Фруктові та овочеві чипси: як приготувати смачний та корисний перекус вдома
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Фруктові та овочеві чипси: як приготувати смачний та корисний перекус вдома

Фруктові та овочеві чипси: як приготувати смачний та корисний перекус вдома
Джерело:  online.ua

Домашні чипси — корисний та смачний перекус, який не має ніякого відношення до шкідливих снеків з магазину. Приготувати чипси в домашніх умовах можна як з овочів, так й фруктів. Гід Онлайн зібрав найсмачніші рецепти фруктових та овочевих чипсів, які легко готуються у сушарці, мікрохвильовці та духовці. Порадуйте себе та своїх дітей хелсі снеками, зробленими своїми руками.

Чипси з фруктів у сушарці

Грушеві чипси - рецепт

Приготувати корисні снеки можна з груш. Для цього нам потрібні лише фрукти, електросушарка та вільний час. Для початку добре помийте груші та за необхідності очистіть від зовнішніх дефектів.

  • Ножем видаляємо серцевину та нарізаємо кожну грушку.

  • Викладаємо слайси на піддони та ставимо у дегідратор.

  • Сушитися груші мають при температурі 45-50 градусів протягом 8 годин.

Кавунові чипси

Такі чипси з кавуна виходять дуже солодкі, і прийдуться до смаку дітям. Але будьте готові, адже готуються вони дуже довго. Для приготування нам потрібно підготувати кавун (приблизно 1,5 кг), а також рослинну олію.

  • Розрізаємо кавун на частинки, очищуємо від шкіри та нарізаємо на слайси, товщиною 0,5 см

  • Викладайте шматочки на піддони дегідратора, змощені олією, та ставте сушитися на 14-16 годин при температурі 50 градусів.

Як приготувати кавунові чипси — відео

Полуничні чипси

Смачні та ароматні полуничні чипси — дуже незвичайний смаколик. Їх можна з’їсти на перекус чи додати як декор до коктейлів, десертів.

  • Нам потрібен кілограм стиглої полунички.

  • Добре промиваємо її, ріжемо ножем на слайси товщиною 0,3 см.

  • Викладіть слайси полуниці на піддони сушарки та просушуємо протягом 5-7 годин при температурі 70-80 градусів.

Як приготувати чипси з полуниці - рецепт (відео)

Чипси з фруктів у мікрохвильовці

Якщо у вас немає спеціальної сушарки (дегідратора), то приготувати чипси можна навіть у мікрохвильовій печі. Головна перевага такого способу в тому, що готуються такі чипси дуже швидко. Не потрібно чекати 8-12 годин, як з сушаркою, а приготувати їх можна буквально за 10-15 хвилин. Не потрібно жодного масла чи додаткових гаджетів. Сушити у мікрохвильовці можна не тільки фрукти, а й овочі.

Бананові чипси у мікрохвильовці

Фото: unsplash.com

Для приготування такого смачного перекусу нам потрібно 2 стиглих банани. Очищаємо їх від шкірки та нарізаємо на тонкі слайси, шириною 0,3 см. Дістаньте з мікрохвильовки скляний диск (деко) і застеліть його пергаментним папером. Розкладіть слайси бананів в один шар та ставте у Мікрохвильову пічку. Виставляйте потужність на 600 Вт і запікайте протягом 5-7 хвилин.

Чипси з фруктів у духовці

Приготувати чипси з фруктів можна навіть у звичайній духовці. Для цього потрібно буде тримати слайси овочів на низькій температурі протягом довгого часу. Пропонуємо кілька варіантів здорових снеків у духовці.

Яблучні чипси з пряними спеціями

Фото: unsplash.com

Це дуже ароматні та пікантні снеки, які готуються з простих інгредієнтів. Підготуйте кілька яблук та спеції, які знайдуться у вас вдома (імбир, кориця, кардамон, мускатний горіх). Яблука тоненько нарізаємо на слайси за допомогою спеціальної шинковки чи ножа. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментним папером і посипаємо спеціями. Випікаємо у духовці, розігрітій до 90 градусів протягом двох годин.

Чипси з абрикосів

Дуже смачні та поживні виходять чипси з абрикосів або персиків.

  • Для цього підготуйте кілограм абрикосів (беріть трошки недозрілі, щоб були не дуже м’які).

  • Помийте фрукти, наріжте тонкими слайсами та просушіть паперовим рушником.

  • Викладіть слайси на деко, застелене пергаментним папером.

  • Ставте слайси у духову шафу, розігріту до 50 градусів на 7-8 годин.

Порада: під час сушки трошки відкрийте дверці духовки та на половині часу дістаньте і переверніть фрукти, щоб вони гарно просушилися.

Апельсинові чипси

Дуже швидко і просто можна приготувати сушені апельсини. Для цього підготуйте 3-4 середніх апельсини. Поріжте їх на тонкі кільця, просушіть паперовим рушником. Викладіть ї на деко з пергаментом. За бажанням можна посипати цукровою пудрою. Запікайте чипси при температурі 100 градусів протягом 4 годин. У процесі сушіння перегортайте фрукти, щоб вони просушилися рівномірно.

Як приготувати чипси з апельсину - відео

Овочеві чипси - рецепти

Томатні чипси у духовці

Смачні та пряні чипси з томатів — це чудовий перекус чи доповнення до основних страв. Вони добре поєднуються з м’ясом, зеленню, салатами, рибою, сирами.

Щоб приготувати томатні чипси, нам потрібно:

  • помідори (1 кг),

  • оливкова олія,

  • сухий часник,

  • тим’ян,

  • чорний та червоний перець (на свій смак).

Помідори нарізаємо на слайси товщиною 0,5 см та просушуємо паперовим рушничком. Посипаємо їх сіллю, спеціями та трохи збризкуємо олією. Викладаємо помідори на деко з пергаментним папером і ставимо у духовку, розігріту до 120 градусів на 3-4 години.

Як приготувати томатні чипси — відео

Картопляні чипси у мікрохвильовці

Обожнюєте чипси з магазину? А їх можна просто і швидко приготувати власноруч. При цьому вони виходять набагато дешевші та корисніші. Нам потрібні лише кілька картоплин. Також підготуйте оливкову олію, сіль та спеції на свій смак (сухий часник, паприка).

  1. Очистіть картоплю та наріжте її тоненькими слайсами 0,2 см у ширину.

  2. Потім дайте картоплі постояти у воді, щоб вийшов увесь крохмаль.

  3. Просушіть слайси паперовим рушником та викладіть на скляне деко, що застелене пергаментним папером.

  4. Посипте картоплю спеціями та ставте у мікрохвильовку на 3 хвилини при потужності 800 Вт.

  5. Дістаньте, переверніть чипси та знову поставте на 3 хвилини.

Як приготувати картопляні чипси — відео

Чипси з цукіні у сушарці

Зберігайте ще один фітнес рецепт корисних чипсів. На цей раз приготуємо їх з кабачків. Виходять вони дуже хрусткими та приємними на смак. Їх легко можна взяти з собою на навчання, роботу чи відпочинок.

  1. Для початку помийте кабачки та наріжте їх тонкими слайсами.

  2. Потім викладіть у миску, налийте трохи оливкової олії та додайте улюблені спеції.

  3. Дайте кабачкам трохи промаринуватися, потім викладайте на деко сушарки та просушуйте 8 годин при температурі 60 градусів.

Як приготувати чипси з кабачків — відео

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?