Дофамінова дієта — новий ефективний спосіб схуднення з гормоном щастя
Категорія
Здоровий спосіб життя
Дата публікації

Дофамінова дієта — новий ефективний спосіб схуднення з гормоном щастя

Дофамінова дієта — новий ефективний спосіб схуднення з гормоном щастя
Джерело:  online.ua

Дієти завжди асоціюються з жорсткими обмеженнями в їжі і практично тотальним голодуванням, тому сприймаються нервово. Особливо коли справа стосується схуднення. Дофамінова дієта робить все з точністю до навпаки - вона дозволяє схуднути і скинути зайві кілограми з почуттям щастя. Гід Онлайн розібрався, що таке дофамінова дієта, як вона працює і як збільшити рівень дофаміну, щоб схуднути.

Як працює дофамінова дієта?

Фото: unsplash.com

Власні гормони щастя можуть допомогти схуднути контрольованим і, перш за все, здоровим способом. Погодьтеся, іноді досить складно підтримувати самодисципліну і не повертатися до старих звичок в їжі, якщо не вдається швидко досягти мети на тій чи іншій дієті.

Дофамінова дієта дозволяє цьому запобігти. Її мета - спеціальне збільшення вироблення гормону щастя дофаміну і регулювання кровообігу за допомогою правильно підібраних продуктів.

Крім того, що дофамін є гормоном щастя, він також виконує роль нейромедіатора для мозку, який регулює його роботу. Якщо дофаміну досить, виникають позитивні відчуття, піднімається настрій, поліпшується концентрація, підвищується мотивація і змінюється поведінка, а разом з усім цим йде зайва вага.

Що робить з тілом дефіцит дофаміну?

Як нейромедіатор, дофамін виконує важливу задачу по передачі інформації з мозку. Якщо вміст дофаміну в організмі занадто низький, можна швидко втратити концентрацію, бадьорість, а про мотивацію мова навіть не йде.

Крім того, при дефіциті дофаміну тілу не вистачає сил, щоб залишатися у формі. Людина виглядає виснаженою, і втома охоплює її все сильніше. Хто страждає від крайнього дефіциту дофаміну, ризикує навіть втратити пам'ять.

Як збільшити рівень дофаміну?

Фото: envato.com

Є різні способи стимулювати вироблення власного дофаміну в організмі. Головні правила при дотриманні дофамінової дієти - це правильні продукти і звички.

  • Відмова від цукру

Цукор вивільняє дофамін, але і викликає звикання. Він активує систему винагороди в мозку - точно так само, як наркотики і алкоголь. Але якщо довго обходитися без солодкого, настрій і баланс дофаміну різко впадуть. Тому треба використовувати клітковину, яка може підтримувати постійний рівень цукру в крові і запобігти тягу до їжі. Як щодо свіжого хліба з цільного зерна або лляного насіння в мюслі?

  • Білки

Вони складаються з амінокислот. Деякі з них виробляються самим організмом, інші надходять тільки з продуктами. Білок тирозин відповідає за вироблення гормону дофаміну. Які продукти містять тирозин і можуть підвищити вироблення дофаміну? До них відносяться: молочні продукти, бобові, мигдаль, фісташки та яйця.

  • Овочі та горіхи

Здорова їжа робить щасливим. Це пов'язано з тим, що зелені овочі, насіння, горіхи, оливки багаті вітаміном B, цинком, магнієм і мінералами. Перш за все, вітамін B сприяє зміцненню імунітету  і поліпшення здоров'я. Цей вітамін також підтримує перетворення білків, що діють як нейротрансмітери в мозку. Крім того, стимулюється кровотворення. В цілому, свіжі і корисні продукти роблять організм щасливим.

Як бачите, дофамінова дієта дозволяє не тільки схуднути без мук і страждань, але і в цілому поліпшити життя та підвищити настрій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?