Словник модного взуття: як називаються трендові моделі 2021/22
Категорія
Стильний Гід Онлайн
Дата публікації

Словник модного взуття: як називаються трендові моделі 2021/22

Словник модного взуття: як називаються трендові моделі 2021/22
Джерело:  online.ua

Лофери, монкі, топсайдери… Список термінів у світі моди збільшується з кожним днем. Але не кожен стильний експерт встигає вивчати всі нововведення, а що вже говорити про звичайних громадян. Стильний Гід Онлайн підготував словник модного взуття 2021/22, аби ви завжди були в тренді!

Види модного взуття 2021/22

Виглядати стильно та модно бажають, мабуть, всі українки та українці. Однією з головних деталей стильного луку є взуття. Яке взуття в тренді в 2021-2022?

З класичних варіантів зверніть увагу на лофери, оксфорди та монкі. Для стилю кежуал підійдуть челсі та топсайдери. А спортивний стиль вдало доповнять сліпони.

Якщо у вас також голова йде обертом від такої кількості сучасних назв, то зараз ми детальніше розповімо про кожну модель.

  • Лофери

Модне взуття 2021/22 (фото — колаж)

Якщо вам здається, що лофери — це новомодне взуття, то все зовсім інакше. Створив їх Нілс Грегоріюссон Тверангер в далекому 19 сторіччі. А 1930-му році їх використовували фермери, бо лофери були дуже комфортні для випасу худоби, адже не мали зайвих шнурків та застібок, легко знімалися та одягалися.

Максимально популярним цей вид взуття став у другій половині 20 сторіччя. Саме в цей час їх помітив відомий бренд Гуччі та презентував лофери з позолоченою пряжкою для модної еліти. З того часу лофери перестали бути простим взуттям фермерів, а стали обов’язковим атрибутом елітного гардеробу.

Особливості моделі:

Лофери не мають жодних застібок, шнурків, носок у взуття закруглений, а язичок в них подовжений. До того ж лофери мають каблук, він може бути різної висоти. На носку у взуття є крупний зовнішній шов. У класичного варіанту підошва тонка, але сучасні дизайнери додають оригінальну підошву: товсту, тракторну або навіть танкетку. Матеріал взуття: замша, шкіра та текстиль. Для зимових варіантів дизайнери можуть додати натуральне або штучне хутро.

З чим носити:

Лофери – це модель, що ідеально підійде як для стилю кежуал, так і для ділового. Чоловіки в повсякденному житті можуть поєднувати взуття з джинсами, шортами, простими футболками, поло. А для бізнес -зустріч можна надіти лофери з класичними брюками, жакетом та класичною рубашкою.

Жінки можуть поєднувати лофери з класичними костюмами, рубашками та юбками. А для повсякденного життя лофери можна доповнити спідницями, платтями з натуральних тканин, джинсами скіні та бежевим тренчем.

  • Оксфорди

Модне взуття 2021/22 (фото — колаж)

Назва взуття говорить сама за себе. Адже спершу оксфорди були взуттям студентів Оксфордського університету. Спершу вони мали вигляд півчобіток та називались балморали. Згодом модель була змінена до звичної нам, а назву отримала саме завдяки студентському минулому. Спершу оксфорди вважалися лише чоловічим взуттям, але в 20-ті роки 20 сторіччя стали і частиною жіночого гардеробу.

Особливості моделі:

Взуття має низький підйом, пласку підошву, круглий носок та декоративну строчку. Але головна особливість оксфордів криється в особливому виді шнуровки. Вона в них закрита, це і відрізняє оксфорди від інших моделей.

З чим носити:

Носити оксфорди можна з класичним одягом, вони гарно доповнять офісні луки. Додавайте до них класичний костюм, прямі брюки або спідниці з джемперами та піджаками. Доповнювати ними можна і звичайні, буденні луки. Головна умова в тому, що одяг має бути не спортивним. Для прохолодної погоди оксфорди можна носити з плащем, тренчем, або класичним пальто.

  • Челсі

Модне взуття 2021/22 (фото — колаж)

Чоботи челсі також мають давню цікаву історію. Створили їх шевці Вікторіанської епохи. Призначалися челсі для верхової їзди. Через те, що чоботи легко знімалися та надягалися і не потрібно було шнуровати та застібати, вони й отримали таку популярність серед вершників. А от пік популярності челсі прийшовся на 1960-1970 роки, коли всі стиляги обов’язково додавали їх до свого луку.

