Білкова дієта – які продукти потрібно їсти, щоб схуднути
Категорія
Здоровий спосіб життя
Дата публікації

Білкова дієта – які продукти потрібно їсти, щоб схуднути

Білкова дієта – які продукти потрібно їсти, щоб схуднути
Джерело:  online.ua

Білкова дієта дозволяє схуднути на 4 кг за тиждень, але при цьому не змушувати себе голодувати. Гід Онлайн розібрався в принципах білкової дієти і розповідає, які продукти потрібно їсти, щоб схуднути.

У чому плюси білкової дієти?

Фото: unsplash.com

У білкової дієти є низка строгих правил, яких можна дотримуватися протягом усього життя, щоб завжди зберігати своє тіло у відмінній формі. Після закінчення дієти пару разів на тиждень можна використовувати меню з неї, не вживати цукор і зайва вага не повернеться!

Крім того, дієта прекрасно підходить тим жінкам, у яких надлишкова вага обумовлена порушенням функції яєчників - ніяких неприємних наслідків не буде. Перевагою є і те, що всі продукти, які входять в меню білкової дієти, легко купити. Не доведеться цілодобово вимочувати крупи, пропарювати овочі і готувати надто екзотичні, але дуже корисні страви.

Головні правила білкової дієти

Дотримуючись білкової дієти, необхідно строго дотримуватися цих правил.

  • По-перше, важливо уважно стежити за станом кишечника. Якщо є регулярні запори - позбавитися від зайвої ваги буде занадто складно, тому варто використовувати проносне.

  • По-друге, за 10-15 хвилин до їжі потрібно випивати стакан води. Якщо не встигаєте через це поїсти (наприклад, обідня перерва надто коротка) - змиріться і голодуйте, або розраховуйте свій час інакше, але пити воду потрібно кожен раз.

  • По-третє, не починайте білкову дієту під час відпустки - спокуса зайвий раз перекусити буде занадто великою. Відволікайте себе чим завгодно: працюйте, в'яжіть, вишивайте хрестиком, читайте, гуляйте по магазинах, але припиніть постійно думати про їжу!

  • Якщо ви приготували дуже багато або переборщили, накладаючи їжу на тарілку - викидайте залишки. Ні в якому разі не дозволяйте собі доїдати - уявіть, що разом з їжею у відро для сміття летить зайвий жирок на стегнах чи талії.

У якості психологічної підтримки можна порадити наступне: купіть собі джинси того розміру, який хотіли б носити, і час від часу приміряйте, щоб знати, наскільки ще потрібно схуднути. Візьміть кілька шнурків і затягніть їх на талії, на стегнах, на нозі вище коліна. Затягніть тугіше, щоб побачити, від яких шматків жиру вам потрібно позбутися. Якщо тягне з'їсти побільше і відхилитися від дієти - повторіть експеримент зі шнурками.

Не забувайте пити воду за 10-15 хвилин до їжі! І ніяких солі і цукру!

Які продукти потрібно їсти при білковій дієті - меню

Фото: envato.com

Сніданок

Чашка кави зі знежиреним молоком або чаю. Замість цукру - підсолоджувач. Знежирений сир (в перші 3 дні, якщо дуже голодно, з'їдайте по 2 сирка, але потім поступово відмовтеся від другого). Потім протягом двох годин, як тільки захочеться їсти - пийте зелений чай з м'ятою.

Через 2 години після сніданку підкріпіться фруктом: яблуко, апельсин, груша або 5 слив - щось одне на вибір. Через 3 години можна пообідати.

Обід

Варіанти меню:

  1. 2 половника юшки, 2 скибочки хліба (чорний або приготовлений з борошна грубого помелу), салат з двох помідорів, мандарин і чай з сухофруктами (3 шт.)

  2. Запечена без солі і масла телятина (200 г), 2 жменьки вареного "дикого" рису (можна додати трішки соєвого соусу), листя салату і огірки. Для салатів можна робити спеціальну заправку: трохи лимонного соку та оливкової олії.

  3. Приготовлена на пару риба (150 г), можна також запекти рибу без масла. Гарнір вибирайте з 1 або 2 варіанту.

Постарайтеся хоча б на якийсь час відмовитися від картоплі!

Якщо знову відчуваєте голод - продовжуйте пити зелений чай з м'ятою. Через 2 години після обіду з'їжте трохи овочів або яблуко, випийте знежирений кефір.

Вечеря

Варіанти меню:

  1. Приготуйте салат з кальмара (100 г), яйця, кукурудзи (2 ст. л.), Додайте заправку для салату (обід, варіант 2), трохи цибулі і часнику. Зваріть 2 жменьки "дикого" рису і 200 г креветок.

  2. Курка (250 г), запечена в духовці (без жиру і шкіри). Грейпфрут.

  3. Запечена телятина з часником (200 г), брокколі або цвітна капуста (підсмажити на сковороді з 1 ст. л. Оливкової олії і соєвим соусом, за 3 хвилини до готовності залити яйцем).

  4. Риба, приготована в духовці (150 г). На гарнір салат: листя салату і помідори, 2 жменьки кедрових горіхів, половинка болгарського перцю, варене яйце і 2 огірка. Або можна на гарнір приготувати пророщені зерна в оливковій олії і соєвому соусі.

Кожен варіант вечері під час білкової дієти також включає в себе скибочку чорного хліба. На десерт - кружечки свіжого ананаса. Якщо зовсім голодно - спечіть низькокалорійний білковий десерт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?