні навушники можуть зашкодити вашим вухам. Вони погано передають баси та пропускають весь шум навколишнього середовища. Аби компенсувати цей недолік, виробники встановлюють завищений рівень звуку, що негативно відображається на слуху.

Окрім цього, вставні навушники не завжди підходять по формі та розміру до вушної раковини, чим створюють дискомфорт слухачу, або ж просто випадають. Краще зверніть увагу на безпровідні накладні моделі, які не створюють незручностей при пересуванні.

Сонцезахисні окуляри

Фото: pixabay.com

Дешеві окуляри для захисту від сонця погано справляються зі своєю основною задачею. Не дивлячись на те, що вони затемнені, вони пропускають ультрафіолетові промені, які шкодять сітківці очей. Вибирайте окуляри в спеціалізованому магазині, та обов’язково звертайте увагу на надпис UV400. Він означає, що окуляри забезпечують захист від УФ-хвиль середньої довжини.

Кухонні ножі

Фото: envato.com

Хороший ніж зручно брати у руку, і при цьому він ріже, а не розриває продукти, як дешеві аналоги. Такий ніж не потрібно часто заточувати, адже він зроблений з високоякісної сталі. А ще ви не зіткнетеся з ситуацією, що на ножі відламується кінчик, пошкоджується лезо, або ручка розпадається на дві частини.

Якщо ви любити куховарити, придбайте набір з чотирьох ножів – кухарський, для чищення овочів, зубчастий та універсальний. Їх вам буде цілком достатньо.

Автомобільні шини

Фото: envato.com

Для виготовлення якісних автомобільних шин використовується каучук. Завдяки цьому забезпечується краще зчеплення з дорожнім покриттям. Це, у свою чергу, значно скорочує гальмівний шлях у екстрених ситуаціях, покращує керованість машиною та зменшує рівень шуму під час їзди.

Бюджетна гума виготовляється з синтетичних матеріалів, які значно поступаються у вищеназваних характеристиках каучуку. Окрім цього, синтетична гума не відрізняється довговічністю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?