Особливості моделі:

Чоботи челсі мають тонку підошву, округлий носок, а також резинові вставки по боках взуття. Також чоботи можуть мати застібку на внутрішній стороні челсі, така модель називається beatle. Саме такі моделі челсі були дуже популярні серед рокерів другої половини минулого сторіччя.

З чим носити:

Чоботи челсі в тренді в 2021 році. Жінки можуть поєднувати їх з будь-якими речами базового гардеробу- як з джинсами вільного крою, так і з класичними костюмами. Також їх можна одягати з юбками міді та м’якими сукнями. А у якості верхнього одягу можна надіти теплий кардиган, пальто оверсайз чи приталене та жакет.

Чоловіки можуть поєднувати челсі з джинсами скінні або карго, а на верх одягати рубашки або светри. А з верхнього одягу оберіть класичні пальто чи навпаки, шкіряну куртку-косуху.

  • Монкі

Модне взуття 2021/22 (фото — колаж)

Хоч черевики монкі і здаються трендовим новим взуттям, вони також мають довгу історію. В перекладі з англійської monk означає монах. А створені вони були ще в 12 сторіччі, і розроблені спеціально для монахів. Особливість розробки полягала в тому, що віднині монахи не витрачали час на шнурівки чи застібки на взутті, а отже черевики монкі ідеально підходили.

Особливості моделі:

Монкі не мають зайвих шнурівок чи застібок, поверхня взуття гладка, а зверху розташована пряжка чи ремінець. Зазвичай монкі роблять з шкіри або еко-шкіри. Підошва у них зазвичай тонка, хоча й сучасні дизайнери експериментують, додаючи різні типи підошви.

З чим носити:

Чоловіки зазвичай поєднують монкі з класичними костюмами, чиносами чи брюками вільного крою. Зверху можна надіти жакет, піджак або пальто класичного крою. Жінки також люблять монкі, одягають їх як на прогулянки, так і доповнюють офісні луки. Їх можна надягати з завуженими брюками, джинсами скіні, юбками-олівець.

  • Сліпони

Модне взуття 2021/22 (фото — колаж)

Сучасні сліпони підкорюють серця модників та модниць по всьому світу. Придумані сліпони були в другій половині 20 сторіччя, створив їх швець, який працював в компанії Ванс. Спочатку сліпони були популярні серед фанатів серфінгу та скейтерів, але згодом отримали набагато більшу популярність. Нині сліпони можна зустріти як у лінійках мас-маркеті, так і у відомих модних будинках.

Особливості моделі:

Сліпони зовні нагадують кеди чи кросівки, але мають дві особливості: товсту підошву та відсутність шнурків. Звичні шнурки замінили на мініатюрні резинки. Виготовляють сліпони як з текстилю, так і зі шкіри (або її замінників).

З чим носити:

Зазвичай сліпони одягають у луках кежуал. Тому доповнювати їх можна джинсами, футболками, шортами, спортивними костюмами. Жінки можуть поєднувати сліпони ще й з літніми сукнями та спідничками.

  • Топсайдери

Модне взуття 2021/22 (фото — колаж)

Зовні топсайдери нагадують мокасини, але мають зверху шнурівку. Спершу топсайдери були створені для моряків, адже вони забезпечували максимальний комфорт на палубі. Згодом американці розгледіли в топсайдерах стильний одяг та почали доповнювати їми свої повсякденні луки. А зараз взуття користується популярністю серед чоловіків та жінок з усього світу.

Особливості моделі:

Топсайдери відрізняються товстою та жорсткою підошвою з рельєфом. Зазвичай модель має шнурівку, прошивку канта. Виготовляють топсайдери зазвичай з шкіри, еко-шкіри або замші.

З чим носити:

Одягають топсайдери без носків, на босу ногу. Ідеально вони підходять для весняного та літнього періоду. Чоловіки можуть іх надягати з шортами та брюками вільного крою із льону чи інших натуральних тканин. Жінки також полюбляють топсайдери і зазвичай одягають на прогулянки, виходу у магазин чи на побачення. Доповнюють їх легкими сукнями, брюками чи юбками у стилі кежуал.

Види модного взуття 2021/22 - відео

Стильне та модне взуття — один з головних елементів луку. Тому для того, аби виглядати на всі сто, користуйтесь нашим словником стильного взуття, слідкуйте за трендами, але не забувайте прислуховуватись до свого серця!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?