12 продуктів, які не можна зберігати в холодильнику
Категорія
Їжа
Дата публікації

12 продуктів, які не можна зберігати в холодильнику

12 продуктів, які не можна зберігати в холодильнику
Джерело:  online.ua

Холодильник допомагає зберігати продукти свіжими впродовж тривалого часу. Проте деякі продукти не підходять для зберігання при низькій температурі. Вони починають втрачати свої властивості, а в деяких випадках навіть можуть становити загрозу для здоров’я людини. Гід Онлайн склав добірку з 12 продуктів, які не можна зберігати в холодильнику.

Які продукти не можна зберігати в холодильнику - список

Хліб

Фото: pexels.com

Деякі люди зберігають хліб чи інші мучні вироби в холодильник, аби уникнути швидкого черствіння. Робити це ні в якому разі не можна, адже хліб вбере в себе запахи інших продуктів, що зберігаються в холодильнику, а ще на ньому з’явиться плісень. Про смак теж можна забути – м'якуш стане вологою та жорсткою.

Краще зберігайте хліб в кухонній шафі, бажано в спеціальній хлібниці.

Мед

Фото: pexels.com

Мед – це натуральний продукт, і якщо його зберігати при низькій температурі, він просто втратить свої корисні та смакові властивості. Під дією холоду змінюється структура меду – відбувається кристалізація та згущення.

Найкращий варіант для зберігання меду – щільно закрита скляна банка, яку можна поставити у шафу. Там буде забезпечена кімнатна температура та не будуть проникати сонячні промені.

Кава

Фото: pexels.com

Кава хоч і потребує прохолоди для тривалого зберігання, холодильник для цього точно не годиться. Зерна при температурі від +3 до +5°C (стандартна для холодильнику) зразу почнуть втрачати свій аромат. До того ж, як і у випадку з хлібом, вони вберуть всі навколишні запахи.

Якщо вам необхідно зберегти велику кількість кавових зерен, можете скористатися для цього морозильною камерою(не більше ніж на місяць).

Шоколад

Фото: pexels.com

Існує думка, що холод допомагає шоколаду довше зберігатися та залишатися смачним. Але це не зовсім так, адже під дією низької температури з шоколаду виходить волога, через що він стає твердим та крихким, а на його поверхні з’являється наліт білого кольору. Смакові якості шоколаду, що довго лежить в холодильнику, теж втрачаються.

Краще зберігати шоколад в прохолодному, захищеному від сонячних променів місці.

Оливкова олія

Фото: pexels.com

Деякі господині зберігають оливкову олію в холодильнику. Такий спосіб подовження терміну придатності цього продукту неприпустимий. В першу чергу, під дією холоду змінюється смак оливкової олії – вона стає гіркуватою. Окрім цього, в олії з’являється білий осад.

Для зберігання оливкової олії найкраще підходить кухонна шафа та кімнатна температура.

Картопля

Фото: pexels.com

Зберігати картоплю при низькій температурі не можна, адже вона тільки скоріше зіпсується. Крохмаль почне перетворюватися на цукор, а це відобразиться й на зовнішньому вигляді овочів – вони стануть м'якими, пожухлими, на шкірці з’явиться гниль.

Для зберігання картоплі найкраще підійде звичайна коробка, мішок із льону або дерев'яні ящики. При цьому овочі потрібно помістити у сухе місце, куди не проникає світло.

Морква

Фото: pexels.com

Морква, як і картопля, краще зберігається в прохолодному, неосвітленому місці. Якщо ж покласти моркву у холодильну камеру, на ній почне з’являтися пліснява, морквини будуть зсихатися та гнисти. У додачу зникнуть усі смакові якості та харчова цінність продукту. Якщо ж ви все таки вирішили покласти моркву до холодильнику, тримати її там можна лише короткий час, інакше овоч зіпсується.

Томати

Фото: pexels.com

Попри розповсюджену думку, що під дією холоду томати довше не псуються, зберігати їх в холодильнику все ж не варто. В холодильнику томати стають несмачними, а на шкірці утворюються ділянки з підгниванням. Окрім цього, якщо ви покладете до холодильнику томати, зірвані зеленими, ви припините процес дозрівання.

Ці овочі краще зберігати при кімнатній температурі у приміщенні, що добре провітрюється.

Фрукти

Фото: pexels.com

Такі продукти, як яблука, банани, ківі та груші краще не зберігати у холодильнику. Для них набагато краще підійде спеціальна ваза на обідньому столі, тому що під дією холоду фрукти швидко втрачають свій смак, вітаміни та інші корисні речовини. З ними нічого не станеться, якщо вони впродовж двох-трьох днів лежатимуть при кімнатній температурі.

Баклажани

Фото: pexels.com

Баклажани швидко псуються при низьких температурах. Тому зберігати їх в холодильнику впродовж тривалого часу ні в якому разі не можна. Баклажани втратять всі поживні та корисні речовини. Окрім цього, під дією холоду овочі стають м'якими та пухкими. Для їх зберігання ідеально підходить темне та прохолодне місце, в яке не проникають сонячні промені.

Авокадо

Фото: pexels.com

Поширена думка, що авокадо потрібно зберігати в холодильнику, особливо якщо фрукт ще не дозрів. Вважається, нібито низька температура зробить фрукт м'якшим та покращує його смак. Насправді це не так. Під дією вологи фрукт дійсно дещо пом’якшиться, але він також почне швидко гнисти. Якщо ж фрукт недозрілий, перебування у холодильнику лише заважатиме його дозріванню.

Соуси та приправи

Фото: pexels.com

Соуси та кетчупи, що ми купуємо в магазинах, прийнято зберігати на поличках в дверцятах холодильнику. Проте зберігати в такий спосіб ці продукти не правильно. Вся справа у тому, що в більшості таких соусів міститься укус – природній консервант. Тому буде правильніше, якщо ви зберігатимете ці продукти в щільно закритому скляному посуді на поличках кухонної шафи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?