6 продуктів, які можна сміливо їсти перед сном
Категорія
Здоровий спосіб життя
Дата публікації

6 продуктів, які можна сміливо їсти перед сном

6 продуктів, які можна сміливо їсти перед сном
Джерело:  online.ua

Дієтологи не радять наїдатися після шостої години вечора. Але якщо перед сном відчуваєте сильний голод, для низки продуктів все ж таки можна зробити виключення. Що можна сміливо їсти на ніч? Гід Онлайн склав добірку продуктів, які можна вживати перед сном - вони не зашкодять здоров’ю та не залишаться зайвими кілограмами на боках.

Що можна їсти перед сном - корисні продукти

Кисломолочні продукти

Фото: pixabay.com

Кефір, знежирений сир, натуральний йогурт або ряжанка відмінно втамують вечірній голод та не перевантажать травну систему. До складу цих продуктів входять в основному легкі білки, які чудово засвоюються організмом та дають відчуття насичення. Саме тому кисломолочні продукти мають низьку калорійність та при цьому дуже поживні.

Випивши склянку кефіру на ніч, ви не відчуватимете важкості у шлунку та зможете нормально заснути. Але важливо дотримуватися розміру порцій – він не має перевищувати 200-250 г. Кисломолочні продукти добре поєднуються з медом, висівками, корицею та ваніллю, тому можна додати невелику кількість цих інгредієнтів до свого вечірнього перекусу.

Курячі яйця

 Фото: envato.com

Яєчний жовток складається з білків, жирів та холестерину, а яєчний білок – з води та легкозасвоюваних білків. Враховуючи склад та калорійність жовтка (352 ккал/100г) на ніч можна дозволити собі з'їсти два цілих яйця. Звісно, яйця потрібно варити, оскільки смажені на олії яйця містять багато холестерину та довше перетравлюються.

Варто також зазначити, що яєчний білок прискорює розпад жирових клітин, сприяє виведенню з організму шлаків, токсинів та інших шкідливих речовин, а також покращує обмін речовин. Тому, якщо ви пильнуєте за фігурою та боїтеся погладшати, перекушувати яйцями перед сном не просто можна, а й навіть потрібно.

Риба

Фото: unsplash.com

У морській рибі міститься велика кількість корисних білків, а також фосфору, йоду та вітаміну D. М’ясо нежирних сортів риби (зазвичай, має білий колір) легко засвоюються організмом, знижує рівень поганого холестерину та збагачує організм мінералами, вітамінами, мікро- та макроелементами.

Якщо ви відчуваєте голод перед сном, можете повечеряти тушкованим чи вареним м’ясом хеку, тріски, камбали, мінтаю або судака. Розмір порції має складати не більше 100-150 г. До риби можна додати невелику кількість тушкованих овочів – клітковина допоможе швидше засвоїтися м’ясу. Також риба добре поєднується зі шпинатом, броколі, салатом та іншими видами свіжої зелені.

Вівсяна каша

Фото: envato.com

Вівсяні пластівці можна їсти не тільки на сніданок, але й ввечері. Звісно, не варто їх варити на жирному молоці та додавати велику кількість цукру. Краще приготувати кашу на воді, або знежиреному молоці та додати до неї невелику кількість сухофруктів або меду. Також слід уникати каш швидкого приготування – у них багато шкідливих вуглеводів, які, до того ж, погано впливають на травлення.

Відмінним варіантом для вечері стануть пластівці «Геркулес». У них багато рослинних волокон, які сприяють очищенню кишківника від токсинів та шлаків. Також у вівсянці міститься мелатонін. Це речовина приймає участь у нормалізації циклів сну. Тому, вживання вівсянки на ніч є чудовою профілактикою безсоння.

Куряча грудинка

Фото: pixabay.com

Щоб втамувати голод перед сном, можна з’їсти трохи нежирного вареного м’яса птиці, зокрема, індички чи курки. Таке м’ясо вважається дієтичним та точно не зашкодить фігурі, адже в ньому міститься мінімальна кількість вуглеводів. Натомість в курячому чи індичому м’ясі багато білків, вітамінів (А, Е, групи В) та мінералів, які допоможуть вам насититися, не перевантажуючи травну систему.

Щоб не переїсти, краще обмежитися порцією розміром 100-150 г. Як і у випадку з рибою, до відварного курячого чи індичого м’яса можна додати невелику кількість тушкованих чи варених овочів – стручкової квасолі, моркви, помідорів чері, болгарського перцю, кабачків, цукіні, тощо.

Ягоди

Фото: unsplash.com

Більшість видів ягід, так само, як і фрукти, містять велику кількість фруктози та глюкози. Саме тому перед сном варто віддавати перевагу кисло-солодким ягодам – вишні, чорниці або малині. З ягід можна зробити натуральний домашній йогурт, або ж додати їх до склянки нежирного кефіру.

Ягоди можна їсти як у свіжому вигляді, так і після розморожування, оскілки у морозильній камері вони майже повністю зберігають всі корисні речовини – вітаміни (в першу чергу вітамін C) та антиоксиданти. Слід також зазначити, що у вишні є мелатонін – гормон, який покращує сон та допомагає боротися з безсонням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?